Duit beli i-Pad Air

Apa itu Format Factory?

sha dhira | 11:02 PM | 7Comments |

Assalamualaikum all blogger, follower, readers and peeps..
Serius hari ni rajin sangat hupdate blog..
Padahal assigmnt menimbun tak buat lagi.
Peace, so ape tu Format Factory?
sape yg dah thu, duduk diam2 ye, dhira nak story-mory dekat kawan2
yg tak tahu lagi..
Sebelum tu, macam biasa, klik sini dulu ya. tq



Format Factory is a multifunctional media converter. Kira macam tempat 
kita nk tukar segala macam format media lah..

Provides functions below:
All to MP4/3GP/MPG/AVI/WMV/FLV/SWF.
All to MP3/WMA/AMR/OGG/AAC/WAV.
All to JPG/BMP/PNG/TIF/ICO/GIF/TGA.
Rip DVD to video file , Rip Music CD to audio file. 
MP4 files support iPod/iPhone/PSP/BlackBerry format.
Supports RMVB,Watermark, AV Mux.

Format Factory's Feature:
1 support converting all popular video,audio,picture formats to others.
2 Repair damaged video and audio file.
3 Reducing Multimedia file size.
4 Support iphone,ipod multimedia file formats.
5 Picture converting supports Zoom,Rotate/Flip,tags.
6 DVD Ripper.
7 Supports 60 languages

OS requirements: All Windows OS

Ayat omputeh tu dhira copy-milo-paste dr website dia..hihi

Step pertama korang kena lah download dulu software dia
nak dwld --> sini ya .
Skrg tengok contoh kat bwah ye cne nk guna dia.


dhira bagi contoh, kita nk masukkan video kat dlam handphone tak kesah la, 
android ke, sony ericson ke apa ka. selalunya, video yg kita download kat u-tube 
format dia .flv kan? so, nk msuk handphone kna guna mp4. 
Jadi kita convert .flv ke .mp4 guna format factory ni lah. 
Korang klik kat All to mobile device.


then, korang pilih nk tkar ke format mp4 yg mne pulak..
pastu klik OK


Then korang klik Add file, akan kluar satu box, pastu korang cari lah video mna
yg korang nk tukar format dy tu..


after dah ada .flv nye video tu, klik OK


Then klik Start utk mula convert.. hihi


Korang tunggu convert state tu sampai complete ya.. dah complete boleh klik
output folder nk tengok mne dia ltak video yg korang convert tue.. hihi..
dah siap dah.. simple ja kan?.. kan?

kalau korang nk tukar dari video yg format .flv ke mp3 pon boleh ja. 
korang klik dekat audio
Alaaa, yg dekat gambar pertama tu.. okey? 
feel free to share. nnti kalau dah jadi bagitahu.. 
lain2 kita explore sama2 ya.. 

Entry yang korang patut terjah

okey, done.. sharing is caring, and caring is loving, tak salahkn sayang sesama muslim.. 
ceewah, madah lagi.. ..klik sini kalau anda cakap Format Factory best. :)

7 comments:

cik ekin~ said...

woooa... gud info.

tp hve to bookmark first .. ;P

shadhira said...

@cik ekin~ oke dear~silakan bookmark.

hazfee said...

wah.. thanks. nanti nak cuba :)

shadhira said...

@hazfee mesti cuba.. terbaek pnya converter nih...

cAhAyA said...

dah try dh cik sherry! ahaha
mmg awesome!
thumb up..hehe
thank so much la yer..:)

Cik Puan Muda Umi said...

info bgus ni..bleh try..hehe

Nur Najwa Bt Ibnu Pajar said...

follow u dear..

© Copyright 2013 | ALL Right Reserved to Owner. Re-edit by K's.