Story 3 in 1

12:19 AM





Assalamualaikum all peeps, rasa macam dah lama tak jenguk teratak nan sepi nih. hihi. Apa khabar kawan2 blogger sekalian? Harapnya sihat2 belaka.. Hari ni dhira nak senyum ja.. even penat dengan assgment, kuiz, mid-term xam bagai, tetap kena senyum kan.. sbb orang kata senyum tu sedekah dan boleh kurangkan stress. tak percaya?, ce try senyum.. :)


Cerita 1
Hari ni nak story sikit pasal satu tempat 'lepak' yang mmg interesting. 16/4/2012 yg lepas dhira pergi satu tempat game ni, nama dia 'FnD Mindspot', korang pernah dengar?. Tak, okey tak pe, sini nak cerita. 'FnD Mindspot' nie, sediakan bermacam2 jenis game, dari sekecil2 game, sampailah ke buah catur yg sebesar alam. Dia punya visi--> to see the 'mind' game is a part of the society and embedded as a culture in the future..



Antara game yg ada termasuklah, 
Risk, Puerto Rico, Jenga, Chess, Sudoku, Monopoly,
Cluedo, Blokus...dan banyak lagi..

So, sape2 yg nak pergi ambik address kt bawah ye,

103A, Jalan Aminuddin Baki,
Taman Tun Dr Ismail,
60000 Kuala Lumpur



Entry khas dari cik Eqin,

Cerita 2
Erk..bnyak pulak nk story.. Lyan je lah ye.. So, semalam dhira ada latihan A&D (Accending & Decending). Klau sebelum ni, turun bangunan guna teknik Australian, Normal repelling, dgn Spider.. Kali ni naik bangunan pulak, guna teknik Full Mechanical.. Semput la jugak. Knapa perlu dhira buat semua benda nie??.. Sebab entry ni --> aku-budak-sispa . Serius banyak pengalaman masuk koko SISPA(Siswa Siswi Pertahanan Awam). Sepanjang dhira jadi sukarelawan Siswa ni, banyak yg dhira dah belajar, contohnya melawan kebakaran, tahu ikatan dan simpulan tali, belajar CPR, A&D, kawad, dan banyak lagi.. Banyak sgt ilmu yg berguna. Tak pe kan kita tamak dgn ILMU? Even, dhira ni masih newbies org kata, rasa bersyukur sgt2 kalau dpat bantu org awam. 

Apa tugas JPAM sebenarnya? Ya, betul.. peranan utama JPAM --> membantu orang awam ketika bencana. Tak salah kan kalau kita bantu orang awam, even bukan dgn wang ringgit. Tulang empat kerat yg Allah bg pinjam ni pun boleh mmbantu. Ibadah jugak kan. Asalkan niat Ikhlas.. Wallua'lam..


  

 


Cerita 3
Syukur alhamdulillah.. Dhira menang Future Doctors Giveaway by http://syanpunyabelog.blogspot.com/ and http://tintasangpencinta.blogspot.com/.. senyum ja bila pikir balik.. mekasih tak terhingga dhira ucapkan.. boleh ke entry --> ini 
Time kasih jugak dekat cik Sponser kita..



Miss Saudah Alifah

Okey done, rasa cukup sampai sini dhira bercerita.. merepek je kan.. Tak kisah la, kalau 10 orang tak sudi baca, mungkin ada seorang yg sudi nk terjah entry ni.. Apa2 pun, semoga hari  bloggers sekalian penuh dengan senyuman keceriaan.. Assalamualaikum..




You Might Also Like

0 Comment

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Informasi

Travel & Beauty Blog

Sponsored