Sungguh Aku tak Mengerti.

4:03 PM



Assalamualaikum all peeps
Entry kali ni nak luah perasaan sikit boleh?


Sungguh aku tak mengerti
Kenapa manusia masa kini
punya hati yang pelbagai
yang baik hati tu, moga ALLAH merahmati
yang hati suci bersih, masyaAllah.. moga Syurga miliknya.
yang busuk hati pulak, apa nak jadi?. biar Allah yang adili.
Hakikatnya, kita semua tak sempurna
So, it's not a crime kan kalau kita nak jadi baik.
Dan wajib kita berpatah balik andai kompas dah tersalah arah.

Sungguh aku tak mengerti
kenapa ada yang iri hati
kenapa ada yang punya hasad dengki
Hanya kerana lelaki
yg juga hanya seorang hamba
Hanya kerana wanita
yg juga hanya manusia biasa
Hanya kerana harta
yang tak kan dibawa sampai ke syurga
Hanya kerana rupa
yang akan luput dimamah usia
Hanya kerana ini?
Sungguh aku tak mengerti.


Salah siapa semua ini?  <-- xde jawapan

Kita hidup sementara cuma.
Selagi hidup bersama masa
Selagi itu juga yg hidup itu dewasa bersama usia.
'Say it best when we say nothing at all'

So, tanak ckap panjang2. Apa pendapat korang?

Entry yg korang patut terjah


You Might Also Like

8 Comment

  1. selagi namanya manusia dik
    x pernah sempurna
    sedangkan nabi ada membuat silap
    inikan manusia dik huhuhh

    ReplyDelete
  2. Allah mengetahui segalanya..manusia itu tidak sempurna dan tidak pernah puas.tapi sebagai manusia buatlah yang terbaik.^_^

    ReplyDelete
  3. sebab kita manusia.. kita ade perasaan tu.. kdg2 kita tak sedar, kita pun begitu.. :)

    ReplyDelete
  4. manusia awk,memang mcm tu..kdg2 sebab xpuas hati je,sanggup buat mcm2..

    ReplyDelete
  5. It's a human being :) They have a habit of pointing out other people's flaws and vice versa. We are all not perfect.

    Nisa'

    ReplyDelete
  6. mekasih semua, sgt2 appreciate...

    ReplyDelete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Heart 1

Travel & Beauty Blog

Sponsored