Ya Allah, Kau permudahkanlah segala urusanku.

2:55 PM



Assalamualaikum all peeps.. 
Serius rasa letih sangat. Penat kan belajar nih. Kadang-kadang rasa macam nak berenti belajar ja. Tapi bila difikir balik, sebelum2 ni, boleh ja tempuhi dan harungi semua kesusahan, sekarang nak rasa putus asa?. Tak berbaloi pulak kan.. Dah alang2 bersusah-penat, biar sampai grad. Ni ayat nak pujuk hati sendiri sebenarnya.Tapi tak pe, ikhlaskan hati, perbetulkan niat. InsyaAllah, dapat pahala..

Ya Allah, Kau permudahkanlah segala urusanku.. Serius sangat2 bz. Ini pun curi2 masa nak menaip entry ni. Even, tak de orang nak baca pun, nak taip jugak.. Di sini, suka dhira nak listkan event2 yang akan berlaku esok2 in my happy life.Ever.Amin. 

1.Kursus Bakal Pegawai (SISPA) - 29hb 4, 6/13/20 hb 5 /2012
2.SPARK (Seminar dan Pameran Produk Kreatif) Projek 2012 - 5.5.2012
3.Mid-Term Xam ( I'jaz Al-Quran / *Object Oriented Programing) - 30.4.2012
4.Assgmnt (I'jaz Al-Quran / Akhlak Tasawwuf) - Early May
6.Assgmnt Web Programing - End May
5.Presentation (Sikap Orientalis terhadap Quran dan Sunnah /Tafsir ayat2 Hukum) - 3.5.2012

Okey dah selesai senarai... Serius bukan nak merungut okey..Astaghfirullahalazim...
"Barangsiapa yang memperbanyakkan istighfar, maka Allah akan membebaskannya dari kesedihan, dan memberi jalan keluar bagi kesempitannya dan akan memberi rezeki dari arah yang tidak disangka-sangkanya." HR Abu Daud.

Janganlah banyak merungut.. Merungut tak dapat selesaikan masalah,malah menambah tekanan yang ada pada diri sendiri...

Firman Allah s.w.t dalam surah Al-Baqarah ayat 216 yang bermaksud:-

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya"..

-eksplorasihati dan diri-

Dah tamat, Ya ALLAH Kau permudahkan lah segala urusanku dan kawan blogger juga.
Ps: doakan dhira ya kawan2..

You Might Also Like

0 Comment

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Heart 1

Travel & Beauty Blog

Sponsored