Kuliah ::Object Oriented Programing:: Net Beans

8:51 PM



Assalamualaikum pembuka bicara....
Belajar benda baru lagi hari ni, Alhamdulillah.. masih diberi kesempatan oleh Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. Sebelum ni, Sem 4 di ISUOM terchenta, subjek OOP dhira dah belajar Raptor dengan BlueJ. So, hari ni dapat ilmu baru lagi. Belajar guna Netbeans pulak.  Ketiga-tiga Software yg dhira sebut tadi ialah untuk generate coding untuk kita buat ataupun run sesuatu program

Contoh paling senang, game Tic Tac Toe ataupun Hangman. Nak hasilkan game yang kita rasa simple itu, perlukan coding nya untuk run the program/game. Time mula-mula belajar tu, rasa macam nak hentuk kepala dekat dinding pun ada.. Satu habuk pun tak reti.. Tapi, normal lah kan, tak kan tetiba ja boleh jadi pandai nk generate code bagai, padahal tak pernah belajar..

Game Tic Tac Toe

Hangman Game

Raptor

BlueJ

Prof.Norita tgh ngajar net beans kat depan.. sempat lagi dhira snap pic..kikiki..

Selesai sudah hikayat hidup untuk hari ni.. Aktiviti kawan2 semua hari ini apa?

You Might Also Like

0 Comment

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Heart 1

Travel & Beauty Blog

Sponsored