Tips Kurangkan Stress : Shadhira's Tips

2:14 PM


Assalamualaikum
Hari ni, tiba2 mood swing. My fren cakap, bila mood xbrpa baik, selalu la ingatkan
 balik moment indah+hepy+bahagia, tak kira la dengan family ka, kawan2 ka. 
So, mood akan or maybe akan jadi ok sikit. hehe.. tak tau la berkesan ke tak tips ni.

Tips yang kedua, yang ni kawan dhira  bagi tau, buat lah benda ataupun perkara 
yang kita suka. Kiranya sapa yang suka baca buku cerita, proceed, sapa yg suka hiking
 pergi la panjat gunung, yang suka shopping, pergi la beli-belah, window 
shopping pun ok ja, dengar mp3 +karaoke sensorang, yang suka makan, boleh makan..contohnya tutti frutti ni, bahagianya dapat makan. Boleh kurangkan stress.


Lagi tips, kalau anda betul-betul dalam keadaan yang sangat sibuk/bz sebab banyak kerja, apakatabuat senarai kerja tu mengikut kepentingan. Yang mana yang lagi penting, dan due date dah nak dekat, letak ASAP(as soon as possible) dekat dia, selesaikan satu persatu. So, lepas ni kurang la sikit stress tue.

Lagi tips, kalau anda in a relationship ke apa ka, ada masalah, ada problem bagai.. 
Alaa, itu biasala kan, lama2 nanti baik jugak. Dah namanya sayang kan. Kena ada sifat toleransi kot. Faham-memahami. Dan sentiasa bear in mind, ayat ni, 
"Don't judge me till you walk a mile in my shoes or live a day in my life".
 Ha kan, kita takan tau apa masalah org sehingga masalah tu berlaku dekat kita jugak.
Nak cakap lebih pun, dhira single lagi. Serius tak tau sangat tips sort of relationship ni. 

Lagi tips, dhira rasa makanan yang kita makan seharian pun boleh bagi effect.
 So, makan lah makanan yang seimbang. Lagipun baik untuk kesihatan, baik untuk pemikiran, supaya kita boleh fikirapa lagi ya tips untuk hilangkan stress ni ye.. hehe.
 Lain orang, lain caranya nak hilangkan stress. Yang pasti, setiap masalah tu ada jalan keluarnya. Janji jangan membahayakan keselamatan sudah..
 Jangan terjun bangunan sudah..

Ok, cukup tak tips nie nak hilangkan stress. Kalau readers yang lain, apa tips korang ya?
Boleh kongsi tak?. Mana tau lagi berkesan ka, nak jugak try.. 
Wallua'lam. Assalamualaikum.


You Might Also Like

3 Comment

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Heart 1

Travel & Beauty Blog

Sponsored