Letak Button Like dalam Entry Blog

3:03 AM


Assalamualaikum.. hari ni terasa macam nak share something, lagi.. 


Step 1 : Klik KAT SINI

Step 2 : Then, dekat Like Button -Facebook Developer page tue, 
scrool sikit ke bawah, akan jumpa satu box macam kat bawah nie..


URL to Like tu , letak url yang kawan2 nak lah .  
Untick Send Button, Width = 200, Untick Show Faces. Lepas siap, tekan Get Code .

Step 3 : Akan keluar satu popup Like Button Plugin Code, macam kat bawah nie,
 make sure kawan2 pilih IFRAME. Then copy lah code tue,


Dah siap copy, kawan2 pergi la dekat entry yang kawan2 nak letak Like Button tadi,
dekat entry tue, ada kan perkataan Compose | HTML,


Step 4 : Kawan2 klik dekat HTML, bukan Compose ye. Then, paste code Like Button 
yang kawan2 copy tadi dekat situ. Dah siap. Senang ja kan?.. 

keluar la mcam nie --->  



Apa-apa pun, macam biasa, klik sini dulu ya. tq

You Might Also Like

1 Comment

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Informasi

Travel & Beauty Blog

Sponsored