Senarai Hadiah

1:57 PM

Senarai Hadiah Awesome Photo Contest

Assalamualaikum followers, bloggers, viewers, and readers. 

Hari ni nak buat ulasan pasal Senarai Hadiah, hamboi, macam ulasan bola la pulak.

1. Buku why men don’t listen and women can’t read maps.


Buku ni best sangat… Ni sinopsis dia :

Buku Lelaki dan perempuan itu berbeza. Bukanlah satu jantina lebih baik daripada yang lain. Mereka cuma berbeza. Ahli sains, ahli antropologi dan ahli sosiobiologi mengetahui fakta ini sejak dahulu lagi. Masyarakat hari ini masih mahu mempercayai yang lelaki dan perempuan mempunyai kemahiran, kebolehan dan potensi yang sama. Ini masih dikekalkan walaupun sains mula membuktikan yang kedua-dua jantina ini berbeza.


Antara content dia termasuklah;

- Mengapa lelaki mendengar seperti patung
- Mengapa peta boleh menyebabkan perceraian
- Mengapa lelaki jatuh cinta dan wanita putuskan cinta
- Mengapa lelaki tidak mampu berbohong kepada perempuan
- Mengapa apabila wanita bercakap, lelaki terasa dileteri
- Mengapa wanita menghargai hubungan, lelaki menghargai kerja
- Mengapa lelaki berperut buncit dan wanita berpunggung besar
- Mengapa lelaki hanya dapat melakukan satu perkara pada satu masa
- Mengapa lelaki diibaratkan ketuhar gelombang mikro dan wanita ketuhar elektrik


Buku Why Men Don't Listen and Women Can't Read Maps bukan hanya membantu 
kita mengenali manusia berlainan jantina tetapi juga memahami diri sendiri. 
Hasilnya, kita mampumenjalin hubungan dan interaksi yang lebih menggembirakan 
dan memuaskan.

Dhira ada English .Pdf buku ni kalau ada sapa2 nak review. Nak download, 
Klik [link] ni ya.


2.Act Like A Lady, Think Like A Man (Edisi Bahasa Melayu)


Ni satu lagi buku best.

Buku Act Like a Lady, Think Like a Man, membawa wanita masuk ke dalam peti fikiran lelaki dan 
menjelaskan konsep serta menjawab soalan berkenaan: - Hukun 90 Hari: Adakah wanita juga perlu meletakkan lelaki dalam tempoh percubaan? - Bagaimana mengenal 'Anak Emak' dan apakah cara bagi mengatasi situasi ini? - Bagaimanakah membaca interaksi pertama antara keluarga dan bakal pasangan anda? - Lima soalan yang perlu diajukan keapda lelaki bagi mengetahui sama ada dia seriusataupun tidak dengan anda. Dan banyak lagi.
 Sebuah pendedahan yang berani dan telus daripada seorang lelaki yang telah mendengar keluhan ribuan wanita berkenaan lelaki. Semua yang diperkatakan adalah benar belaka. Buku ini wajib dibaca oleh golongan wanita yang mahu memahami apa
 yang bermain dalam fikiran lelaki.

Dhira ada English .Pdf buku ni kalau ada sapa2 nak review.
Nak download, Klik [link] ni ya.


3. Solat Perfume. 




Minyak wangi ni kawan Dhira yang suggest, dia punya wangi, memang terbaik lah. 
Lagi minyak wangi nie tanpa alkohol taw. Boleh bawak solat dan semestinya Halal. 
Dia punya kelebihan yang membuatkan Dhira cakap, 
“Ooooo….” Minyak wangi nie dibacakan 30 Juzuk ayat al-Quran.

        4. Promote Blog, yang ni memang tak dapat nak disangkal lagi 
kelebihannya di kalangan blogger. So, tak payah cerita banyak la kan. Hehe.

        5. Review blog. InsyaAllah, dhira akan review semua peserta. 
Boleh blogwalking dan skodeng2 blog kawan semua. + boleh tambah kenalan.



Jadi, masih ada masa lagi ni, sapa-sapa yang nak join 1st contest yang dhira buat. Time kasih sangat-sangat kepada yang sudi support. Klik [link] ni ya kalau nak join.

You Might Also Like

2 Comment

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Informasi

Travel & Beauty Blog

Sponsored