Running Man (런닝맨) Daebak!

11:19 AM


Assalamaualaikum. Sapa peminat Running Man kat sini?






Daebak! Daebak! Baca ja tajuk ni mesti peminat-peminat Korea menjerit punya, hentak kaki, senyum sorang-sorang, tak pun gelak guling-guling atas katil. Sebab Running Man(Korea:런닝맨) memang sangat2 Awesome. Betul? Sangat2 hilarious. Betul lagi? Shad kalau stress!, tengok RM ni, memang boleh hilang-terbang-melayang stress tue. Tak percaya, korang cuba. Gerenti punya, terbaik. Kalau diberi peluang+siap bagi tiket free, korang nak pergi mana? Seharusnya lah Korea kan. Every week tengok RM+cerita Korea lagi, mana tak teruja kan? Ramai je yang minat RM ni, yang anti-KPOP pun Shad rasa ada yang tengok jugak sebab ia kelakar.Yang KPOP's Freaks dah sah-sah la layan ja apa-apa dari Korea. Daebak! Meh sini nak story sikit kepada yang tak tahu, yang dah tahu tu, diam-diam je ya.



Running Man Review

-South Korea Variety Show(TV series)
-First keluar kat TV, 11 Julai 2010
-MC dia, Yu Jae Suk
-Running Man punya ahli (MC+Guest) mesti selesaikan setiap mission yang   diberikan untuk menang race. Dah nama pun running kan, mesti lah kena lari kan?
-Mission dia sometimes individu/Group/jadi Spy lah, dan macam-macam lagi.
-Almost all episode diorang akan jemput artis-artis Korea untuk jadi Running Man. 

-Show ni diorang airing dekat landmark(tempat2 yang jadi mercu tanda) dekat Korea. So, kita yang tengok Running Man ni dalam masa yang sama boleh la tau, tempat2 menarik kat Korea tu, even tak dapat pergi pun, at least kita tahu. kan? Kan?
-Running Man pernah buat pengambaran dekat luar negara. So far yang pernah Shad tengok Thailand, China, Hong Kong, Vietnam.

-Ramai yang berharap Running Man datang MalaysiaPernah jugak dulu, dikhabarkan Running Man nak datang Malaysia. Time tu kebetulan SNSD ada buat show kat Malaysia. Bila pihak SBS nafikan, ramai yang kechiwa. Huh, tak tahu lah apa akan jadi kalau Running Man datang Malaysia kan. Setelah ditolak-tambah-darab-bahagi mengikut situasi rakyat Malaysia skrg dengan pengambaran Running Man dekat luar negara, shad rasa:

    - KLIA akan sesak.
    - Facebook/Twiter akan menjadi sesak sebab penuh dengan satatus
      dan tweet pasal Running Man. Mau selow line internet.
    - Instagram akan penuh dengan gambar gadis-gadis riang-ria 
      masa dekat KLIA tu. 
    - Pelancong yang datang Malaysia hari tu, ingat diorang dekat Korea.
      Sebab penuh dengan banner bahasa Korea gara2 nak menyambut RM.
    - Lepastu, ada lah notes2 yang bakal dihantar oleh selebriti  terkenal
      /ustaz2 berkaitan dengan situasi ni. 
    - Anti-Korea especially Anti-KPOP mula la nak mengutuk gadis2 yang duk 
      terjerit sana-terjerit sini dengan RM.
    - Sudahnya, berlakulah serangan balas dari gadis-gadis tadi. 
      Perang siber dengan tema "Save Kpop"/ "Protect Kpop" bagai.

Haaa... maybe benda ni akan berlaku kan kalau Running Man datang Malaysia. Hehe. Saya peminat Kpop ye. Tapi tak de lah kot sampai nak jerit2 kuat-kuat bagai, sakit anak tekak pulak nanti. Dapat tengok dekat lappy pun jadilah. Buat nak hilang stress sudah! 



-Sekarang dah 133 episode (februari 2013).
-Running Man dibintangi oleh: 

Current Casts:

   1) Yoo Jae Suk
       Nick Name : National MC/ Grasshopper/ Yooruce Willis/ Nal Yoo/
                         Yoo Hyuk/ Yoomes Bond
       Real Name : Yoo Jae-suk
       D/O Birth   : 14 Ogos 1972

   2) Kang Gary 
       Nick Name : Peaceful Gary /Gae-colas Cage/ Monday Boyfriend/
                         Straight-Going Gary /Gary-shi
       Real Name : Kang Hee-gun
       D/O Birth   : 24 Februari 1978
       Occupation : Rapper

   3) Ha-Ha
       Nick Name : Ha-roro/ Ha-rad Pitt/ Penguin /Playboy 
       Real Name : Ha Dong-hoon
       D/O Birth   : 20 Ogos 1979
       Occupation : Singer/ Rapper


   4) Ji Suk Jin
       Nick Name : Big Nose Hyung/ Sunflower/ Impala /Race Starter
       Real Name : Ji Suk-jin
       D/O Birth   : 10 February 1966

   5) Kim Jong-kook
       Nick Name : Sparta-kooks/ Commander/ Kookie/ Tiger /Coach Kook
       Real Name : Kim Jong-kook
       D/O Birth   : 25 April 1976
       Occupation : Singer

   6) Lee Kwang-su
       Nick Name : Framer Kwang-su /Kwang-vatar/ Kwang-potter /Giraffe/
                         Icon of Betrayal
       Real Name : Lee Kwang-Soo
       D/O Birth   : 14 July 1985
       Occupation : Actor/ Model
       Height       : 1.90 metre

   7) Song Ji-hyo
       Nick Name : Song Ji-yok/ Blank Ji-hyo/ Ace/ Miss Blank/ Bad Ji-hyo/                 
                         Monday Girlfriend
       Real Name : Cheon Seong-im
       D/O Birth   : 15 August 1981
       Occupation : Actress/ MC


Former Cast (Miss them)

   1) Lizzy
       Nick Name : Busan Girl
       Real Name : Park Soo-young
       D/O Birth   : 31 Julai 1992
       Occupation : Singer/ Dancer/ Actress


   2) Song Joong-ki
       Nick Name : Flower Joong-ki/ Brain Joong-ki /Active Young Man 
       Real Name : Song Joong-ki
       D/O Birth   : 19 September 1985
       Occupation : Actor/ MC




Here there are. Best Running Man ni, sebab ada Monday Couple, Kim Jong-kook and two kids, Easy brother, Tiger and Giraffe, Betraying Master dan banyak lagi lah relationship antara diorang tu. Nak lagi details klik sini.

Haa, gigih tak Sha-Dhira menaip entry ni. Siapa peminat Running Man, mohon klik SINI ramai-ramai. Terima kasih semua. I love You.

P/s: Bulan August ni, InsyaAllah Shad fly ke Korea, ada Lawatan Antarabangsa dengan kawan-kawan satu uni. Doakan Shad ya. Sapa ada tips 'Apa yg perlu dilakukan sblum bertolak ke luar negara?', kongsi dgn Shad ye, first time ni nk fly oversea.

You Might Also Like

13 Comment

  1. adik akak minat betul ngan k-pop ni...
    akak tak minat sgt, tapi akak suka kalau ade org sudi nak taja percutian akak ke korea..
    sebab akak suka sangat dan teringin sangat nak ke korea...hehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. shad pun teringin gak kak nory,, jom kawin dengan anak org kaya nak?.. hehe

      Delete
  2. eh dah 133 episod rupanya ek. banyak dah FD terlepas T__T

    ReplyDelete
  3. domo pon suke running man gak..kelakar giler...hahaha

    ReplyDelete
  4. @ahmad syamil hehe,, kita geng lah, sangat suka RM. lawak.. hehe

    ReplyDelete
  5. wah. setuju sangat bila RM datang Malaysia xD tapi RM memang awesome :D

    ReplyDelete
  6. Bila tgk RM ,stress pun hilang :D hihi

    ReplyDelete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Informative

Travel & Beauty Blog

Sponsored