Wordless Wednesday 12 : Vaucer Buku 2013

1:41 AM


Assalamualaikum semua. Senyum. Bahagia. Dah orang nak bagi, kita ambik la. Rezeki jangan ditolak orang kata. Betul tak? Terima kasih sebab bagi Vaucer Buku kat saya ya untuk kali ke-dua. Tahun depan bagi lagi ya. Arigatougozaimas!!



Vaucer Buku haruslah beli buku kan. Tapi buku jenis yang macam mana, tak dinyatakan la pulak, so apa lagi, jom berbelanja dengan bijak!

Jalan punya jalan dekat fb semalam, terpandanglah kata2 sorang insan bergelar lelaki, apa yang dia cakap?

"Buku yg aku rasa elok juga la untuk pempuan yang 'kurang' memahami lelaki..asyik² nak lelaki memahami dia je..haha.
Aku tengok olahan buku dalam bentuk point dan graph/pie chart yg menyenangkan pembaca.
Aku 'berimaginasi' lepas ni kurang la sikit status luahan perasaan gf kpd bf kat news feed aku ni..haha"


Buku apa?
Ni ha, buku ni......


WTF Are Men Thinking?

Mohon terasa kepada yang terasa, abaikan kalau tak terasa. hehe. Macam best ja buku ni kan? Teringin jugak nak tau, apa yang orang lelaki fikir kan? Even, kita sebagai perempuan ni, rasa macam kita yang lebih memahami lelaki, tapi kaum adam pulak cakap kita kaum hawa ni tak pernah nak memahami. Entah lah, Shad pun tak tahu, sebab I'm single, buat masa sekarang lah. So, macam tak tahu sangat pasal kaum adam ni. Malas nak ambil tahu. I'm not gender bias ok. Cuma tak berapa selesa ja kalau nak beramah-mesra lebih-lebih dengan guys. Hati tak terbuka lagi buat masa ni untuk menerima cinta seseorang yang bergelar lelaki. Cewaahh, ayat. giler jiwang. So, ni just pendapat Shad aja. Lain lah kalau yang dah berumah-tangga, mestilah ada kata sepakat. Tapi, kadang-kadang ada jugak problem kan. Biasa lah tu, adat berumah tangga kan. Jadi puan2 isteri, girlfriend-girlfriend, yang single lagi ka, shad rasa tak salah kalau kita nak baca buku yang macam ni kan? Buat tambah pengetahuan, so kita boleh hande kalau ada problem bagai.. 

Amboi, dah macam buat ulasan la pulak, padahal tak beli lagi. Tapi, seriusly shad memang suka baca buku jenis yang macam ni, koleksi lain yang shad ada termasuklah Why Men Don't Listen and Women Can't Read Map?, Men are from Mars and Women are from Marikh, Act Like a Lady, Think Like A Man. Haaaa... ingat sepatah-sepatah semua tajuk dia ni ha. Kira buku-buku macam ni macam nak tunjuk jalan kat kita la kot, supaya harmoni je sesuatu relationship tu kan. Lagi buku yang shad suka baca karya Harun Yahya. Buku-buku dia memang terbaik lah. Apa2 pun, kalau kita bersandarkan Islam dan Iman, InsyaAllah bahagia dunia akhirat. Bermula dengan Individu Muslim ---> (Baitu)Keluarga Muslim -->Masyarakat Muslim --> Negara Muslim. May Allah bless us. Amin ya rab.

You Might Also Like

2 Comment

  1. sebenarnya buku2 nie semua best..boleh menambahkan pengetahuan tentang dua insan berbeza nie..saya pon ulat buku jugak..:-)

    ReplyDelete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Informative

Travel & Beauty Blog

Sponsored