6 steps to get us closer to Allah

11:30 PM


6 steps to get us closer to Allah

Jauh di sudut hati, aku tertanya-tanya..

mengapa diri masih terasa kosong?
Biarpun pelbagai cara sudah ku lakukan untuk menggembirakan hati ini..
Mendengar lagu..
Keluar berhibur..
Berjalan-jalan mengambil angin..
Menonton filem..
membeli-belah..
membaca novel..
Membaca majalah-majalah kesukaanku..
menghias rumah.. 
dan pelbagai lagi.
Semuanya sudah kulakukan..
Namun, jiwa masih tak terisi dengan satu rasa yang aku inginkan.. 




Berfikir, dan terus berfikir..
Sampaikan terasa seperti mahu memarahi semua yang ada disekelilingku..
Adik2, rakan2, ibu ayah, teman-teman, semua terasa mengganggu..

Rupanya, bila ditenung-tenung...
Ya, sudah kutemu jawapannya...
jauh sudah aku dengan Tuhanku rupanya~ 

Oh Tuhan, sudilah kiranya Kau mendekatiku.. Jangan Kau tinggalkan aku terkapai menongkah arus dunia yang semakin menipu.. Sungguh, kami adalah hamba yang amat memerlukan panduanMU#

=> 6 steps to get us closer to Allah~
Allah tak akan tinggalkan hambaNYA... melainkan hambaNYA yang bergerak meninggalkanNYA. Jom jadi soleh~

You Might Also Like

7 Comment

  1. nice entry ! kadang2 kita tak sedar kita dah jauh daripada Allah :)

    ReplyDelete
  2. semoga kita semua sentiasa di bawah lindunganNya dan it's a nice piece of sharing dear...

    ReplyDelete
  3. entri yg sgt berguna.. kita ni selalu lupa dgn perkara yg dikategorikan sebagai fardu ain kan sis.. biar baca byk kali kasi ingat.. :)

    ReplyDelete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Heart 1

Travel & Beauty Blog

Sponsored