"MY CAREER PHOTO CONTEST"

12:19 AM


Assalamualaikum semua. 
Di kesempatan yang ada ini, shad nak join satu segmen dari Cikgu Fik lagi. Even baru je balik dari bertapa dekat Perpustakaan Tun Sri Lanang (PTSL) dekat UKM ptg tadi, sempat je nak join segmen awesome ni. Alhamdulillah, Allah permudahkan urusan hari ni dekat library UKM tu. Shad pergi cari information/ past tesis/ jurnal bagai untuk Final Year Projek(FYP) Shad..
Tak sangka pulak dapat jumpa Niera dekat KTM Nilai,
and jumpa lagi dekat PTSL. Hehe. Tapi Shad segan pulak nak tegur, 
takut salah orang, wat malu je.. hehe.
Tak nak cakap banyak, kita proceed dengan tajuk yang tertera 


Cikgu Fik suruh letak satu gambar career tanpa edit. 
So, Mr.Photoshop... awak tak diperlukan untuk segmen kali ni ye.. hehe.

Career shad buat masa sekarang, 
seorang student sepenuh masa
yang punyai kawan-kawan sebagai suppotter.
berkongsi suka-duka-riang-tangis
Bersama-sama belajar meredah kejahilan.
Juga seorang hamba Allah
di atas muka bumi kurniaan-Nya ini.
Menggenggam janji dalam mentadabbur diri
menghayati kurniaan Illahi.
Berpegang kepada Iman di dada
demi menuju cinta-Nya.
menuju Syurga-Nya.
mendamba redha-Nya..


Gambar kat atas ni di ambil time orientasi pelajar baru masa shad 
semester satu dekat USIM.
Time tue, tahun 2010 rasanya.. Sekarang shad dah sem enam. Dah 2013.
Cepatnya masa berlalu kan.. 
Rasa macam baru semalam ambik result STAM.
Rasa macam baru semalam isi borang UPU.
Rasa macam baru semalam dapat tawaran masuk Universiti.
Rasa macam baru semalam nangis tiap-tiap malam sebab rindu nak balik kampung.
.......*sight*.......
Dah mula la nak masuk memory lane malam2 nie.
Drop the subject. Takut nanti melalut benda luar alam pulak..
So, here I'm. Student at USIM. 
Dah semester enam.
Dah nak grad tahun depan.
Dah nak hilang tittle student soon.
Dah nak kena pergi practical tahun depan.
Dah kena cari kerja tahun depan.


Okey, done for today.. Jom sama join contest nie, klik SINI untuk join 
ataupun klik pada Banner di atas. 

Hadiah-hadiahnya osem. Antaranya :

10 x TOP UP RM5 
2 x HEADER BLOG
2 x NOVEL 
2 x KAIN PELIKAT

Mula 17 MAC 2013 dan akan Tamat pada 17 APRIL 2013 (pukul 11.59 p.m)
P/S : Pemenang akan dipilih berdasarkan gambar yang kreatif dan menarik. 

You Might Also Like

13 Comment

  1. all the best dear for this contest... kalau sudi, ada masa terluang dan tiada paksaan tau...dijemput...

    http://furrasbubblynotes.blogspot.com/2013/03/segmen-featured-me-on-bubbly.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you, jemput shad. nanti malam shad join ye..

      Delete
  2. thanks sha join lg segmen cikgu fik..

    ReplyDelete
  3. dtg dr segmen yg sama, tapi belum join lg.... huhu

    ReplyDelete
  4. hye shad.. nyssa singgah dr segmen yg sama.. a'ah, nyssa ukm.. ouh, dtg yg mggu skali blogger niera ea? sonoknya dpt jmpa dy.. nyssa xb'kesempatan lg.. masa tu ada program luar.. btw tnx follow nyssa.. ^__^

    *nty nk dtg ptsl lg, inform la.. hehe, mna tau bleh jmpa & tmbah knal2.. ^^

    ReplyDelete
  5. ni link nyssa..

    http://catatannotakehidupan.blogspot.com/2013/03/my-career-photo-contest.html

    ReplyDelete
  6. Jom join! RM5000 dari BloggerWanita. Tinggal lagi RM3798.20 untuk dimenangi..
    http://amgyver.blogspot.com/2013/04/wang-tunai-rm5000-untuk-blogger.html

    ReplyDelete
  7. @ct nyssahehe.. insyaAllah.. probability untuk pergi PTSL mmg tinggi.. situ paling best Library..

    ReplyDelete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Informasi

Travel & Beauty Blog

Sponsored