Rahsia Warna Kegemaran Wanita

1:55 PM


Rahsia Warna Kegemaran Wanita 




Assalamualaikum all, Greeting..
Hari ni nak story-story sikit pasal the secret of favorite color among women. Menurut kajian, wanita dapat dinilai perwatakannya melalui warna kegemarannya. Di sini, disebut serba ringkas tentang wanita, warna 
dan tafsiran perwatakannya. Sejauh mana kebenarannya, 
tepuk dada tanyalah hati ye. *Just untuk perkongsian*



MERAH 
Berani, emosional, tegas, tamak, dan suka
 bersenang- senang. 



BIRU 
Setia pada pasangan, pandai menyimpan wang, kuat kemahuan, suka 
berterus-terang, jujur, cekap memberi maaf dan tegas. 



HIJAU 
Subur, suka kepada kebahagiaan, tidak suka bergaduh atau bertekak, 
patuh pada pegangan agama, suka berhias, teguh pendirian hingga 
kadang-kadang seakan kolot. 



HITAM 
Suka menyendiri, prihatin, kuat menghadapi dugaan hidup, tidak mudah 
dipengaruhi, kuat berfikir, setia pada pasangan, baik hati tetapi 
cepat tersinggung. 



COKLAT 
Kaya dengan sifat keibuan, suka merenadh diri, sopan santun, halus 
budi pekerti, hati mudah merasa was-was dan takut berbuat salah. 



UNGU 
Pemurah dan merdeka hatinya, tidak suka diperintah, berinisiatif, 
bijak tetapi agak beremosi, keinginannya tidak meluap-luap. 



KELABU 
Suka merendah diri, tenang, suka mengalah, suka bekorban peranan 
cerdas dan bijak. 



KUNING 
Menyukai ilmu, gemar membaca, tekun, cerdas dan tabah menghadapi 
cabaran. 



PUTIH 
Bersih fikirannya (tidak banyak prasangka), berkata benar, jujur, 
rendah hati, sopan santun, ramah, kuat menerima ilmu, sentiasa 
tenteram hatinya, suka menolong dan hidup bertawakal.


Haa.. macamana? Ada ciri-ciri yang berkaitan tak?

You Might Also Like

7 Comment

  1. purple, hitam, coklat , mearh! hahaha.. xD

    ReplyDelete
  2. @Hanna Nabiella hehe. sis pun bnyak jugak fav.kaler :D

    ReplyDelete
  3. iha suka sangat warna hitam, sampaikan dalam emel pun ada perkataan hitam.. hehe..

    ReplyDelete
  4. @Iha Zaliza orang cakap hitam itu menawan.. so, i present to all of u, Iha si menawan.. okey x macam ni?. hehe.. :D

    ReplyDelete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Informasi

Travel & Beauty Blog

Sponsored