Happy Ever Holiday at PBAKL, PWTC 27 & 28 April 2013

6:23 PM


Assalamualaikum.. Haaa.. hari ni nak update entry gembira..
Actually, baru je balik dari Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur.

~PBAKL 2013 in Memoir~


The journey begin at 10a.m, 27th April 2013. Heading to PWTC from KTM Nilai with Sweetness Yaya. KTM Nilai to Putra just cost RM4.90. Save bajet kan. Dah sampai je dekat Putra, terus jejak PWTC. Semangat punya pasal. Tempat pertama yang dituju, ofcoz lah booth Jemari Seni. Nak rembat Anthem-Hlovate. Sampai je dekat booth JS tue, masyaAllah,giler ramai manusia. Masing-masing kat tangan ada Anthem. So awesome. Dah berasak punya asak, at last, Anthem is in my hand. Alhamdulillah. 


Then tawaf lagi ke Bilik Melaka, Nak rembat novel 'Bukan Kerana Aku Tak Cinta' by Cikgu E-man Sufi. Sekali dapat bergambar and dapat signature dari penulis. Memang awesome lah. Berbaloi beratur panjang giler semata-mata nak bayar dua bijik novel. Memang patutlah orang ramai kan, dah Weekend kan. Sabtu. Ramai orang. Apa-apa pun. Thanks Allah for the happy day ever after. Alhamdulillah.. 


Then tawaf lagi pusing-pusing satu bangunan tu. A lot of books everywhere. And murah. Mana nak dapat harga novel & buku yang dapat potongan RM5- RM7 sebuah. PBAKL lah tempatnya. Booth2 pameran pun ada gak. 


Lagi benda yang hepy, ada orang treat tidur hotel malam tu. Kira one night stay lah dekat Hotel Anum tu. Awesome sangat2. Thanks Kak Munirah and Yaya. Lagi, diorang treat makan KFC. Alhamdululillah, rezeki. Terima kasih. Malam tu, keluar lagi pergi PBAKL. Dah macam rumah kat tepi PWTC dah gaya. Time malam ni, baru rasa macam boleh bernafas, cukup oksigen. Dah tak ramai dah orang. Olala.. Then balik hotel + makan + rest + tidur dengan nyenyaknya. 


28th April 2013
Bangun pagi + siap2 +sarapan. Then jejak lagi PWTC tu for the last time sebelum balik Nilai.  Ada pass masuk exclusive jumpa Izzue Islam. Huhu. The rest is history. hihi. Borong sakan betul my fren. Huhu. Next year macam dah tak berpeluang kot nak jejak pesta buku ni sebab dah sampai sem-sem terakhir dah di perantauan. Ceh, gaya macam duduk oversea saja kan. Huhu. Abaikan. Then heading back to Nilai dan sampai dengan selamat pukul 3.30 p.m. Sapa yang tak jejak lagi PBAKL, silakan ya. Memang meriah. Sangat. Done the story... 

Replika- Bandar Madinah
~Selamat Membeli-belah + window shopping semua~


                                                                 
Tolong shad klik ni sekali ye. Time kasih.

You Might Also Like

12 Comment

  1. jom komen entry sya yang ni , sya masuk contest komen terbanyak .. jom tolong :)

    http://elsaulfahdotnet.blogspot.com/2013/04/blogging-contest-by-tumtumshop.html

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. 1 je nk ckp... jelez! *nangis guling2

    ReplyDelete
  4. @Erna Shafiqah alololo... jangan nangis laling.. esok-lusa leh pergi. :)

    ReplyDelete
  5. jelesnya dia dapat pergi... huhu~~

    ReplyDelete
  6. alemak... semua.. saya mmg nak buat awak jeles.hehe :)

    ReplyDelete
  7. X pe la...next year pulak...kalau x bz la..ekeke...

    ReplyDelete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Informasi

Travel & Beauty Blog

Sponsored