Shiseido Black Mask : It's a review

6:56 PM

Greetings and Assalamualaikum.

Tunggu punya tunggu, Abg posmen sampai jugak. Shad ada beli Shiseido Black Mask dari Arifah Lee. Terbaca entry Arifah yang ini. 1 pcs for Rm1.50. Okeylah tu kan. Actually teringin nak try. So, shad decided beli 3 pcs harga Rm5 termasuk pos (Shad bayar pakai top-up, sbb susah nak gi bank.huhu). -setelah deal dngan arifah-
Intro


First thing first, Shiseido Black Mask ni apa ya?
- Shiseido Black Mask adalah peel off mask yang berfungsi untuk membuang 
blackhead dan whitehead, bulu halus di muka dan jadikan muka lebih licin dan bersih.

Mask ni dalam bentuk macamana?
- Ok, mask ni bentuk cecair pekat, boleh apply kat muka ya.

Berapa kali sesuai pakai?
- Disarankan 2x seminggu.

Ada kesan sampingan tak?
- InsyaAllah tak ada. 

Shiseido Black Mask : It's a review

So, shad pun apa lagi, try lah. Punya lah semangat nak tengok kesan dia. Seriously masa sapu cecair shiseido mask kat muka tu, gerun pun ada, ye lah.. dah hitam sangat kan. Ok tak pe, demi nak tengok hasil dia, tunggu la jugak dalam 30-35 minit macam tu. Dah kering dah mask tu, next step, masa untuk tarik that mask tu. Mak aih, sakit la jugak. Habis bulu2 halus kat kulit muka ni tertanggal. So, ini adalah amaran ya, jangan sapu mask ni kena dekat kening/rambut, kang habis tercabut semua. Dah siap tarik semua tu, memang oshem lah kesan dia. Rasa licin je kulit muka. Rasa bersih sangat. Tapi tak nampak sangat whitehead and blackhead. (Sebab my face ni kategori kurang whitehead n blackhead).Huhu, perasannya. Maybe, baru sekali guna, so kesannya kurang lah kot. Ye lah, mana la nak terus cantik kan, baru pakai sekali je kan. Tips untuk bagi senang whitehead dgn blackhead ni keluar, selepas kita cuci muka sebelum nak sapu cecair mask ni, elok steam dulu wajah lebih kurang 15 minit, kasih pori2 terbuka.. Nanti shad nak pakai lagi, sebab macam best je rasa, bersih je muka. Jom lah try, oshem dan tak ada kesan sampingan pun.. 

Cara nak guna

1. Cuci muka dulu bagi bersih. Then lap sampai kering.
2.Sebaik-baiknya steam kan wajah dengan air panas selama sekurang-kurangnya
10 -15 minit. Ini bertujuan utk membesarkan pori-pori & memudahkan pembersihan
jeragat. Dah siap, lap bagi kering ya kulit muka anda.
3. Buka shiseido mask dan sapu ke kawasan muka. Boleh sapu seluruh muka
ataupun dekat certain tempat saja, contohnya hidung. (Make sure jangan 
kena bahagian kening, mata dan bibir).
4. Sapu bagi tebal sampai tak nampak kawasan kulit muka. Boleh sapu guna
jari sebab senang nak bagi rata.
5. Tunggu bagi kering dalam 15-30 minit. Sampai betul-betul kering ya.
6. Bila dah betul-betul kering, tarik masker dari bahagian hujung ke kawasan 
tengah slow-slow. Korang dapat tengok blackhead yang melekat.
7. Cuci muka and kalau ada tonner sapukan tonner untuk menutup
pori-pori. Kalau tak de, basuh je dengan air dingin.

Boleh guna 1 atau 2 kali seminggu. Kalau guna untuk bahagian hidung saja,
satu sachet boleh guna untuk 2 atau 3 kali penggunaan. Make sure simpan dalam 
bekas tertutup. Jangan guna 1 pek sekali pakai, memadai hanya 
pakai sederhana tebal sahaja.

Berminat. PM


BERMINAT? BOLEH PM WAWA (MY BUDDY)
ATAU TERUS KE PAGE WABeautyEShoppe

SISEIDO MASK BLACK/WHITE/NATURGO
10pcs rm12
50pcs rm38
100pcs rm55
(Tak termasuk postage)

Penulis TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini. Untuk TIPS dan INFO Kesihatan sila rujuk kepada PAKAR Berkaitan. TERIMA KASIH

                                     

You Might Also Like

36 Comment

  1. FD ada beli, tapi belum guna lagi. adik lelaki FD je yg try dulu. hihi
    FD beli RM1 kat Akma

    ReplyDelete
  2. @Dianaa alaaa.. RM1 ya, nnti nak usha2 gak la, cari yg paling murah.. tq FD bagitau..

    ReplyDelete
  3. saya pernah guna tapi lepas pakai muka saya naik jerawat. takut pulak. terus tak guna. eheeeee. :D

    ReplyDelete
  4. @Anis Farhana alamak, iya kaa.. takot la pulak.. habis muka licin shad nanti, huhu. maybe tak sesuai kot dengan kulit muka.. *kita tunggu muka shad naik jerawat tak* shad pakai ni kelmarin.

    ReplyDelete
  5. Kite da pakai!! Sampai nangis2 time nk tarik tu..sakit ooo...tp demi melicinkan muka..mak sanggop..huhu...

    Suke tengok Shad n wawa berblogging..rajin..kite malas~~ sbb online pon pakai hp...lptop ade problem..huhu...ok la..terpanjang pulak kite komen..kekeke

    ReplyDelete
  6. belum pernah try lagi siseido mask ni.ramai cakap ok,nak try lah nanti ..:)

    ReplyDelete
  7. @Erna Shafiqah haah, time tarik tu sakit sikit, tapi kesannya oshem.. rajin sikit je blogging.
    @dilaella Ella jom try, oshem.. hehe

    ReplyDelete
  8. dayah pn pnah pkai,,klau kte steam mka dlu in sha allah dia kuar jgak whitehead tu,tapi yg snang nk kuar je la..hehehe tu hsil pmakain dyh la..:)

    ReplyDelete
  9. Pakai jugak..tapi guna kat hidung je..hahak...best!

    ReplyDelete
  10. @adk dayah shad pun rasa macam tu jugak, kena buat facial actually. macam susah je nak keluar whitehead n blackhead tu. tak apa, nak try kali ke-2 lpas ni..
    @Rieya Ramlee rasa licin je kan lepas pakai tu..

    ReplyDelete
  11. wahh.. ! tq shad :)

    pape brg boleh tgk kt page :)

    wa pengguna tegar siseido mask ni..

    cume busy je xdpt nk pakai..huhu

    ReplyDelete
  12. naturgo utk ape plak ea ?

    yg white tu plak ? hiks.

    ReplyDelete
  13. @Wawa Ashihara okey wa.. huhu.
    @Fya Pelangi
    0RANGE Shiseido Naturgo Mask :

    - menaggalkan blackhead,whitehead.
    - sesuai untuk kulit sensitif
    - mengecilkan liang pori
    - menanggalkan sel kulit mati
    - mengawall minyak berlebih
    - sesuai untuk kulit berminyak

    WHITE

    -menghilangkan blackheads dan whiteheads
    -membantu mengecilkan liang pori
    -mengurangkan masalah jerawat
    -memutihkan wajah

    BLACK
    -menghilangkan blackheads
    -menanggalkan sel kulit mati

    ReplyDelete
  14. krikkk krikkk. klu nk bg hilang parut, ssuai yg mne erk ? :/

    ReplyDelete
  15. @Fya Pelangi shad tak sure shiseido ni fungsi dia leh hilang parut ke tak sis fya.. huhu..

    ReplyDelete
  16. salam . macam mana nak order ye ? boleh bayar pakai top-up ? mcm best je , sy pun malas nak pergi bank :)

    ReplyDelete
  17. nk order boleh pm page sy ye

    http://www.facebook.com/WABeautyEShoppe

    TQ :)

    ReplyDelete
  18. @Become Superstar ★ yang pakai top-up tu shad order dekat arifah
    @jambu batu nak order boleh pm ke http://www.facebook.com/WABeautyEShoppe

    ReplyDelete
  19. klu xde fb nak order mcm mana? huhuh

    ReplyDelete
  20. @cHikAnoZ chika, try SMS/Whatapps--> 015-92596417 (chat only).. yang ni kawan shad, wawa.

    ReplyDelete
  21. @Mojat Cerewet tq mojat.. nnti boley la akak beli ngan mojat..

    ReplyDelete
  22. salam.saya nak order.mcm mana ye?esok boleh tak bagi tau saya cara nak order?saya dari sabah.

    ReplyDelete
  23. @bin patera boleh pm mojat cerewet, dia ada buat bisnes jual shiseido. boleh pm di sini --> https://www.facebook.com/scyoFexer

    ReplyDelete
  24. dua kali baru pakai..tak tahan sakit time nak tarik mask tu..huhu

    ReplyDelete
  25. Mas pake jgk.dpt free.pake jela.pake skali serik da.haha.rasa nk trcabut klt muka.haha.skit wk2 nk tggl.haha.

    ReplyDelete
  26. kalau untuk cabut whitehead, product paling berkesan, Pore Care Pack Mask from Daiso Japan. ala kedai RM5 tu. mask dia untuk hidung je ler. tapi sgt berkesan. saya pengguna setia. mmg bila cabut tu, even tak steam muka pun, masyaAllah. gempak sangat result dia! you should try!

    ReplyDelete
  27. @shahida rahim konfem leleh ayaq mata. sama la kita..
    @Mastura Aziz tarik mask sambil leleh air mata. sakit jugak. hehe

    ReplyDelete
  28. @Izzaati okey, boleh cuba ni..Menarik, :D TQ ya for the info.

    ReplyDelete
  29. Memang best pakai ni, Cikna suka yg oren wangi je bau oren......;-)

    ReplyDelete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Informative

Travel & Beauty Blog

Sponsored