Tutorial Like box Facebook

4:51 PM

Greeting and Assalamualaikum.
Rajin kan shad update entry. Terlebih rajin la pulak.
*Entry ni panjang sikit ya*++bergambar*

Tutorial Like box Facebook
A request from Princess MOMOY.


Maksudnya jadi macam ini kan? Jom usha2 tutorial ni.



Step Satu : Klik SINI. (Like Box - Fb developer)
Akan keluar appearance macam ni ya.


Step Dua : Tukar link page Fb Developer tu dgn link page u all.


Step Tiga : Tukar Width(Lebar) dan Height(Tinggi) dan untick 
Show Faces, Stream, Show Border, Header sebijik macam 
gambar kat bawah ni.


Preview kat sebelah tu akan jadi macam ni.


Step Empat : Tekan Get Code untuk dapatkan koding preview tadi.

Tekan bahagian IFRAME dan copy koding tu.


Step Lime : Paste la koding yang korang copy tadi dekat mana2 yang 
korang nak. Hehe. Dah siap dah. Contoh kat bawah ni, shad paste dekat 
bahagian Post entry. Klik dulu bahagian HTML then paste.


Done. Maybe tutorial ni simple dan kacang kepada
blogger2 otai. Ni untuk newbie shad buat. Selamat Mencuba ya.

You Might Also Like

9 Comment

  1. hihihi.. mama fening.. kureng faham.. nanti mama mentelaah lagi sampai pandai..

    ReplyDelete
  2. tQ buat tuto shad! mai dh tey buat & mnjadi :)

    ReplyDelete
  3. nice tutorial.
    salam perkenalan =)

    ReplyDelete
  4. Salam Ramadhan :)
    wah, ada tutorial.. boleh mencuba ni :) thanx .

    ReplyDelete
  5. @Mailey Jayley hehe, sama2 mai, good. dah jadi :)
    @Izzat Eshak tq, salam perkenalan juga, done visit back. huhu
    @Maisarah Aisya aww.. sama2. hehe
    @ros_reeza sila-sila.. hehe

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum awak. saya dah tahu tutorial ni. btw thank you dear.. sangat berguna untuk semua bloggers :)

    ReplyDelete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Heart 1

Travel & Beauty Blog

Sponsored