Drama Ariana Rose - Adaptasi Novel The Wedding Breaker by Evelyn Rose

8:34 PM

Greetings and Assalamualaikum to all.
Drama adaptasi Novel lagi.. Trend sekarang kan.
Apa-apa pun, harapnya drama ni pun best lah macam novel dia jugak.


THE WEDDING BREAKER (TV3)

SLOT: Akasia,
MULAI:  30 Disember 2013
MASA: 7.00malam.
HARI: setiap hari Isnin hingga Khamis.
EPISOD
PELAKON: Adam Kamil ( Keith Foo), Ariana Rose (Fathia Latiff) 



SINOPSIS NOVEL
Saya memohon maaf kerana mengganggu majlis kalian. Tetapi sebelum Tengku Juwita bernikah dengan Tengku Adam, dia wajar mengetahui siapa bakal suaminya yang sebenar...” - Ariana Rose
Ariana Rose. Kehadirannya menyebabkan majlis pernikahan itu terbatal. Disebabkan gadis itu jugalah, reputasi dan status diri bekas pengantin lelaki itu menjunam jatuh di mata masyarakat. Siapa sebenarnya dia? Apa tujuannya dan siapa yang menghantarnya untuk merosakkan majlis pernikahan itu? Tak kira, dia akan menyiasatnya juga!
Akhirnya Ariana Rose terpaksa akur dengan balasan yang perlu diterimanya akibat perbuatannya itu. Semenjak bertemu dengan lelaki itu, banyak peristiwa yang tak terjangka berlaku dalam hidupnya.
“What’s so funny?”
“Talking to me?”
“Nah… just talking to the lizard. See… there… we were talking just now. I know you won’t be able to understand the lizard’s language.”
Tapi kenapa setelah berlari sejauh ini, lelaki itu masih ditemuinya? Setelah dia berusaha melupakan semua kenangan itu, kenapa lelaki itu kembali meruntuhkan azam dan semangatnya? Kenapa mesti ada nama itu dalam kamus hidupnya?!
“I’m gonna miss you… I’d rather stay by your side. Always.”
“Sayang kat abang rupa-rupanya ya?”
“Mestilah, you are my bubbly boo and a naughty one too.”
Selama ini sudah banyak perempuan yang lebih cantik daripada dia hadir dalam hidup Tengku Adam Kamil. Tapi kenapa gadis itu juga yang melekat dalam hati dan ingatannya? Adakah itu petanda yang dia memang ditakdirkan untuk dirinya?
“Satu aje kesalahan awak, Ariana... Awak dah curi hati saya.” – Tengku Adam Kamil
BACA APA KOMEN PEMBACA & KOMEN PENULIS: 


REVIEW NOVEL FROM SHAD

Shad start baca novel ni dekat  blog penulis Evelyn. Memang lain dari yang lain. Jujurnya, shad suka baca novel ni sebab ada unsur-unsur nasihat. Content dia pun bagus sebab ada diselitkan hadis-hadis dan ayat Quran. Jalan ceritanya pun menarik. Seriously, berani giler herion dia, buat kecoh kat majlis perkahwinan orang lain, nak balas budi punya pasal. Sangat suka dengan watak heroin yang sempoi.


Looking forward to drama ni. Novel oshem dah. Dramanya, hopefully oshem jugak. 

You Might Also Like

7 Comment

  1. Betul tu, Tak sabar nak tunggu drama ni, novelnya memang daebak :)

    ReplyDelete
  2. wedding breaker nie novel feveret boyfriend akk taw.haha...
    suka sgt dia baca!hahaha

    ReplyDelete
  3. @Iezwa Razk setuju!! hehe
    @ezyra daniel waahh.. oshemnya dapat bf yg sama minat baca novel.. :)

    ReplyDelete
  4. xsaba nk tgk cite ni..cpt laa cerite tv3 yg skg ni abis..xbest lnsung

    ReplyDelete
  5. cerite ni mesti best gile !!!! argh !! kite dah baca buku dia .. memang meletop .. kah kah ..

    ReplyDelete
  6. ohh..ini..aah mcm best ja kan..haha..tq dear, nnt nak cr

    ReplyDelete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Informative

Travel & Beauty Blog

Sponsored