Segmen Kenapa Aku Jadi Blogger ? By AkuPenghibur.com

11:31 AM

Salam and Greeting to all.
Bismillah, menaip entry pada tarikh yang cantik today, 11.12.13


Segmen Kenapa Aku Jadi Blogger ? By AkuPenghibur.com

Hari ni Shad nak join satu segmen yang memang awesome. Segmen ni dianjurkan oleh acik. Out of the blue, lepas baca tittle segmen ni, terus saraf-saraf otak ni mula la nak memikir, sebab apa eh aku jadi blogger? Pikir punya pikir - menaip entry, pastu backspace balik, then taip balik. Whoaaa, tidak ada tujuankah aku ni jadi blogger. Ke otak dah tepu, tak dapat pikir rasional sebab jam sekarang dah menunjukkan jam 3.48 pagi. Zzzzz...

Bersambung pada keesokan pagi yang cerah jam 10....

Ahaaaa, idea dah datang dah ni. Siap sedia lah nak hadap "Hikayat Kenapa Seorang Shad menjadi Blogger". Hamboi, masuk zaman Hang Jebat pulak. 


Sebab pertama : Dah tertulis di atas sana, untuk saya menulis di entry ini hari ni, yang menjadikan hidup saya seorang blogger hingga ke hari ini. Seee, sejujurnya, shad memang suka kongsi cerita. Bukan sebab tak ada orang nak dengar face-to-face cerita/hikayat shad ni, tapi entahlah, this is me. Sharing is caring, Caring is Loving orang kata. Sampaikan semua benda nak share. (Suami dikecualikan ya - yang ni xleh share. Haha). Dan, previous-previous entry yang kita taip tu, boleh buat hilang stress bila baca-baca balik ayat-ayat time newbie dulu. Sungguh benar, "Aku ke yang taip ni". Tak apa lah, buat kenang-kenangan bila dah tua nanti, leh la bagi tau cucu-cicit nanti, "Nenek dulu ada blog taw cu.". Hehe. Melencong sudah aku ni. 


Sebab kedua : Yang paling best sekali, dah sah-sah lah boleh mumbling and nagging kat sini. Macam yang shad tengah buat sekarang ni lah, duk membebel apetah. Words berpatah-patah perkataan, tapi main point ke laut. Tapi betul lah, bila kita stress, ada problem ka, ada ketidakpuasan hati ke, tak pun masalah cinta lovey-dovey, boleh je nak spill dekat entry blog kita kan. (Oppss, ada orang marah tak?)

Sebab ketiga : Sharing life experiences. Yang ni Shad paling-paling suka. Shad memang suka baca kisah hidup orang. Bukan nak jaga tepi kain orang ye. Tapi nak sama-sama merasai experiences yang diceritakan oleh penulis-penulis dan bloggers di luar sana. Tak kisah lah, story pasal kecewa-duka lara putus cinta sekalipun, Shad suka baca. Certain people tak suka sangat nak baca sort of personal diary orang lain ni, tapi Shad suka. Hehe. Nak-nak lagi kalau cerita bab travelling-holiday. Memang fond habis lah kalau masuk bab travel-travel ni. Tak leh pisah. 


Sebab keempat : Jadi blogger boleh tambah kawan. Tapi shad yakin, followers2 dekat blog kita kebanyakannya strangers kan. Macam Shad ni, pemalu + tak ramah sangat orangnya, rasa segan lak nak ramah mesra serata alam. Bukan daku tidak sudi menghulurkan salam perkenalan, tetapi diriku ini pemalu actually. Hehe, and Shad selalu terpikir, dalam kita duk sibuk menambah kawan, sedar tak, kita jugak mungkin menambah lawan. Woooaahh, seram lak pikir-pikir balik. Tapi seriously, terima kasih kepada bloggers yang sudi nak berkenal-kenalan dengan shad. Satu padang bola shad tadahkan. 

Sebab kelima : Rasanya cukup sampai di sini dulu kot. Hoho. Berkajang-kajang pulak mumble nya ya Shad oi. Itulah, bila idea tu dah datang nak berkawan, sampai tak sedar words pun dah lebih dari 300 patah perkataan. Hehe. Terima kasih kepada penganjur segmen ni, make my brain kerja lebih masa for today. 

You Might Also Like

17 Comment

  1. Gud luck shad..sya pun join segmen yg sama :)

    ReplyDelete
  2. good luck bro..semoga penganjur tertarik dgn entry ini :)

    ReplyDelete
  3. bila kak shad menaip..hehe..nagging?wahhh..dayah la tu t_t suka nagging dalam blog..huhu..btw gud luck kak shad

    ReplyDelete
  4. alhamdulilah terima kasih kerana sertai ^_^ kisah yang menarik kenapa jadi blogger

    ReplyDelete
  5. Datang dari sgemn yg sama.. Abak follow sini.. salma ukhwuah...http://lorong-cinta.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    ReplyDelete
  6. assalamulaikum.... ekin datang dari segmen yang sama... jemput la singgah ke blog ekin ya...

    http://cikash.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    ReplyDelete
  7. assalamulaikum.... ekin datang dari segmen yang sama... jemput la singgah ke blog ekin ya...

    http://cikash.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    ReplyDelete
  8. thanks semua sudi drop by.. shad terjah blog awak2 semua.. :)

    ReplyDelete
  9. datang singgah dari segmen yang sama.
    follow done. isi tabung nuffnang pun done.
    semoga berjaya.

    http://www.syuhada1981.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    ReplyDelete
  10. salam gud luck, nak ajak join kontest kt blog saya pula. :) , peluang nak menag service like fanpage , businesscard n banyak lagi . masa dh tinggl 5 hari je lagi huhu http://www.mawardiyunus.com/2013/12/pelancaran-kontes-u-blogger_7.html

    ReplyDelete
  11. @Mawardi Yunus terima kasih jemput shad.. done join. :)

    ReplyDelete
  12. Salam singgah bw dari segmen yg sama. Saya dah follow sini ye.. Salam ukhwah & semoga terus sukses.. :)

    http://www.khirkhalid.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    ReplyDelete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Heart 1

Travel & Beauty Blog

Sponsored