Messages kepada Peserta | Sponsor | Penganjur Segmen & Giveaway

12:36 AM

Greetings and Assalamualaikum to all.

Khas untuk anda, entry ni entry Shad nak membebel. Haha. Dah lama tak buat keje gini ni. Keep calm and continue reading ya. Hehe.


Messages kepada Peserta

Shad harap sangat-sangat awak semua yang join dan akan join 1st Mini Giveaway 2014 by Shad boleh ikut syarat yang Shad bagi. Banyak sangat ya syarat tu. Shad mintak maaflah. Ni first time Shad buat giveaway yang shad cari sponsor. Shad tak kisah kalau korang tak follow blog shad, tak like fanpage shad, tak klik iklan shad, tapi please ikut syarat dari sponsor ya. Sedih giler bila sponsor pertikaikan penganjur giveaway. Korang, kalau sponsor cakap dekat korang (penganjur), "Sebelum ni pernah buat giveaway ke tak?". Korang rasa apa? Huwaa, sedih kot.

Messages kepada Sponsor

Dan kepada mereka-mereka yang nak dan bakal jadi sponsor mana-mana giveaway, Shad harap sangat-sangat, anda clear dengan syarat apa yang anda nak bagi, dan please be responsible. Kesian dekat peserta yang dah join, pm detail tuntut hadiah, tapi awak tak reply and block fb. Itu apa cerita tu. Dan, tolong jangan ambil kesempatan ke atas penganjur. Tak faham? Sila buat-buat faham. Faham? Ambil iktibar.

Messages kepada Penganjur

Kepada penganjur giveaway yang sedang mencari sponsor, pilihlah dengan sebaik mungkin. Ini je Shad nak cakap. Shad rasa, Shad lagi prefer dan sangat sesuai kalau i'm alone kalau nak buat ga. hehe. Nak sakit hati pun, sakit sorang2 je. Hehe. Penganjur pun kena lah responsible jugak. You are the middle man kalau buat giveaway yang cari sponsor ni taw. Sila banyakkan bersabar. Hehe.

Entry ni shad taip - delete - taip balik - delete balik. Tak nak la mood swing time join giveaway. Kita nak hepy-hepy kan time join giveaway. Kalau menang, rezeki kita la kan. Okey, done Shad bebel. Maaf ya, entry ini general, untuk semua ambil iktibar. Maaf jika ada yang rasa hati dia terguris/ tercalar dengan ayat yang Shad tulis ni. Untuk kebaikan bersama, InsyaAllah.


Ps: Mood nak buat GA dah tercampak jauh ke laut. Hurm, masih adakah yang sudi nak join Giveaway Shad ni. Klik untuk JOIN.

You Might Also Like

19 Comment

  1. tabahkan hati naa , macam2 ragam orang nih :)sponsor pun takleh expect too much dari organizer yang baru 1st time kan,sama2 bantu tak salah.

    ReplyDelete
  2. sabar shad..syira pun masih tunggu hadiah dr sponsor :( ..lumrah ni awakk

    ReplyDelete
  3. Waalaikumussalam dear.. be strong yaa. Ni satu pgalamn dan cabarn.. kuatkn hati k.

    ReplyDelete
  4. ee kesiannya kak shad :((
    sabar ye kak.
    Haih qila takde lah sampai menipu T_T
    follow lambat tu mungkin ada tapi tetap follow jugak.
    Bkn nya menipu bagai haih

    ReplyDelete
  5. @Nur Shafiq Hehe. thanks sebab paham.
    @sYiRa LoKMaN this is life kan.. hehe. sabo je lah.

    ReplyDelete
  6. @Zara Nurhaidah terima kasih kak. Betul jugak kan, pengalaman dan cabaran.. I'll bear in my mind. always.
    @Akeyla Azmi hehe, tq darling.. sedang mengumpul kesabaran yang senipis kulit bawang ni ha.. hehe

    ReplyDelete
  7. sabar ye sbb mmg mcm2 ragam dorg nie huhu

    ReplyDelete
  8. akak shad , sabar ehh ^^ manusia - memang mcm tuh . huhu . saya pun masih menanti hadiah dari sponsor yg xda respon T.T

    ReplyDelete
  9. Allahu Akbar.... khilaf,banyakkan bsabar dan sling mmbetulkan..
    In Shaa Allah...

    ReplyDelete
  10. Alolo, bawak bertendang darling. Kesian awak. :( Mentang-mentang ramai yang nak jadikan dia sponsor, boleh pula cakap cigitu.

    ReplyDelete
  11. brsabar ya shad. sebab tu saya x suka join GA@segmen yg banyk sngt sponser tu kadang pening je dh follow ke dh like ke. tapi kn kalau x de ramai sponser x delah banyak hadiah kn.heheheh

    ReplyDelete
  12. @Nadya Dyana ha, life kan namanya.. tq awak.
    @Miss November tq darling. sama la kita, sponsor tak reply2. hehe
    @Abak Lorong Cinta saling memberi nasihat. setuju. tq abak.

    ReplyDelete
  13. @Miss Fairytale hehe.. dah bertendang2 dah ni. hehe :D. TQ2
    @tifa anvar Hehe, agree sgt2. hehe.

    ReplyDelete
  14. Sabar ye kak. :/ saye pun tngah tunggu hadiah dari sponsor. Dari bulan lepas lagi haih.

    Papepun, be strong ye. :)

    ReplyDelete
  15. Kat blog saya siap ada ruangan khas utk hadiah yg pending. So, senang detect sponsor bermasalah

    ReplyDelete
  16. sy ade menang byk GA..tp yg dpt hadiahnye 2 jer...bile tuntut xde reply..ble bgtau penganjur diaorg pun xreply..kt dh fllow mcm2 syarat...dh la byk gile letak syarat...last2 xdpt adiah...sedih gak..mls nk join g GA...

    ReplyDelete
  17. Betul tu shad... Semua perlu bertanggungjawab ...Tak kira sponsor peserta mahupun penganjur :)
    Ada buat GA ? Kejap lagi kiera join yaa ^^

    ReplyDelete
  18. terjumpa entri shad ni dari google "ragam peserta segmen". macam2 perangai ada kan..sabor je le. ada yang tak bertuah setelah pemilihan random tu, bole pulak unfriend dan delete entri. haha. gila segmen gamaknya. dah tak de tuah, nasib lah..

    ReplyDelete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Informative

Travel & Beauty Blog

Sponsored