i-City Shah Alam

8:59 AM

Greetings and Assalamualaikum to all.

Agak bersawang blog ni ya. Last update bulan lepas 31.1.2014. Masih mood holiday. Currently in my hometown. Nilai - Sg.Buloh - Jitra,Kedah. Dah alang stay dekat rumah uncle Shad at Sg.Buloh hari tu, sempat la pergi i-city dekat Shah Alam.



Lawa jugak eh i-city tu. Lampu dia cantik sangat-sangat. Memang sesuai sangat kalau nak bawak satu family ke sana time-time cuti sekolah ni. Lagi awesome kalau pergi waktu malam. Man-made trees yang bercahaya dengan lampu LED. Cantik sangat ioall. The City of Digital Light orang kata.


Apa yang menarik dekat i-city?

- Forest of light
- Snowalk (indoor snow park)
- Reptile House
- Laser Warzone (a laser tag game)
- Amusement arcade/indoor funfair games
- Souvenir shops, food stalls, shops
- A full size cinema screen


Awesome right. Lagi yang menarik?

- Waterworld@i-City - Yang ni terbaru taw dekat i-city. 
  * Rasanya waktu siang je la kot dia bukak. (Harga tiket around RM50)
- a Giant Ferris Wheel 100m tall. RM10.
- the Spacewalk which is an elevated rail ride through the Enchanted Forest of digital lights.
   RM20 per cable car (holds two people).
- the Double Decker, the largest 2-Tier Carousel in Malaysia. RM5.
- the Pirate Ship. RM5 (must be 120cm and above).
- Super Swing. RM5 (120cm and above).
- Bumper Cars. RM5 per car (ages 4 - 12).
- Circus Travel. RM5.
- Happy Train RM5.
- Castle Mania. RM5.
- Mini Bee Spinner. RM5.
- '6 D Motion Theater' 

 

Disebabkan Shad pergi pun sekejap je, round-round dekat forest je sudah. Lain kali pergi lagi nak duduk situ dari pagi sampai malam, baru dapat masuk waterworld then, waktu malam dikelilingi dengan cahaya sambil try semua mainan.


Opening Hours

-Snowalk bukak dari 10am - midnight on weekdays 
  and until 1am pada hujung minggu / public holidays / school holidays.
- Obviously the digital lights only come on after dark (7pm onwards).


Entrance Fee (2014 Ticket Prices)
- There is no entrance fee to see the City of Digital Lights.


For Snowalk:

- Sebelum 6 ptg: RM30 per adult and RM25 per child (MyKad RM 20 and RM15 respectively).
- Selepas jam 6 otg: RM35 per adult and RM30 per child (MyKad RM 25 and RM20 respectively). 
 Family package (2 adults + 2 kids) RM 125 for foreigners and RM 85 for MyKad holders.
- This fee includes rental of a jacket. Child rates apply to ages 3-12.


Parking

Dari 6am - 6pm: Mon-Fri RM1, 
Sat, Sun, Public Holidays RM 1 for first two hours and Rm 1 per hour 
thereafter (max RM5).

Dari 6pm to 6am: RM10

Maklumat lanjut, contact

Their hotline is +603 5521 8800 for more details.
email: help@i-city.my

Credit to http://www.malaysia-traveller.com/i-City.html for info.
Lot's of Love from Shad,
4.2.2014

You Might Also Like

3 Comment

  1. byk lg tmpt yg best kt sane tb xsmpi..thanks for sharing ;)

    ReplyDelete
  2. As salam..

    sorry shad, tadi akak baca komen shad di blog tulis "awesome, semoga shad ada tuah".. komen macam shad dah join.. tapi akak tengok xda plak shad hntar komen link entry... tu yg tanya.. kot2 akak tersalah pandang ke :)

    sorry & thanks

    ReplyDelete
  3. I-City memang nice.. I wonder berapa bil electric ni.. Hahah ;)

    ReplyDelete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Informasi

Travel & Beauty Blog

Sponsored