Samsung Tab 3 10.1 VS Lenovo Yoga 10

7:25 PM

Greetings and Assalamualaikum to all.

Lama tak update blog ni pun alahai. Rasa bersalah lak, anda datang blog shad, tapi shad tak sempat lagi terjah and reply comment. Lately ni akak bz sikit. Maaf taw uolls. Akan terjah anda jugak, sama ada lambat atau cepat. Hehe. So, pada petang yang indah ni, Shad nak tanya you all, antara Samsung Tab 3 10.1 dengan Lenovo Yoga 10 mana lagi OK. Huhu. Jangan la pulak anda cakap i-Pad Air/ Retina is better. Yang tu Shad pun setuju swesome. Harga dia pun dah tentu-tentulah awesome jugak ya. Hehe.

Shad tengah survey-survey ni, ingat nak angkat sebijik lah tablet. Antara dua ni mana lagi okey eh. Huhu. Anda ada pengalaman menggunakan tablet ni tak. Kasik pendapat sikit ya untuk Shad. 

Yang ni comparison untuk specification for both tablet.


So, Shad tengah usha-usha tablet yang harga around 1.5K dan kebawah. Itu je yang mampu pun. Shad nak yang boleh masuk SIM. Antara dua-dua ni Shad macam ragu-ragu mana nak pilih. A fren of mine, dia guna Lenovo Yoga ni, dia cakap setakat ni ok, tak de pape problem lagi, cumanya walaupun camera lenovo yoga kat situ dia tulis 5mp, tapi kawan Shad cakap lagi baik ambik samsung 3 10.1 tu kot. Camera lagi ok samsung dia cakap. 

Anda ada pengalaman menggunakan tablet ni tak. Share dengan Shad ya. Kalau anda ada cadangan lain pun ok gak tu. Main reason Shad beli tablet ni, senang nak update blog je kot rasanya. Nak check e-mail whenever and where ever you go. Huhu. Terima kasih you all.. 

Ps: Kalau ada banyak $$, dah angkat dah i-pad Air sebijik. Hehe.
Lot's of Love from Shad,
14.2.2014

You Might Also Like

10 Comment

  1. Hmmmmmmm qila rasa lenovo pun ok je kak shad bebeh hehehe.
    Sbb entah lah, camera tuwwww hihihik.
    Tapi its up to u. Hati u berdebar debar yang mana satu eheheh.
    And hmmmmm. Berapa kak shad? Bestnya qila nk tab gakkkk hihi

    ReplyDelete
  2. tab 3 , kut .. Sebab sekarang ni memang tengah hot benda tu , dan lebih kurang jaa ngan Lenovo :) huhuhu my opinion ahh tapi nak kata cemtu Lenovo puns ekarang ramai pakai .. Tapi entahlah . hehehe buatlah pilih yang bijak. ngeh

    ReplyDelete
  3. wewittt lepas ni kak shad bertablet laa yer hee

    ReplyDelete
  4. @Akeyla Azmi Beb, hoho.. akak debar lagi dengan tab 3 tu. haha.. dua-dua tu harga dia kurang dari 1.5K. hehe
    @CikPelangiSenja™ ho yeay!

    ReplyDelete
  5. @Zulaizat kannn... dalam dilema.. tq ya for the opinion.
    @amal hoho.. insyaAllah, doakan yee.. update blog tiap hari la pas ni.

    ReplyDelete
  6. samsung tab ok..tp bila guna lama2 nie dia jadi bengong ckit..kdg2 tetiba je dia restart sendiri..kdg2 hang jgk..tp camera dia ok..

    utk lenovo plak, rmai yg ckp hp dia best..xtau tab dia ok ke x..

    ReplyDelete
  7. Utk thn lama rasa nya lenovo kot lebih sesuai..

    ReplyDelete
  8. @Syuhada Salleh hurm.. bereh.. tq kak share info.
    @Maria Firdz long-lasting.. tq sis :D

    ReplyDelete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Informative

Travel & Beauty Blog

Sponsored