Tutorial Cara Download Video di YouTube

11:33 PM

Greetings!

Sapa kat sini kaki download. High five sekali. Sama la kita. Hari ni nak tunjuk cara Shad download Video dekat YouTube. Yeah, kadang-kadang tu, ada certain video, contohnya video official singer from Vevo. Pop-up downloader tak keluar automatik. Youtube is my teacher untuk belajar Photoshop (Ps). Sebabnya, kat Youtube lah ada segala macam video tutorial. Betul? Make-up tutorial, tutorial pakai shawl, tutorial buat website, animation dan banyak lagi.

Mungkin orang lain ada juga tips dan cara mereka download video dekat Youtube. Sini, Shad tunjuk cara Shad dowmload ya. Jom tengok tutorial bergambar di bawah.

Tutorial Cara Download Video di Youtube

1. Bukak Video yang anda nak download dekat YouTube. Sila abaikan video contoh kat bawah ni ya. Hehe. Dah jumpa video yang anda nak download, sila copy url video tersebut. Mana nak ambil url tu? Tengok dalam gambar di bawah ni ya. Copy link url video.


2. Kemudian, anda bukak site ini ya, en.savefrom.net [klik]. Akan appear gambar macam kat bawah ni. Paste link url video yang anda copy tadi dekat ruangan "Enter the URL, you want to download from".


3. Selepas paste link url video tadi, Tekan/ Klik Download. Akan muncul paparan seperti di bawah ini. Anda ada banyak pilihan untuk download video. Sama ada FLV 240p, MP4380p, MP4 720p, 3GP 144/240p dan lain-lain. Shad selalu download MP4 720p sebab nak gambar yang cantik dan lebih besar. 


4. Dah pilih nak download yang mana, Klik je. Nanti terus Internet Downloader Manager (IDM) keluar pop-up. Shad guna downloader IDM. Ada yang nak download IDM. Shad bagi installer dekat anda from my dropbox. Internet Downloader Manager [klik]. * Dah best2 guna IDM ni, kadang-kadang dia akan keluar pop-up suruh kita update. *Sila ignore taw, tak perlu update-update. :D


Dah siap dah download video dekat YouTube. Downloader memang banyak. Terpulang nak guna yang mana. Shad pakai IDM, uolls pulak guna downloader apa nak download video, hehe. Thank you. Harapnya entry ini bermanfaat. 

You Might Also Like

15 Comment

  1. datang visit sini.. ^_^
    zue bukanlah kaki download tapi perkongsian ilmu shad ni maybe berguna satu hari nanti. thanks a lot!!
    jom visit Boing Boing pulak, ^_^v

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih singgah... amin, harapnya begitulah.. will visit you back dear :D

      Delete
  2. Saya pun pakai IDM juga. Senang

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum shad, wahh bagusnya tutorial ni. boleh la suruh suami baca. ekekeee.. ada tak cara nak download running man? dulu pernah nampak tutorial tu tapi dah tak valid dah. kenapa ntahhh T_______T"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam kak shiela.. hehe, running man ya. akak selalu download dkt site mana. Shad slalu dekat (http://kshownow.net/category/running-man/), lepastu pilih 'videoweed (full)' , klik aje situ then akan keluar link lain yang keluar iklan (AdF.ly - tekan skip je). Then download.. bestnya guna IDM ni, dia keluar terus pop-up video lepas kita play video tu..

      Delete
  4. thanks share ye..klik 3 INTI dekat sini

    ReplyDelete
  5. as'salam..
    wahh yaay suke ni..thanks ye shad.. ^,^

    ReplyDelete
  6. terbaik atas pengkongsian ni... banyak cara nak dowlaod tu... akak ni laptop abg dia guna IDM jer.. tetapi kalau IDM problem ada sofware nak dowload.... hihihi

    ReplyDelete
  7. akak guna opera pun mudah jugak.. dah banyak akak download guna opera..

    p/s sori akak tag untuk GA nih..
    http://izzeyda.blogspot.com/2015/01/first-and-simple-giveaway-oleh-cik-iman.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. opera.. lepas ni leh try usha2 opera jugak..
      tq kak tag shad.. it's ok, nnti ada masa shad join.. I like being tagged.. :D

      Delete
  8. Replies
    1. waahh.. red carpet... terima kasih jemput shad, nnti shad join.. :D

      Delete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Informative

Travel & Beauty Blog

Sponsored