Kuih Qasidah dari Dapur Shad

4:53 PM

Greeting and Assalamualaikum to all.

Kuih Qasidah dari Dapur Shad

Petang-petang ni memang sedap kalau dapat kuih-muih kan. Pekena dengan air kopi secawan. Perrggh.. Sedapnya laaahai.. Baru-baru ni Shad ada cerita di entry terdahulu tentang satu website ni. Let's Masak. So, shad pun hantar la satu resepi. Dapat 50 LM points, yang bersamaan dengan rm0.50. Okkey, baru hantar satu resepi, maklumla orang muda baru nak belajar masak kan. Haha. Kalau nak tahu lebih lanjut tentang masak pastu boleh tambah pendapatan ni, boleh terjah entry ini ya, Jom Masak dan Tebus Wang Tunai.

So, resepi pertama yang Shad hantar adalah, Kuih Qasidah. Kuih yang cepat dan simple nak buat. Sebab ayah shad memamg minat sangat dengan kuih ni, maka shad mmg terer la jugak buat kuih ni. Kuih ni je lah, len lain tak fandai. heee.. 



Resepi ni mudah sangat-sangat. Kalau ada yang nak cuba, silakan ya. Nanti boleh la share resepi ni. Recook and share dgn shad ye.. Dan selamat mencuba. 

Kalau anda pandai masak, suka mencuba masakan baru, teringin nak belajar masak, jangan lepaskan peluang untuk mendaftar di letsmasak. Sambil memasak sambil tambah pendapatan sampingan taw. Awesome rite. More info apa tu letsmasak dan cara nak daftar, boleh klik banner kat bawah ni ya. Tq.

Jom Masak dan Tebus Wang Tunai | It's Simple and Best!

You Might Also Like

11 Comment

  1. Best la sha dpt update blog smbil promo

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D Kak ekin, jom buat entry sambil promot let's masak jugak jom..

      Delete
  2. hi sha dhira. i clicked the link you provided dkt banner tu, quite interesting. brilliant sgt siapa yg keluarkan idea tu. might sign up the later.. bukan apa, masak tak berapa pandai. but i can see website tu encourage masak2 even benda simple kan. lots of people out there suka masak mknnan simple tp sedap. :) do they have apps dkt playstore or just blh akses thru browser? www.sophiesm.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi fina sophie.. thank you dear for the visit. yeay, sound interesting rite..
      and I have to agree with you on that brilliant idea of them. same here,
      I notice it too, simple recipe and nice too, rite. Rasanya akses thru web browser.
      Site ni quite new. Soon, maybe they will provide an app on playstore. :D

      thank you again for the visit dear fina sophie.. :D

      Delete
  3. sedap tuh.. sesekali makan best jugak tuh..

    ReplyDelete
  4. Wah.. tak pernah makan kuih ni.

    My blog :

    http://segalaceritera.com/

    ReplyDelete
  5. tak pernah dengar nama kuih ni.. serious ni first time..
    tengok cem kuih kastard jagung aje memula.. tapi ada bawang goreng plak..

    ps : topping dia tu bawang goreng kan =P

    ReplyDelete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Heart 1

Travel & Beauty Blog

Sponsored