Sabun Seri Emas | It's A Review

1:23 PM

Greeting and Assalamualaikum to all.

Sabun Seri Emas | It's A Review. Baru-baru ni Shad dapat satu parcel datangnya dari En.Amir. I'm kind of unexpected actually, sebab I already forgot, where and when did I request the sample. Ohmy. I'm really sorry to Mr.Amir. Kacang lupakan kulit betul Shad ni. Kind of careless rite. So lepas ni kena make sure, write down a note on that.

sabun seri emas
Info berkenaan produk Sabun Seri Emas

Sabun Resdung Seri Emas (Seri Emas Formulasi Resdung) sejenis sabun handmade yang diperbuat dari 50% madu dan selebihnya ialah kombinasi herba semulajadi iaitu bunga tanjung, kulit kayu manis, minyak kelapa, kunyit dan ekstrak buah delima. 100% halal, keluaran dan hak milik penuh bumiputera.

Apa yang sabun Seri Emas boleh bantu anda;
  1. Muka rasa bersih dan fresh
  2. Bersin pagi berkurangan hari demi hari
  3. Gatal-gatal muka berkurangan dan jarang berlaku semasa makan makanan laut
  4. Jerawat akan cepat mongering dan sembuh (ambil masa 1-2bulan)
  5. Tona kulit semakin sekata
  6. Kelemumur berkurangan sehingga 90% dengan penggunaan konsisten
sabun seri emas

Shad dapat 10 gram sample Sabun Seri Emas ini secara percuma dari Mr.Amir. Thank you so much. Lepas 3 hari meneutralkan kulit muka Shad, means stop guna produk pencuci muka yang Shad guna sebelum ni, shad try sabun Seri Emas ni. Shad rasa shad ni salah seorang yang jakun bila dengar sabun Seri Emas ni. Guna dekat seminggu dah baru nak search produk apa ni. Search punya search, produk pemes rupanya. Pestime dengar. Tak apa lah, sapa yang tak pernah dengar lagi produk ni, jom la baca review shad ya.

sabun resdung seri emas

Apa yang Shad suka, so seriously rasa lembut and licin sangat-sangat kulit muka lepas cuci guna sabun Seri Emas ni. Macam kulit baby lak rasa. Dan lagi yang bestnya, walaupun shad ni kategori yang resdung biasa-biasa saja, shad perasan dekat area-area hidung, dah tak gatal-gatal dah macam dulu. Biasa la kadang-kadang tu bila kita makan belacan lebih sikit, mula la rasa semacam gatal-gatal dekat bahagian hidung, kan. Semua orang ada resdung, cumanya beza sama ada teruk dengan tak saja. Betul ke ni?

Antara simptom resdung yang anda wajib tahu:
  1. Kulit muka berminyak dan berjerawat. Dah cuba macam-macam produk tapi tak berkesan
  2. Ada jerawat batu yang tak pernah surut, kalau silap makan makin besar
    jerawat tu dan menyakitkan.
  3. Rasa gatal bila makan ketam, sotong, atau seafood lain. Mesti rasa tergaru-garu,
    kadang kala boleh naik merah-merah kat kulit.
  4. Nafas berbau busuk, walau berkumur kerap, tetap bau busuk.
  5. Kelemumur dasyat dan pakai syampoo pun tak jalan, mesti tetap ada kelemumur
  6. Berdengkur ketika tidur, yang selalu komplen ni mestilah orang sebelah.
  7. Hidung tersumbat, kadangkala boleh membawa kepada sakit kepala
  8. Migraine kuat terasa dibahagian belakang mata dan dahi
  9. Hidung meleleh tak henti bila dalam cuaca sejuk
  10. Asyik bersin berkali-kali terutamanya di waktu awal pagi
  11. Ada jerawat di badan, selalunya di belakang badan, di kulit kepala, atau di dada

So, kalau anda ada masalah seperti di atas, anda salah seorang pesakit resdung. Jangan tunggu sampai kronik sebab kalau kronik...
  1. Hidung boleh hilang deria bau secara kekal
  2. Hilang nikmat makan sbb deria bau tak berfungsi
  3. Migrain makin kuat, pain killer hanya dapat hilangkan rasa sakit sementara
    dan beri kesan buruk pada buah pinggang kalau di makan berterusan
  4. Hidung bau busuk sebab air mucus dalam saluran sinus ada jangkitan
  5. Risiko dibedah, kos tinggi, menyakitkan.
For more detail, http://sabunseriemas.com/sabun-resdung-seri-emas/

Yang pastinya, Baru seminggu guna, but seriously kulit muka nampak lagi putih. Yang ni jujur. Ingatkan Shad perasan sendiri kata muka lagi cerah, tapi bila adik perempuan tegur kata, makin putih la kak, baru percaya. Then jerawat cepat kecut kecut. Baru tiga hari guna, eh, jerawat dah kecut la. So far, produk ni best. The price is affordable.

Apa yang shad kurang suka, is the smell. Bau sabun ni agak kuat. Wangi tu mmg wangi, tapi it's too wangi. Bagi shad la. Mula-mula guna dalam 2 hari macam tu, kulit rasa macam pedih-pedih sikit. Baru nak ambik mood serasi kot kan. Ada bahan kulit kayu manis kan, so it's natural untuk rasa pedih. Dah masuk hari ke 3 dan seterusnya baru tak da rasa pedih2 dah. Sabun ni agak memedihkan bila terkena mata juga. Sikit la.

Overall and Recommendation. Produk ni memang bagus untuk merawat resdung. Mungkin akan nampak lagi keberkesanan produk ni bagi pengguna yang menghidap resdung. Shad pakai seminggu pun dah hilang semua gatal-gatal hidung bila makan belacan lebih. Kulit rasa licin je sentiasa. Shad recommend anda beli sabun ni kalau yang ada masalah resdung. Awesome dengan harga yang affordable.


Tada, kupon Jimat RM10 ni En Amir bagi sekali dengan sample free Sabun Seri Emas. Shad share dengan anda. Masih available lagi taw, kalau ada yang nak boleh la sms ke nombor seperti yang tertera dlm gambar kat atas tu. Pastu mention dapat ni dari shad (Siti Norsharifah), kawan anda. Sah sebelum 15.2.2015 ya. Siapa yang nak tu, boleh cepat-cepat sms ke En.Amir ya. Valid untuk dua orang sahaja. Terima Kasih.  

You Might Also Like

6 Comment

  1. aaa sebab kulit kayu manis tu kot.. kalo untuk dandruff tu kena gosok sabun ni kat kepala ke ? kalo kat kg ada macam ubat sapu dari kulit kayu manis adus kalo sapu memang terbaiklah.. pedih huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kan , beru tepikir kalau untuk kelumumur tu kena gosok kat kepala ke eh.. hehe.
      rasanya sabun ni apply kat muka dan badan.. hehe.. :D

      Delete
  2. nak try la... sbb dah mula gatal2 dah muka ni
    http://cercitertashaqisha.blogspot.com/2015/02/kembalikan-keceriaan.html

    ReplyDelete
  3. jom join bloglist yana...http://almiraalwani.blogspot.com/2015/02/bloglist-almira-alwani-2015.html

    ReplyDelete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Heart 1

Travel & Beauty Blog

Sponsored