11 Sinful Recipes That Can Only Be Achieved With A Lot Of MILO

2:56 PM


11 Sinful Recipes That Can Only Be Achieved With A Lot Of MILO


Sapa tak pernah minum air milo? Ada ka? Hehe.. Macam-macam sebenarnya boleh kita
buat dengan MILO ni. Mesti pernah dengar kan, Air Milo Tabur dan Kek Batik.
Memang pakai MILO tu semua. Nak tau, macam-macam lagi boleh dibuat dgn MILO ni.




1. Milo Tabur.. Peergghh.. 



2. MILO Toased Bread. 
Breakfast yang menyelerakan kan. KLIK NAK TAU RESEPI



3. Megi + Milo

Siyes, tak penah try lagi yang ni.. mcm weird je.. heeee


4. Milo Slice.

This is awesome to try it out... wuhuu... nampak sedaappp..

Ingredients:
1/2 self-rising flour
1/2 plain flour
1/2 cup Milo powder
1/2 cup dark chocolate chips
1 cup rolled oats
2/3 cup shredded coconut
2/3 cup brown sugar
1 egg
125g butter, melted



5. MILO Brownies

Chocolate brownies? Pfft. Feast on Milo Brownies instead!

Ingredients:

2 cups sugar
4 eggs
1 teaspoon vanilla essence
80g butter, melted
1 cup Milo powder
1 tablespoon salt
1 tablespoon baking powder
2 tablespoons cocoa powder
2 cups plain flour

Instructions: 

1. Mix sugar with eggs and vanilla.
2. Add in butter and keep mixing.
3. Add in Milo powder, cocoa powder, baking powder, flour and salt. Mix well until combined.
4. Pour mixture into a baking pan. 
5. Bake at 200°C for 20 minutes or until a knife comes out clean.

Jom ler kita cuba sesama ea..



You Might Also Like

12 Comment

  1. Satu brand tp dapat buat macam-macam resepi. Btw, SR tak tahu ada yang buat Maggi + Milo. Macam manalah rasanya eh? ^^V

    ReplyDelete
    Replies
    1. The idea yang emerged from MILO.
      hehe, sangat setuju untuk megi + milo tu, pestime tau ada org buat macam tu.. haha

      Delete
  2. megi + milo? tak pernah dengar lagi laa.. dulu kecik2 suka makan roti tabur milo tuh.. member sebelah umah ajar.. tu tak kira bab meratah milo jer.. abis laa milo time tuh.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak eyda, pestime jugak shad tau ada orh wat megi campur milo... heeee..
      ramai suka milo yee, shad tak berapa minat milo, sbb susuh nak membuang.. haha

      Delete
  3. ok dah bookmark..nnti balik kedah mau try ni..hehe thanks kak shad

    ReplyDelete
    Replies
    1. wink wink, rajin dia masak.. cuti mid-sem bila dayah, bulan 4 ni eh.. hehe..
      mohon buat brownies milo, then hantar ke rumah akak eh.. hehe

      Delete
  4. Takde Milo dekat sini, tak boleh nka try benda-benda ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lah, tak ada milo ehh.. hehehe.. ya tak ya gak kan.. benda2 cenggitu mmg kena
      bawak bekal dr mesia.. hehe.. kat jepun minum air apa ja farah.. hehehe.. air ap yg best..
      kalau korea yang pemes tu ada yg susu ke air yogurt buah2 tu...

      Delete
  5. Oh my!! milo tabur fav saya tu... sampai abang bising, asal dia milo jer, tak sampai seminggu dah abis, walaupun pek besar.. HAHA.. btw lpas nie kna jimat milo kena GST pulak... untung untuk menteri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampaknya ramai yang gemar milo tabur ni.. hehe.. gst la pulak kan..
      mmg kena berjimat la pas ni, milo tabur seminggu sekali ja.. :D

      Delete
  6. maggi and milo ? wut a combination tu ? isk seram plak.. maakan meggi ngan sup coklat..
    but it might turn out to be great kan.. nnt Shad cuba k.. pastu let us know..

    ReplyDelete
  7. Maggi +milo xpernah lagi dgr... rasa macam.ner la tu...

    ReplyDelete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Informative

Travel & Beauty Blog

Sponsored