Biodata Mia Ahmad Pelakon Drama Hati Perempuan

9:28 PM

Greeting and Assalamualaikum to all.

Rasanya, inilah kali pertama blog Shad update entry biodata pelakon. Memang melangkah daulat. I found that, she is soo cute and I like dia punya lakonan. Well, sapa tak suka kan kalau nak tengok yang cantik-cantik dan hensome-handsome ni kan. Hehe. Dan kalau korang kenal Shila Amzah, mesti korang perasan yang Mia Ahmad ni ada iras-iras sikit kan dengan Shila Amzah. Cantiknya dia..

Biodata Mia Ahmad

mia ahmad - yuhanis - hati perempuan

Nama penuh : Samiha Binti Ahmad Baderi
Nama Panggilan : Mia Ahmad
Asal: Taiping, Perak
Tarikh Lahir : 22 Februari 1988
Kerjaya: Model Freelance, Model Iklan & Pelakon

Senarai drama lakonan Mia Ahmad:
Romi Cinta Julia (TV3), Rindu Awak 200% (TV3), Ku Tak Rela(TV3),
Atie Setan (Astro Prima & Maya HD), Hati Perempuan (Akasia TV3)

Jom follow Mia Ahmad di laman sosial:

Instagram Mia Ahmad: https://instagram.com/mia.ahmad/
Twitter Mia Ahmad: https://twitter.com/miaahmad

You Might Also Like

18 Comment

  1. pernah tengok dia berlakon, memang bagus. dia ada iras2 shila amzah skit tapi dia lagi lawa. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan, best dia belakon.. hehehe.. have to agree with you part yang lagi lawa tu...

      Delete
  2. First time tgk dia berlakon cite ku tak rela tv3... comel...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann, comel kann.. hehe :D
      Shad baru perasan mia ahmad ni dalam cerita hati perempuan.. hehe

      Delete
  3. alamak tak pernah tengok la dia belakon. chumel jugak ni hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaannn, chumel kan kak zarith...
      pelakon nak kata pun kan..

      Delete
  4. memang ada iras shila amzah. semalam first tengok drama pun dah prasan. hehhe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak dinafikan lagi.. hehe.. so cute kan, watak dalam drama hati perempuan, dia kasar2,
      i like that.. heeee

      Delete
  5. Comel dia... waktu cerita tu main... kalau waktu akasia memang x tengok la

    ReplyDelete
    Replies
    1. MIL akak ckp.comel dia... ada dia tgk iklan

      Delete
    2. mmg comel pun kak.. hehe.. jap, ada ka pelakon yg xcomel n xcantik ehh.. heuheu..

      Delete
    3. Ada jah... hahaha macam lana nodin tu MIL kak ckin xsuka kat dia... hahahah

      Delete
  6. waaaah Shad maju selangkah lagi hehehe.. da masuk bab retis2 da =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaahaha, maju selangkah.. melankah daulat gak ni pos pasal artis dlm blog ni.. hehe

      Delete
  7. Dalam Romi Cinta Julia, apa watak kak Mia bawak eh? Comel giler dia ni!!! Start kenal dia dalam Ku Tak Rela. Hee😁

    ReplyDelete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Heart 1

Travel & Beauty Blog

Sponsored