Laman Seni 7 Shah Alam | Street Art

5:48 PM

Greeting and Assalamualaikum to all

14th Nov 2014 - Laman Seni 7 Shah Alam  | Street Art

This is a throwback and flashback. Mohon undur ke masa lepas ya. Dah lama pergi Laman Seni Seksyen 7 Shah Alam ni, baru nak up entry kan. Tarikh 14th Nov 2014 merupakan a day before my graduation day. Hang out dengan bestfriend uni lepas tak jumpa hampir a year lepas last final year dekat USIM, Nilai. (A year that time untuk praktikal + cuti dan balik kampung masing-masing time tu). Well, yes. A year. Lot of story in the middle of night time stay sama-sama masa minggu graduation day tu. Sembang punya sembang tak sedar dah 2, 3 pagi. Korang pun mesti macam tu jugak kan. BFF lah katakan. So, let's continue to a day trip to Laman Seni Seksyen 7 Shah Alam. Entry bergambar.

Laman Seni 7 Shah Alam | Street Art

Laman Seni 7 Shah Alam | Street Art 
Laman Seni 7 Shah Alam | Street Art

​​LAMAN SENI 7

Lokasi
Lorong Belakang kawasan komersial Jalan Plumbum Q 7/Q, Seksyen 7, Shah Alam.

​Tarikan
Program Pengindahan Lorong Belakang merupakan inisiatif pihak Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) untuk mengubah suasana lorong belakang khususnya di kawasan komersial menjadi kawasan yang selamat, bersih, indah dan boleh dilawati oleh pengunjung dan serta dijadikan lokasi penganjuran sebarang aktiviti yang bermanfaat.

Laman Seni 7 Shah Alam | Street Art

Laman Seni 7 Shah Alam | Street Art

Lukisan mural ini dipilih melalui Pertandingan Laman Seni 7 Shah Alam yang mempertandingkan 4 jenis kategori iaitu ‘3D Painting’, ‘3D Installation’, ‘Street Furniture’ dan ‘Painting On Site’. 10 penyertaan terbaik dari setiap kategori dipilih ke peringkat akhir untuk dinilai dan diberi kebenaran untuk melaksanakan projek lukisan mural di Laman Seni 7 Shah Alam. Konsep lukisan mural ini bertemakan komuniti Shah Alam atau ‘Shah Alam community’, tarikan pelancongan atau ‘tourist attraction’ dan berkonsepkan kehijauan atau ‘green concept’.

Boleh dikatan agak awesome jugak lah dia punya art. Teruja lah jugak kali petama tengok tu. Tapi tak boleh la nak challenge dengan Trick Art Museum dekat Korea tu kan. Hehe. Tapi Ok lah. Nice la jugak sini pun. ps/ gambar jadi kabur lak, bila dah kecikkan sampai 640x426 ni.

Laman Seni 7 Shah Alam | Street Art

Laman Seni 7 Shah Alam | Street Art

Tada, model of the day. Shad - Ecah - Ekin
Photographer, Kak Nina (tiada dalam gambar - alasannya sebab banyak kali dah datang).

Banyak jugak kan sebenarnya tempat-tempat menarik dekat Shah Alam ni. Walaupun dalam bandar, tarikannya pelbagai. Selain Laman Seni 7 ni, ada banyak lagi taman rekreasi di Shah Alam yang boleh kita lawati. Antaranya termasklah Dataran Bunga Raya, Taman Botani Negara Shah Alam, Taman Wetland, Taman Tema Air Wet World, i-City dan banyak lagi.

Laman Seni 7 Shah Alam | Street Art

Laman Seni 7 Shah Alam | Street Art

Laman Seni 7 Shah Alam | Street Art

Bagi warga kota, bolehlah berkunjung ke Laman Seni 7 ni bila time cuti hujung minggu, bolehlah bawak anak-anak keluar jalan-jalan ke Street Art ni. Nak tau tak, Bella Ammara Shah Alam, memang dekat sangat dah dengan Street Art ni, seberang jalan je. Hehehe.

Laman Seni 7 Shah Alam | Street Art

​Alamat
Jabatan Korporat dan Pembangunan Komuniti MBSA,
Lif A,​ Tingkat G, Wisma MBSA,
Persiaran Perbandaran,
Seksyen 14,
40000 Shah Alam, Selangor.

You Might Also Like

16 Comment

  1. suka jg...nmpk mcm kreatif sesgt org malaysia ni ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat art kan.. mmg kreatif.. bestnya pandai melukis kan.. :D

      Delete
  2. allene tak pernah lg jejak sini.. uhuhu wpun dekat je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, mmg slalu macam tu pun kak, shad pun sama. yang dekat dengan rumah kita, mmg nak pergi mcm liat je.. hehe.. kalau ada masa lapang hujung minggu ni, silalah menjejak ke sana ya kak.. hehe

      Delete
  3. cantiklah tempat ni tapi rasa jauh nk pegi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..shad pun hari tu kebetulan sampai.. hehe

      Delete
    2. Mana jauh dengan Koya? He He He...

      Delete
  4. Bilalah nak dapat peluang pergi sini pun tak tahu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. tak pe la farah, bila2 pun boleh... tapi kitorang kat msia ni pun entah bila dpt overseas mcm farah.. hehe.. lagi best..

      Delete
  5. cantik dan menarik lukisan tuh..

    ReplyDelete
  6. CT ade tingin nak jalan sini gak.. tapi masing2 duduk jejauh skarang susah nak ajak kumpul..
    kalo kumpul pun pegi kedai makan..

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. Bestnye...tapi jauh ler nak ke sana...hukhukhuk..

    ReplyDelete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Informative

Travel & Beauty Blog

Sponsored