Tonton Online Hati Perempuan Minggu 1 [Ep1 - Ep4]

8:02 PM

Greeting and Assalamualaikum to all.

Tonton Online Hati Perempuan Minggu 1 [Ep1 - Ep4]. I think I fall in love with this Malay Drama. Suka gandingan Mia Ahmad (Yuhanis) dengan Syarul Ridzwan (Tengku Zaril) ni. And Of coz sebab ada Angah and Acik too. Suka stalk ig diorang. Lawak tengok video yang di upload di ig. Huhu. Hopefully tahun ni diorang menang Anugerah Gandingan Serasi di Layar. Hoho.

hati perempuan tonton online

Promo Minggu 1 (sumber youtube)



Review Shad : So untuk minggu first ni, yeah quiet OK. Episod awal-awal ni boleh nampak yang watak Tengku Zaril ni seorang yang agak tegas dalam banyak perkara, workaholic, hormat orang tua. Watak Yuhanis pula, memang sangat obvious yang dia ni agak keras kepala, dan seorang yang kuat bekerja, dan memang susah nak tengok dia senyum. Flow cerita ni bagi Shad OK. Jalan cerita pun nice and paling suka part sindir-sindir + ayat-ayat sinis. Haha. So, enjoy the drama all.

Hati Perempuan Episod 1



Tengku Zaril. Complete package. Orang kaya, pakai kereta mewah, ada bodyguard lagi. Berlagak? Rasanya tak sangat kot Tengku Zaril ni. Cumanya tegas dia memang sangat obvious. Bonda pun kadang terdiam dengan ketegasan dia ni. 

Yuhanis. Grad London. Arkitek yang berjaya. Pandai main Squash rupanya Yuhanis ni. Walaupun dia ni agak ego sikit, tapi dia ni hormatkan orang tua. Yuhanis ni macam agak keras hati sebab maybe luka di hati dia. Boyfriend dia tinggalkan dia lah. Hurmm. Tak suka bau kopi. Allergic sungguh dia ni dengan kopi.

Hati Perempuan Episod 2


Hati Perempuan - Episod 2 - 31/3/2015 by KoleksiDrama

Episod dua, episod Tengku Zaril dan Yuhanis berjumpa. Atas dasar kerja. Ohmy, prejudis dengan perempuan ke Tengku Zaril ni. Macam suka pertikaikan kebolehan dan kemampuan orang lain je dia ni. Ya lah kot kan, sebab dia nakkan everything perfect, terutamanya dalam bab kerja. Sampaikan buat background research pasal Yuhanis ni. "Welcome to Tengku Zaril's world. Orang kata dia ni cerewet. So, Good Luck to you." 

"I've have everything. I don't need a man to support me." - Yuhanis. Nampak tak betapa Yuhanis ni tak nak mak dia carikan jodoh untuk dia. Ke sebabnya dia ni tak leh lupa ex-boyfriend dia, Daniel Idrus? Oh ya pasal watak Nizam. Sungguh I tak suka watak dia, Dia ni lagi ego. Heh.. What else to say, sapa cepat dia dapat lah kan. Hehe.

"Tengku tak teringin nak beristeri ke?" - Yuhanis
"Apa kata Hanis je yang jadi Isteri saya." - Tengku Zaril

Hati Perempuan Episod 3



"Sorry, saya tolak lamaran Tengku." - Yuhanis
"Maknanya awak menolak tuah Yuhanis." - Tengku Zaril.

Ok, rasanya Yuhanis ni hati kayu. Buat-buat tak faham hati dan perasaan orang yang sayang and care for her. Even her own family. Sian mak dia sampai demam rindu dekat Yuhanis. Sibuk bekerja sangat pun, rasanya tak patut dia buat macam tu kan. Ignoring.

Ayahanda dengan Bonda Tg.Zaril dah keluarkan arahan suruh dia kawen da. Maybe diorang fikir dengan cara tu boleh buatkan Tg Zaril beralih arah sikit dari terlalu mengongkong adinda-adindanya and maybe, lepas kawen tu, boleh buatkan sifat 'workaholic' Tg Zaril kurang sikit?

A parcel send to Yuhanis with "I wish you could say, Yes. I will" - TZ written on the card. Dan parcel tu hadiah sebentuk cincin?? Waahh, macam senang je kan main hantar parcel nak ajak kawen.

Hati Perempuan Episod 4



"Saya memang belikan cincin tu untuk awak. Saya tak bergurau pun Hanis." - TZ
"Tak bergurau? Ini namanya melampau!"

Seem like Tengku Zaril memang serious nak jadikan Yuhanis his wife. Okkey, nice. Huhu. Episod ni rasanya dah mula nak masuk part-part lawak kot. Scene masuk tangan dalam poket baju tu cute je. Hehe. And moral di sini, jangan cabar seorang manusia yang bernama Tg.Zaril. Kan dah tersetuju jadi tunang kan. Ok then, enjoy the drama all. 

Credit video goes to http://www.dailymotion.com/KoleksiDrama

You Might Also Like

5 Comment

  1. tak lama lagi fashion tudung ni bakal popular.. ehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa... semestinya... org malaysia ni mcm ni lah, mmg mudah terikut2 fesyen..

      Delete
  2. Replies
    1. hehehehe... melting kan.... tak sabar tunggu petang ni.. hehehe

      Delete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Informasi

Travel & Beauty Blog

Sponsored