Fated To Love You (2014) MBC | Kdrama Review | Synopsis, OST & Download

8:26 PM

Greeting and Assalamualaikum to all

Fated To Love You (2014) MBC | Kdrama Review | Synopsis, OST & Download. Olla everyone. Happy School Holiday, Happy Wedding Day, Selamat makan kenduri and Happy Holiday. Here we goes, another Kdrama review for this week. I've been loving watching this drama. Kalau anda minat genre romantik komedi, kena tengaok drama Fated to Love You ini. Drama ni boleh dikatakan antara drama sedih. Leleh air mata tengok. Dan lagu OST dia pun banyak sedih-sedih punya lirik. Lagu OST dia best amat. Drama ni remake dari drama Taiwan, Fated to Love You. Shad dah tengok dua-dua version ni, dan rasanya Korean version macam lagi best bagi Shad. 

fated to love you kdrama

Synopsis

A remake of the hit 2008 Taiwanese drama "Fated to Love You".
An ordinary woman happens to spend one night with the successor of a large company. She finds herself being pregnant after that. 

Lee Gun (Jang Hyuk) is the president of a family company that produces shampoos and soaps. He is deeply in love with a ballerina. Meanwhile, Kim Mi Young (Jang Na Ra) works as a secretary in a law firm. Her nickname is “Post-it” (sticky note). She earned this nickname because she is so complaisant that her colleagues dump trivial chores on her.

Lee Gun and Kim Mi Young’s paths cross. Fate and a pair of misfit conspirators cause them to pass a befuddled night together, unintentionally. She becomes pregnant…

Detail

Name: Fated To Love You / You Are My Destiny
Original name: 운명처럼 널 사랑해 / Woonmyungcheoreom Neol Saranghae
Episodes: 20
Genre: Romance, comedy
Broadcast network: MBC
Director: Lee Dong-Yoon, Kim Hee Won
Writer: Joo Chan-Ok, Jo Jin-Kuk
Release date: July 2 - September 4, 2014)
Country: Korean

Main Cast

Jang Hyuk as Lee Gun
Jang Na Ra as Kim Mi Young
Choi Jin Hyuk as Daniel
Wang Ji Won as Kang Se Ra

fated to love you kdrama lee gun jang hyuk
fated to love you kdrama mi young jang na ra
fated to love you kdrama daniel

Fated To Love You (MBC) Full OST

OST Part 1 - Morning of Canon 캐논의 아침 - Baek Ah Yun - Download mp3
OST Part 2 - Be the One - Jeff Bernat (제프 버냇) - Download mp3
OST Part 3 - Ready for Love - Megan Lee - Download mp3 - Lyrics 
OST Part 4 - You're Like Fate  운명 같은 너 - Jung Dong Ha - Download mp3
OST Part 5 - My Girl - Ken (켄) of VIXX (빅스) - Download mp3
OST Part 6 - Like a Goodbye Moment 잠시 안녕처럼- Ailee - Download mp3 - Lyrics
OST Part 7 - Because I Don't Know Love 사랑을 몰라서 - Melody Day - Download mp3

My Review :


Story line of this drama is pretty nice. Pertemuan tak terjangka Lee Gun dengan Mi Young yang membawa kepada marriage. It is fate after all, right. They coincidentally met in a room hotel. Mi Young tersalah masuk bilik Lee Gun dan  'termengandung' la pulak lepas tu. So, they got married walaupun Lee Gun ni dah ada girlfriend yang dia cinta bertahun lamanya. Lebih kurang macam kawin kontrak macam tu, sebab Lee Gun ni a responsible man, he want to be a good daddy to his own child. Lagipun, memang family dia nakkan next generation for the family. 23th generation.

So they live as a married couple dengan ikatan 'the child'. Day by day the start to have a feeling to each other. Until then, Lee Gun got sick sampai dia buat keputusan untuk push away his wife. Lee Gun tak nak Mi Young menderita hanya sebab sakit dia tu. Diorang break-up. And the day before that, Mi Young miscarriage. Masing-masing buat haluan sendiri. Mi Young pulak pergi overseas. After 3 years tak jumpa, they met again. Again, yes a fate love story right. Hehe. Tapi tak habis dekat situ je, ada lagi konflik yang berlaku lepas tu. Walaupun macam cliche je kan jalan cerita dia, tapi ada unsur lawak dan sedih yang buatkan drama ni best.


Lee Gun and Kim Mi Young
fated to love you kdrama

Watak Lee Gun (Jang Hyuk) ni memang lawak dengan sendirinya. Dia punya gelak/laugh mula-mula tu macam eerrkk, macam annoying je, tapi bila dah lama-lama tengok, macam lawak lak dia gelak panjang macam tu. Haha. Suka tengok stail rambut dia yang after 3 years tu (short cut), nampak lagi hensem. hehe. Watak Mi Young (Jang Na Ra) pulak, memang seorang yang naif sangat sampai orang suka ambil kesempatan dekat dia. Baik sangat lah dia ni. After 3 years, watak Mi Young dah mula berubah. A successful woman, lebih tegas dan tak naif dah. Hehe.

Overall, drama ni memang best. Ada unsur humor and sad. Sedih sampai boleh mengalir air mata. Seriously sedih. Walaupun jalan cerita macam cliche je kan, tapi pembawaan watak pelakon yang memang menjadi buatkan drama ni best. Lee Gun punya gelak tu yang tak tahan, boleh pulak gelak dia tu panjang semacam je. Hehehehehehehe. For those yang suka genre romantic comedy, this is for you. I'm giving 7/10 start for this drama. Ah, one more thing, lagu OST drama ni semua best-best. Ailee is the best!

Download Drama 20 Episodes - Link :
http://myasiantv.com/drama/fated-to-love-you/
http://asiandramadownloads.com/korean-drama/fated-to-love-you-mbc/
https://kshowengsub.wordpress.com/2015/01/18/engsub-fated-to-love-you-kdrama

Notes :
Actors Jang Hyuk and Jang Na Ra reunite 12 years after their first drama together, Successful Story of a Bright Girl.

Awards :
2014 MBC Drama Awards – Best Couple: Jang Hyuk & Jang Na Ra (Fated To Love You)
2014 MBC Drama Awards – Popularity Actress: Jang Na Ra (Mr. Back, Fated To Love You)
2014 MBC Drama Awards – Top Excellence Actor (Mini Series): Jang Hyuk (Fated To Love You)
2014 MBC Drama Awards – Top Excellence Actress (Mini Series): Jang Na Ra (Mr. Back, Fated To Love You)
2014 Korea Drama Festival Award 2014 – OST Award: Ailee (Fated To Love You)

Credit Info :
Official Website : http://www.imbc.com/broad/tv/drama/dlove
http://www.koreandrama.org/fated-to-love-you/
http://asianwiki.com/Fated_To_Love_You_(Korean_Drama)
http://wiki.d-addicts.com/Fated_to_Love_You_%28MBC%29_OST

You Might Also Like

9 Comment

  1. Nak try tngk lah..semua lagu ailee memang sedap2 kan..^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. setuju sangat.. lagu ailee memang best2.. :D

      Delete
  2. Replies
    1. hehehe.. running man best!!! hehe..

      Delete
  3. Best laa drama ni sampai tengok tiga kali ulang. Of course mula tengok sebab dengar ost ailee nyanyi tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, shad dua kali ulang tengok.. hehehe... suara ailee memang the best kan, terbaik! hehe.. shad siap ulang tengok balik running man yang episode ailee jadi guest tu, ep 211 & 212.

      Delete
  4. aigooooo hensem Jang Hyuk <3 <3 <3
    tapi tak berkenan sungguh rambut dia dalam citer ni..
    lepas tu ske pakai coat kaler pelik2 hahaha..

    after all.. a cute drama =)

    ReplyDelete
  5. hai...sis suka sgtt cite...trjumpa dlm utube..b4 that sis dh tgk dorg couple dlm drama tw successful story of a bright girl..after 12 years couple blik..dlm drama je lah..hihi..
    seriously best cite ni..3x sis tgk...sis siap.dowload 20 eps lg..siap dgn ost lg..huhu..sblm ni layan korea tidoklah crazy cenggini..mgalahkan adik2 remaja plak...malu lak..coz jangs no ada chemistry tau..haa satu lagi nk tau kenama lee gun ketawa oelik mcm tu..mesti xperasan yg late father lee gun pesan kan???bcoz...late fathernya gtau kat lee gun masa kecik...kalo kamu rasa takut..ketawalah kuat...haaa...dapat x????....I love this couple...mereka mnang award tau 2014..pasangan terbaik..drama terbaik..artis terbaik. dan ost ai lee terbaik...ok byee..jgn lupa update flm or drama mereka yg lain lagi ye...jika adalah..hihi

    ReplyDelete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Informative

Travel & Beauty Blog

Sponsored