Men Are From Mars, Women Are From Venus | Book Review

2:39 PM

Greeting and Assalamulaikum to all.

Men Are From Mars, Women Are From Venus | Book Review. Hi everyone. I'm back with a new book review for this week. Buku karya John Gray ni Shad ada dua version. Satu versi terjemahan Bahasa Melayu dan satu lagi ebook English pdf version. Shad memang suka download ebook. Gigih cari yang Free Download punya taw. Ok, buku Men Are From Mars, Women Are From Venus ni berkisarkan tentang panduan praktikal bagi memperbaiki komunikasi dan perhubungan antara lelaki dan perempuan yang membincangkan lebih mendalam tentang perbezaan antara lelaki dan perempuan itu sendiri. Baca tajuknya pun dah boleh agak kan. Lelaki dari Marikh, dan Perempuan dari Venus. A nice counselling book.

Men Are From Mars, Women Are From Venus
Men Are From Mars, Women Are From Venus

A Practical Guide for
Improving Communication and
Getting What You Want in Your Relationships

Contents:

Chapter 1: Men Are from Mars Women Are from Venus 
Chapter 2: Mr. Fix-­It and the Home-­Improvement Committee 
Chapter 3: Men Go to Their Caves and Women Talk
Chapter 4: How to Motivate the Opposite Sex
Chapter 5: Speaking Different Languages
Chapter 6: Men Are Like Rubber Bands
Chapter 7: Women Are Like Waves
Chapter 8: Discovering Our Different Emotional Needs
Chapter 9: How to Avoid Arguments
Chapter 10: Scoring Points with the Opposite Sex
Chapter 11: How to Communicate Difficult Feelings
Chapter 12: How to Ask for Support and Get It
Chapter 13: Keeping the Magic of Love Alive

Men Are From Mars, Women Are From Venus

Review Shad

Boleh tak nak bagi bintang awal-awal. Hehe. Buku ni bagi shad memang awesome. Satu, buku ni menerangkan perbezaan antara lelaki dan perempuan dari segi sikap dan kelakuan. Kita selalu mengharapkan pasangan kita untuk faham apa yang kita rasa, nak apa yang kita nak, mengharapkan pasangan kita bersikap serupa dengan kita. Tapi kita terlupa, lelaki dan perempuan itu berbeza. Sungguh Allah ciptakan sesuatu itu penuh dengan hikmahnya. 

Dua, buku ni tak bias antara lelaki dengan perempuan. Segala pandangan, cadangan yang ada tak berat sebelah kepada satu pihak sahaja. Dengan buku ini, sedikit-sebanyak kita dapat memahami sikap pasangan kita yang nyata berbeza dari kita. Dengan memahami perbezaan ni, kita akan menjadi lebih berhati-hati dalam pertuturan dan perbuatan kita. Buku ni jugak ada menceritakan dan menawarkan jalan penyelesaian yang boleh kita praktikkan.

Sebagai Muslim, konsep perkahwinan dalam Islam itu sendiri ada menerangkan tentang konsep memupuk sikap tanggungjawab. Dan asas pembinaan rumah tangga untuk menjamin kebahagiaan ini tidak lain tidak bukan dengan kita memahami, meghayati dan mengamalkan konsep Iman dan takwa, kasih sayang dan belas kasihan, pergaulan yang baik dan banyak lagi.

Overall, buku Men Are From Mars, Women Are From Venus ini ternyata mampu membantu lelaki dan perempuan untuk memahami pasangan mereka dengan lebih baik. Shad bagi 5/5 bintang untuk buku ni. Memang betul-betul membuka minda lah bila baca buku ni. I know I'm not married yet and even not in a relationship, yet. Buku ni worth to read. Why not baca kan. Hehe.

Men Are From Mars, Women Are From Venus

Nak baca Buku ni tak? Ni link download ebook nya. Enjoy reading all.
Men are from Mars and Women are from Venus.zip

Information Corner
Tajuk Buku : Men Are From Mars, Women Are From Venus (Malay Version)
Terbitan : PTS Professional Publishing Sdn. Bhd.
Harga : RM35 (SM)/ RM38 (SS)
Where to Buy : Beli Online di http://pts.com.my atau kunjungi kedai buku di seluruh Malaysia.

Have you read? Apa pendapat anda?

You Might Also Like

13 Comment

  1. ini salah satu buku favourite akak ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, buku best seller ni.. okey, kita geng.. sep sikit.. :D

      Delete
  2. Replies
    1. sharing is caring, caring is loving.. i lap you..heehehe..

      Delete
  3. oo..tajuk je dlm english ye..klu akak merangkak jugaklh nak hbiskan klu dalam pun in english...

    ReplyDelete
    Replies
    1. buku ni versi bahasa melayu kak.. hehe.. bahasa inggeris punya ada pdf ja.. hehe..

      Delete
  4. selalu juga nampak kat bookstore ...tapi tak tertarik lagi nak beli hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. dekat mph ni mmg selalu ada stok.. mungkin satu hari nanti ka kan.. hehe :D

      Delete
  5. I haven't read this book but I'd love too! Cari jugak dekat big bad wolf sale, tapi selalu sold out. Haha. Thanks for the download link! ;D
    - ieyra | ieyra h

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. sis, u should have a read on this.. hehe.. and most welcome for the download link. hehehe.. :D big grin..

      Delete
  6. ala..alaa..mcm mana nih...buku yg ada pun belum terBACA

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. mohon habiskan mana yang ada dulu yeee kak jay emm..

      Delete
  7. dulu ada baca sket buku kawan.. dah in malay eh skarang..

    ReplyDelete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Informasi

Travel & Beauty Blog

Sponsored