Monday Blue & Thank You | Random Thought

12:31 PM

Greeting and Assalamualaikum to all..

Monday Blue & Thank You | Random Thought. Today is Monday. And, this is a random post. Sejak dua menjak ni terasa kemalasan nak update entry tu makin menjadi-jadi pulak. Entry dalam draf tunggu nak disetelkan punyalah banyak. But still the mood is not around. Susah la jugak kan bila mood nak menulis entry ni tak ada kan. Sebab nanti akan lahir entry yang kurang berkualiti. Serious. Tapi kadang-kadang emotion tu perlu ada. Contoh, bila anda tengah sedih amat, kalau anda up entry nanti mesti dengan ayat-ayat yang boleh bagi orang menangis bila baca. Confirm. 

ephyra skin bar

Tapi hari ni nak up entry terima kasih. Gambar kat atas ni, Ephyra Skin Bar. Shad dah lama giler teringin nak cuba sabun ni. Tiba-tiba ada rezeki dapat percuma. Alhamdulillah. Dua minggu lepas, Shad ada join giveaway Ephyra Skin Bar dekat instagram @ephyraskin. Alhamdulillah, menjadi antara 10 orang yang bertuah untuk dapat Ephyra Skin Bar ini secara percuma. Dan this is the first time jugak menang giveaway dekat instagram. Hehe. Terima kasih Ephyra. Nanti Shad up entry full review ya. Best sabun ni.

gift dari bandung

Ini adalah gift dari Sifu Hasrul Hasssan. Shad menang untuk hadiah random. Dapat souvenirs dari Bandung. Tambah koleksi fridge magnet kite. Hadiah ni dapat dari minggu lepas lagi, tapi bertabahlah lah jugak hati ni dapat parcel yang dah dibuka orang lain dulu. Sah budak-budak dekat surau bukak ni. Ada ka patut posmen pi tinggalkan sampul surat pos express dekat surau? Ish..ish..ish.. Selalu tu, datang sampai ke pintu pagar rumah. Nasib baik tak ada yang diambil barang dalam sampul ni. Ni first time dapat hadiah dari Sifu HH tau. Hehe. Terima kasih Sifu.

amartphone vivo

Gambar ke tiga ni adalah new baby in the house. Baru beli Sabtu lepas. Smartphone ni kepunyaan adik lelaki Shad, a 13 years old boy. Dah kalau hari-hari dia duk bising tepi telinga kita nak henset..nak henset.. memang kena beli la jugak kan. Tidak, mau cedera hati ni duk dengar ayat yang sama keluar dari mulut dia. Ambil la kau Vivo sebijik dik. Pecahlah tabung kau dik. Hehe. Ayah memang ajar anak-anak  dia, kalau nak apa-apa menabung sendiri. Barulah kita nak hargai apa yang kita beli tu sebab susah-payah kita mengumpul kan.

Itu aje lah entry Monday Blue hari ini. Have a nice day all..

You Might Also Like

18 Comment

  1. wah..banyak dapat hadiah...cantik pulak tengok hp baru tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. dah baru kak, semua nampak cantik je.. hehehe.. hadiah akak, shad dah poskan kelmarin.. hehe.. punya lah lama dalam drawer.. akhirnya sempat ke pejabat pos semalam..

      Delete
  2. bestnya.. part tel baru tu..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. kan.. adik la yang bestnya, shad ni pakai henpon lama ja.. tak mampu nak beli yg baru.. hehe

      Delete
  3. wah... vivo ! cantik tu hehe
    tak sabar nak tunggu shad buat review :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah, design dia nice.. petak gitue.. :D wink wink..

      Delete
  4. wah...untungnyalaa...kita merengek lama dah kat tepi tengina hubby,tak dapat juga viva.hihi,gurau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. bbb, nak viva.. bbb, nak viva.. hehee.. :D

      Delete
  5. alhamdulillah rezeki tuh Shad.. hehehe nasib tak hilang kan hadiah tuh.. suka2 hati abang posmen nak tinggal surat orang merata-rata.. cantik jugak hp tuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.. rezeki di siang hari.. ehehe.. tu lah, nasib baik tak ada yang kebas barang dalam tu, tidak ka, nanges daa.. :D

      Delete
  6. Replies
    1. This is vivo y15 yang beli dekat adik ni. affordable bagi shad.. boleh dikatakan murah jugak.. harga dia dalam 400-450 mcm tu.. :D

      Delete
  7. Replies
    1. tak la baru sangat, tapi baru la jugak.. heeeee

      Delete
  8. Wahh tahniah banyak hadiah... hp pun.comel..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, time kasih kak ekin.. alhamdulillah.. :D

      Delete
  9. samalah kiteeee.. nak henpon mahal amek kau.. stahun stengah mnabung..
    dua model da keluar x mmpu beli lagi kekeke.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekeke, samaaaa... dah lama menabung tak dapat2 gak beli lagi.. ehhe :D

      Delete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Heart 1

Travel & Beauty Blog

Sponsored