De' Suci Perfume | Review

7:50 PM

Greeting and Assalamualaikum to all.

De Suci Perfume | Review. Aneyong haseyo everyone. It had been few days since my last post rite. Lama benar tak update entry. A litle bit bz here and there. Jadi peneman pengantin, sebab best friend forever la katakan, memang kena turun padang lagi awal dari orang lain. Hehe. And feeling happy during school holiday sebab dapat spend time dengan family kan. Big family. Ok, entry hari ni nak cerita tentang perfume. Ha, jangan tipu lah kalau tak pernah dengar apa tu perfume/ minyak wangi kan. Surely ada favorite masing-masing sebab lain orang lain citarasanya. Uolls pakai minyak wangi apa? Wangi dia macam mana? Susah kan nak describe bau minyak wangi.

De Suci Perfume
De Suci Perfume

Memang tak dinafikan, tersangatlah banyak pilihan minyak wangi kat pasaran. Surely, wangian dari jenama antarabangsa yang memikat hati semua. Wangian yang memikat, duit put memang confirm lah dia pikat jugak. Siapa yang tak suka dengan benda cantik dan wangi kan. Tapi, besederhana itu yang paling afdhol (baik). Pernah dengan tentang De'Suci Perfume tak? 

De’ Suci merupakan kombinasi minyak wangi yang diinspirasikan daripada wangian jenama antarabangsa tersohor. Ianya merupakan pati ramuan bunga-bungaan yang bebas daripada sebarang unsur alkohol. Ketulenan pati wangiannya menyebabkan harumannya semerbak serta kekal berhari-hari. De’ Suci diaspirasikan bagi memberi peluang kepada muslimin dan muslimah menggunakan wangian jenama terkenal dunia tanpa rasa was-was akan kesuciannya.

De Suci Perfume
De Suci Perfume

Berikut merupakan antara jenama wangian De’ Suci; 

1) Roll on (8ml)

  • Gucci Guilty (women)
  • Gucci Flora (women)
  • Lancome Miracle (women) 
  • Body Shop : Apple Blossom (women)
  • Body Shop : Power Of Love (women)
  • Body Shop : White Musk (women)
  • Britney Spears : Midnight Fantasy (women)
  • Dunhill Desire Red (men)
  • Dunhill Desire Blue (men)
  • Hugo Boss : Energise (men)
  • Hugo Boss : No.6 (men)
Semenanjung Malaysia : RM18.90 
Sabah/Sarawak : RM22.90

2) Rol on (7ml)

  • Channel 5 (women)
  • Hugo Men (men)
  • Sexy Women (women)
  • Millionaire (men)
  • Lavender (women)
  • Avanue Night (women)
  • Princess (women)
Semenanjung Malaysia : RM10
Sabah/ Sarawak : RM12

De Suci Perfume
De Suci Perfume

So far, Britney Spears : Midnight Fantasy dengan Body Shop : Apple Blossom are my liking. Dua ni memang jadi favorite Shad. Wangi je. Soft. Shad suka bau yang soft-lembut-ayu macam tu, hehe. Apple Blossom bau dia sweet-sederhana soft and ada a bit bau fruity, bau apple hijau macam tu. Yang Midnight Fantasy ni memang wangi sangat. Bau dia sangat soft, flowery, elegant dan macam dalam fantasi macam tu. Memang wangi. For those yang suka bau lembut, kena cuba Midnight Fantasy ni. 

De Suci Perfume

Kenapa anda patut cuba? Satu bau dia semua wangi-wangi. Wangian inspirasi dari antarabangsa kan. Dua, De' Suci Perfume ini tanpa alcohol. Jadi, tak ade masalah, boleh pakai bawak solat perfume ni. Tiga, suci sesuai dgn namanya. Empat, seriously sesuai sangat-sangat untuk buat hadiah bagi dekat kawan-kawan, nak buat GA ke. Sebabnya perfume ni sangat cantik dia punya packaging. Sesuai sangat buat hadiah. Lima, affordable sangat-sangat, sesuai la dengan dia punya wangi dengan 8ml tu.

You Might Also Like

8 Comment

  1. wow... nice entry sis... yg plg perfume ni tanpa alkohol... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you sis.. kann.. tanpa alkohol tu yang penting.. :D

      Delete
  2. Betul tu macam2 perfume ade..nad suka yang bau ringan dan tak penin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama lah kita kak nad.. shad pun suka yang bau ringan soft2..

      Delete
  3. perfume yang macam ni lah senang~ very small! senang nak travel, letak dalam beg pun tak berat. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. setujuuu!!!! hehe.. double thumbs up.. hehe

      Delete
  4. harga berpatutan...tapi minyak wangi byk lagi kat umah...

    ReplyDelete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Informative

Travel & Beauty Blog

Sponsored