GIVEAWAY: MY GRADUATION CELEBRATION!

11:01 PM

Greeting and Assalamualaikum to all.
Joining another giveaway here! Let's together.

GIVEAWAY: MY GRADUATION CELEBRATION!

(click banner to join)
Due date : 07.09.15 - 07.10.15

Happy Graduation Day to dear Raihanah. Congratulations!

It's amazing, we go through changes
When times get crazy, it's up and down, it's hot and cold
These complications, just keep on coming
There ain't no running when it comes to life
That's how it goes.


Long live ol'school days! Long live student life! Be proud of yourself sebab dah berjaya melangkah bertapak-tapak sehingga ke tahap ini. Perjalanan garis masa yang dilalui itu sangat bermakna. Susah senang, pahit jerih, suka duka itu perasa dalam kehidupan, bekalan pengalaman agar kita mampu melangkah lebih jauh ke hadapan. To live is learn, and to learn is to live. Live. Learn. Learn to get better.

Said Alhamdulillah, Thank you Allah for the chance given. Say your gratitude to your friends, teacher, parents and family. Kerana insan-insan yang kita sayangi inilah yang sama-sama tersenyum tika kita gembira, sama-sama menangis, memberi dorongan dan semangat tika kita jatuh terduduk. Mereka inilah yang menghulur tangan memberi kekuatan untuk kita bangun berdiri dan terus melangkah. Ok, lap air mata, sedih la pulak ayat ni. Apa-apa pun, the hard times paid off, rite. Tahniah again Miss Graduated. Hehe.


I wake in the dawn to showers of light
Moments of emptiness surround
Floating away with auras of hope
But reality brings me... To the ground
What can I do?
What can I say?
I need a place to hide away
Just for a while, just for a smile
Just for the life I used to know

Belajar meredah kejahilan. Tuntutlah ilmu hingga ke negeri China. Kerana ilmu itu penyuluh jalan kehidupan. Though, we need an escape too. Kadang-kadang, bila dah terlalu hectic hidup kita dengan segala macam benda nak difikirkan, segala macam benda nak dikejar, escape itu perlu, for a while. Escape to somewhere yang boleh buat kita lupakan seketika segala masalah. Escape somewhere that can bring back the smile. Do the things that make us happy.

Where every song
Was filled with words of love and not of anger
Where did they go?
Why did they leave me far behind?

Cause I don't wanna be alone (Oh oh...)
Living life all on my own (Oh oh...)
I don't wanna live my life in isolation
Filled with empty decorations
Cause I wanna be with people that I know
Who will do the things I do (Oh oh...)
Making all my dreams come true
I don't recognize the shadows on my door
Although I've seen them all before
Because the only thing I really want is to be with you...


And of course, with someone and somebody. Manusia mana boleh hidup sendiri. Kan? Yes, we need someone else to bring back the smile. Friends. Them. Mereka yang memahami kita. Yang sama-sama melangkah dengan kita menuju ke hadapan. Yang sama-sama mencipta memori indah bersama. This sweet memories, will be keep forever in memory. Kemas di dalam kotak ingatan. Yeah, you'll miss them. You'll miss that time. So that, cherish them. 

I look at the sky, it looks back at me
I can't hear the silent melodies
I know that I'm here yet I am lost
Blown in confusion by the breeze
Hiding my face, crying alone
I need to find my way back home
Back to the place, the wonderful days
Living the life I used to know

Where every smile
Was born out of a love and of sincerity
And every tear of overflowing joy

Pengalaman mengajar kita erti kedewasaan. Dewasa bersama usia. Di mana setiap senyuman lahir dari kasih sayang dan keikhlasan, dan dari air mata kegembiraan. Dear Miss Raihanah, Happy Graduation day. Semoga terus success in the future dan teruskan mencipta jutaan kenangan indah. May your dreams come true. May Allah bless you. 

https://www.facebook.com/Shadhira91
https://instagram.com/shadhira_/
https://twitter.com/ShadhiraSan
P/s: I wish I could get the No.14's gift. Hehe. Done follow all the rules.

You Might Also Like

12 Comment

  1. Jom join GA ni.RM200 menanti anda!
    http://nasuha-itsmyessay.blogspot.my/2015/09/giveaway-rm200-by-mkhaicom-2015.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih jemput shad.. :D
      semoga berjaya..

      Delete
  2. Mimi Singgah Blogwalking Sini Dari Segmen yg Sama..

    http://mimirheem.blogspot.my/2015/09/giveaway-my-graduation-celebration.html

    Semoga Berjaya..T---T

    ReplyDelete
  3. Good Luck...
    BW dari segmen yang sama

    AM nak ajak..

    Follow blog AlongMisuari

    Artikel TERBARU AM

    Jom memriahkan GA cik en yang bernilai lebih dari rm1K Give Away Nurfuzie Dot Com #1 Bernilai RM1000

    Hadiah daripada AM untuk sahabat AM Ebook Percuma Putihkan Gigi
    Hadiah dari AM untuk sahabat Lelaki AM Ebook Percuma (Rahsia Lelaki)

    HOT ITEM..
    LeoRa For Men
    LeoRa For Women

    Terima Kasih
    AlongMisuari

    ReplyDelete
  4. TAHNIAH..
    http://bajuwarnacoklat.blogspot.my/2015/10/pemenang-giveaway-my-graduation.html

    ReplyDelete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Informasi

Travel & Beauty Blog

Sponsored