Earning 8share dah RM38.10 | Side Income

8:44 AM

Greetings and Assalamualaikum to all.

Earning 8share dah RM38.10 | Side Income. Selamat pagi semua. Just posting a short entry here. Ramai tak kat sini yang buat duit sampingan dengan berblog? Where there is Internet, there are possibilities, there are not impossible. Bagi yang dah lama berkenalan dengan 8share ni, mesti setuju yang 8share ni memang boleh tambah pendapatan sampingan. Dah terbukti pun kan. At least ada juga earning buat bayar broadband, buat beli top-up semua. I've been with 8share since April 2013. Hehe. Dah lama jugak la tu kan. Tak ingat dah berapa banyak kali dah cashout. Hehe. Pernah jugak kena sespended account sekali, tapi dapat balik. Hehe.

Bagi yang pertama kali dengar pasal 8share ni, mai sini Shad nak cerita secara ringkas. 8share ni sort of medium pengiklanan la jugak. We will get RM0.20 for every unique visit (UV). Kebanyakan setiap iklan (Specials) boleh mencapai sehingga RM10. Bergantung kepada jumlah UV. Lagi banyak orang klik, lagi banyaklah earning. Setiap iklan/Special dari 8share ni, ada tempoh masanya juga. Bila dah complete sejumlah wang yang ditetapkan bagi satu-satu iklan/Special, maka Special tu dah tamat tempoh.

8share

Nampak macam complicated je explanation kat atas tu kan. Tapi, bila sekali anda dah daftar, dah belek-belek sikit dekat website 8sharen tu, confirm cepat je faham. Lagipun website 8share ni memang mesra pengguna, mudah gitu. Dan tak perlu risau, DAFTAR 8share ni PERCUMA sahaja. So, apa tunggu lagi, jom lah daftar. Klik untuk DAFTAR. 

Dah cukup rm50 nanti, dah boleh cashout. Yeay. Sambil duduk-dudukminum kopi pun boleh jana pendapatan sampingan taw. Aplikasi 8share juga boleh diakses di telefon pintar anda. Selamat mencuba!

You Might Also Like

20 Comment

  1. Kak ekin baru rm25.60 lambat nak bergerak sikit ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha, selamat mengumpul kak ekin, lagi separuh ja lagi, dah boleh cashout.. hehe. Shad pun kadang-kadang bila rajin ja baru bukak website 8share ni.

      Delete
  2. Wah, untungnya.. Best kan dpt side income..")

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah, dapatlah jugak sikit kak wawa, buat bayar broadband.. hehe..

      Delete
  3. kalo dh ada nuffnang. leh ke daftar 8share ni? xkacau ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh.. nuffnang tak buat pakatan axis dengan 8share, hehe :D

      Delete
  4. waaaa, dah banyakk.. hehehe
    emy baru nak startt mggu lepas bila shad dan lain2 bercerita tntg 8share ni..
    terus register, hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe, ini pun puas kumpul, shad main 8share pun bila terasa kerajinan itu datang je amy, hehe. selamat ber8share emy, specials tengah banyak sekarang ni.. wink2 wink..

      Delete
    2. selalu tak banyak special ye?

      Delete
    3. banyak jugak, hehe.. tapi kalau bukak hari ni, kemain banyak lagi specials yang ada.. hari2 bukak, mesti ada berupdate new specials.. :D

      Delete
  5. Teringin nak sign up tapi dengar 8Share ni macam banyak masalah sikit. So, saya hold dululah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, 8share ni sedikit cerewet.. shad pernah kena suspended account sekali. hehe.. tapi yang bestnya, tak payah tunggu cek sampai sebulan dua baru dapat. 8share terus dia masuk duit dalam bank kita lepas cashout.. :D

      Delete
  6. Replies
    1. uish, banyak gak tuuu sis.. lagi rm20 dah boleh cashout dah tu.. jom kita mengumpul jom.. :D

      Delete
  7. smbil blogging merasa la jugakkan ade duit... fara baru cash out ritu.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah, betul, betul.. hehe.. sambil blogging sambil tambah duit tepi.. hehe :D tahniah2, cashout selaluuu...

      Delete
  8. boleh tahan juga 8share ni. boleh cuba daftar nanti

    ReplyDelete
  9. macam bestt jaaa.. mau try nii. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom, jemput daftar sayang <3, boleh lah nak buat income tepi.. hehe

      Delete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Informative

Travel & Beauty Blog

Sponsored