Testimoni TCS & CCO | New

5:16 PM

Greetings and Assalamualaikum to all.

Testimoni TCS & CCO | New. Cantik itu orang kata subjektif. Ya, beauty is in the eye of beholder bukan? Citarasa manusia kan tak sama. Cantik luaran juga cantik dalaman. Ok, sebenarnya tujuan entry hari ni nak share lagi testimoni baru sabun tomato dengan corrector cream oil. Alhamdulillah, makin ramai yang sudah peka dengan kelebihan dan kebaikan menggunakan produk yang semulajadi, natural ingredients. 

Tomato Clear Skin, TCS ialah sabun muka istimewa dengan Ektraks Tomato dan air mawar yang diperkaya dengan Vitamin A, C, E, Anti Oksidan serta AHA. Corrector Cream Oil, CCO dirumus khas menggunakan teknologi canggih agar nutrient dalam setiap bahan mentah tidak terjejas dan dapat memberi kesan optimum. Ektrak koko berkualiti tinggi diadun dengan Minyak badam gred tinggi bersama bahan lain seterusnya menghasilkan CCO ini.

tomato clear skin & corrector cream oil
Combo Facial - Tomato Clear Skin & Corrector Cream Oil

Healing Crisis Semasa Penggunaan CCO & TCS

Ada 3 sebab kenapa muka anda naik jerawat semasa permulaan menggunakan cco dan tcs; resdung, bahan kimia dari skincare lama dan make-up. Satu Resdung. Kalau resdung, selalunya kulit melupas halus dan tanggal sendiri. Ianya tidak menyakitkan. Dua kimia dari skincare lama. Kalau skincare lama, muka anda naik jerawat sebab kimia skincare lama boleh menyebabkan asid pada kulit. CCO berfungsi untuk meneutralkan semula pH kulit. Sebelum kulit menjadi neutral, kulit anda akan mengalami healing crisis. Mostly akan tumbuh jerawat, tetapi cepat kecut, jerawat masak dan kering, lepas tu hilang sendiri tanpa tinggalkan parut. Tiga, Make-up. Jerawat jugak boleh naik bila anda cuci make-up tak licin. Macam pakai foundation semua tu, better guna make-up remover. Sebelum cuci muka dengan TCS, adalah disarankan anda menggunakan make-up remover terlebih dahulu.

tcs dan cco
tcs dan cco
tcs dan cco
tcs dan cco
Corector Cream Oil (cco)
Corector Cream Oil (cco) dirumus khas menggunakan teknologi canggih agar nutrient dalam setiap bahan mentah tidak terjejas dan dapat memberi kesan optimum. Ektrak koko berkualiti tinggi diadun dengan Minyak badam gred tinggi bersama bahan lain seterusnya menghasilkan CCO ini.


*Selamat, Suci dan Halal dibawa sembahyang.
Harga : RM40 enclude postage.

corrector cream oil
corrector cream oil

Kegunaan dan Keistimewaan CCO :
Eye / Lips / Face

1. Eye
    - bagi mengurangkan eyebag
    - kulit kering disekitar mata
    - kedutan peringkat awal
    - melembab
    - kulit kusam kesan penuaan

2. Lips
    - dijadikan lipgloss tanpa warna
    - sesuai untuk bibir sensitif
    - dijadikan sebagai base sebelum apply lipstick
    - penggunaan jangka panjang bole cerahkan bibir gelap kesan penggunaan lipstick yang
      mempunyai bahan kimia
    - bole merawat bibir yang kering dan mengelupas. Sel kulit mati akan tertanggal sendiri
    - melembabkan kulit sekitar bibir dan dagu
    - bibir kembali tegang

3. Face
    - jeragat
    - kecutkan jerawat
    - pudarkan parut
    - kecilkan pori2
    - bole digunakan seluruh muka terutamanya tepi hidung
    - warna gelap di tepi hidung akan cerah n moist
    - tanggalkan sel kulit mati dengan sendiri
    - sesuai untuk parut baru n memperbaiki struktur kulit

corrector cream oil
corrector cream oil

Cara Penggunaan CCO:
1. Hanya apply sedikit sahaja CCO di tempat bermasalah, tak perlu banyak. bazir.hehe.
2. Disarankan/ Prefer apply sebelum tidur kerana kulit boleh bernafas dan rehat sepenuhnya.
3. Selain eye, lips,face, CCO juga sesuai untuk rekahan ibu mengandung..gelap di siku..
    lutut.. leher.. buku lali.. kutikal kuku.. dan lain2

corrector cream oil

TOMATO CLEAR SKIN ( T C S ) 
|Cleanser | Mask | Scrub |
Sabun muka istimewa dengan Ektraks Tomato dan air mawar yang diperkaya dengan Vitamin A, C, E, Anti Oksidan serta AHA.

FUNGSI
  • Vitamin A, C - menghapuskan jerawat, mengimbangi lebihan minyak, mengecilkan pori terbuka.
  • Vitamin E - memberi lembapan pada kulit.menghapuskan kulit kusam.menambah nutrien disamping melembut dan menghaluskan kulit.
  • Anti Oksidan - mengekalkan keanjalan kulit dan mngurangkan kedutan.bebas dari radiasi uv.kulit lebih muda dan segar.agen penyejuk dan merawat sunburn serta kulit alergik/sensitif
  • AHA - mencerah kulit secara semulajadi.menanggal sel kulit mati dan scrub semulajadi tanpa menipiskan lapisan kulit.


tomato clear skin
tomato clear skin
tomato clear skin
CARA PENGGUNAAN
Bertindak sebagai pencuci, masker dan scrub.
  • langkah 1 (pencuci) : buihkan sabun dan urut seluruh wajah.bilas.
  • langkah 2 (masker) : sekali lagi buihkan sabun dan ratakan di wajah. biar seketika.
  • langkah 3 (scrub): sebelum bilas urut secara bulatan bagi menaggalkan sel kulit mati.

Amalkan 2 kali sehari untuk kesan lebih efektif. Bole diguna bersama CCO.

Jom lah kita bertukar kepada natural ingredients. Selamat mencuba kepada yang baru mencuba dan selamat berkonsisten kepada yang dah fall in love dengan TCS dan CCO ini. Hehe. Kalau nak cuba try test, cepat-cepat whatsapp shad di 013 408 9328. Eh, lupa nak cakap harga. CCO rm40, TCS rm40. Harga sama. 

With Love,
Shad

You Might Also Like

2 Comment

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Informasi

Travel & Beauty Blog

Sponsored