The Quick Brown Fox Jump Over The Lazy Dog | Random

1:47 PM

Greetings and Assalamualaikum to all.

The Quick Brown Fox Jump Over The Lazy Dog | Random. Anneyong haseyo everyone. How's life? Doing good. Ahamdulillah. May Allah ease everything. Amin. Just a random post for today. Mood nak blogging dah ke laut pulak sejak dua menjak ni. Benda yang selalu Shad buat bila dah tahap boring sangat, tapi nak jugak mengadap laptop? Inilah dianya. The Quick Brown Fox Jump Over The Lazy Dog. Hehe. Kalau dah namanya ada laptop, komputer, internet, memang tak lari dari terserempak dengan ayat ni kan.


The Quick Brown Fox Jump Over The Lazy Dog - Frasa ini terdiri daripada semua huruf dalam abjad latin iaitu "a" hinggalah abjad "z". Cuba anda tengok setiap huruf dari frasa tersebut, cukup kan. Hehe. I love to download a new font in my laptop. Hehe. Sebab font cantik-cantik belaka. Nak buat kerja design ni, memang tak lari lah dari download new fonts. Kalau sapa-sapa yang nak usha-usha dan download new font, boleh la singgah ke website, http://www.dafont.com/. My fav website to download font.


Banyak sangat font yang cantik-cantik. Tapi kebanyakan yang cantik-cantik tu hanya untuk personal use only. Untuk kegunaan peribadi boleh. Kalau untuk commercial use, memang tak boleh suka-suka hati nak guna font ni. Okey contoh, anda buat kerja design guna font atau tulisan (personal use only) ni, ambil order buat design banner, business card, website dan lain-lain. Kiranya anda dapat duit lah hasil dari guna font tu. Kalau tak salah, kena ada licence (kena bayar) lah lebih kurang gitu kalau anda nak jugak guna font yang ada hak milik tu. 

Okkey, sebenarnya itu yang Shad faham. Tak tahulah kot boleh je main ambik dan guna kan. Kind-of tak berani sebenarnya. Hehe. Okey, jangan risau pasal tu. Sebab ada jugak font yang 100% Free. Dah sah-sah lah percuma 100% kan. Download je mana yang cantik-cantik. So, yang 100% Free ni tak ada license apa-apa kalau nak guna untuk commercial use pun. Hehe. Happy play around with the fonts all. Anda pulak selalu download font dekat mana?

You Might Also Like

6 Comment

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Informasi

Travel & Beauty Blog

Sponsored