Review : WR Natural Haircare : Papaya Perfect Hair

8:01 PM

Greeting and Assalamualaikum to all.

Review : WR Natural Haircare : Papaya Perfect Hair. How was your day all? Wishing a great happiness to all. Hari ni result SPM keluar kan. 'Jika kegagalan itu adalah hujan, kejayaan itu pula adalah matahari. Matahari dan hujan sama-sama diperlukan untuk menjadi pelangi. Apa sekalipun result yang anda dapat, bersyukurlah. Dan pandanglah ke hadapan, masih jauh lagi perjalanan. Smile.

As for today, I'm back for a new product review. Hari ni nak review hair care product. Shampoo Papaya Perfect Hair by WR Empire. 'Rambut itu mahkota seorang perempuan', pernah dengar tak ungkapan ni? Hehe. Siapa yang tak sayang rambut kan. Siapa yang suka kalau rambut mengerbang teruk, rambut gugur, dengan kelumumur lagi. Itu tak cerita bab kebotakan lagi. Even, guys pun jaga rambut. Bila rambut awesome, baru lah best nak buat gaya rambut ala-ala kpop kan? Ke tidak. Hehe. Lagi-lagi perempuan kan. Rambut cantik itu memang jadi idaman semua.

papaya perfect hair

So, hari ni dengan penuh rasa gembiranya, nak story pasal shampoo betik (nama kampung) @ Papaya Perfect Hair/ PPH. Cari shampoo yang sesuai memang crucial jugak kan. Sama jugak susahnya nak cari skincare yang sesuai. Pulak tu, dekat pasaran, shampoo khas untuk kelumumur lain, untuk rambut gugur lain, kalau nak rambut shiny lain pulak shampoo. Kemain banyak pulak nak kena beli kalau orang yang ada banyak masalah rambut kan. Tapi kalau dengan shampoo Papaya Perfect Hair ni, cukup sebotol untuk semua masalah rambut. Yeay!

pph

Ok, tak nak membebel panjang, dekat bawah ni ada list panjang cerita kebaikan shampoo Papaya Perfect Hair/ PPH. Kebaikan yang terbukti sangat berkesan. Dah ramai yang jatuh cinta tergolek-golek dengan shampoo ni tau.

Papaya Perfect Hair (PPH)
Shampoo & Conditioner 2 in 1
Formula 2 in 1 syampu dan perapi paling sempurna untuk rambut dan kulit kepala sihat bebas kimia. Kombinasi ekstrak buah betik, ektraks bunga raya dan lavendar oil dipilih bagi memberi kesan yang optimum dalam penjagaan rambut. Tiada campuran pewarna tiruan.

Papaya Extract 
- Nutrien yang terkandung dalam papaya extract dapat membantu mengurangkan keguguran rambut dan sekaligus dapat mempercepatkan pertumbuhan rambut baru yang lebih kuat dan sihat.
- Mengawal lebihan minyak pada kulit kepala yang boleh menyebabkan kelumumur yang serius.
- Kaya dengan pelbagai minerals, vitamin dan enzim yang membantu menanggalkan kotoran/ sebum minyak berlebihan/ kimia pada rambut dengan selamat tanpa mengeringkan kulit kepala.
- Rambut lebih mudah diurus, tidak kusut, lebih bermaya, tidak mudah putus, lembut dan bersinar.

Hibiscus Extract
- Terkenal sejak turun temurun dalam industri penjagaan rambut.
- Boleh menghitamkan rambut dan mengawal uban/ rambut putih.
- Mengatasi masalah rambut gugur dan nipis.
- Menjadikan akar rambut lebih sihat dan kuat.
- Menghapuskan kelumumur dan kulit kepala lebih bersih bebas bernafas.
- Mengandungi bahan penyejuk semulajadi yang dapat menyegarkan kulit kepala .
- Mengelakkan hujung rambut bercabang dan rambut kering serta rosak.
- Melindungi rambut dari sinaran uv serta pencemaran udara .
- Sesuai untuk kulit sensitif dan berpeluh.
- Menjadikan rambut lebih lebat dan tebal tidak mudah putus.

Lavendar Oil
- Memperbaiki peredaran darah kepala dan mempercepatkan pertumbuhan anak rambut.
- Merupakan aromatherapy semulajadi yang dapat menghilangkan stress (stress adalah punca utama rambut gugur)
- Melegakan gatal kulit kepala.
- Merupakan antiseptik semulajadi yang sangat membantu membasmi kuman/ kutu dan fungus yang bertapa diatas kepala.
- Lavendar oil juga boleh mempercepatkan luka pada kulit kepala kering/ jerawat kecut tanpa meninggalkan parut.
- Selain bau wangi yang sangat menenagkan, lavendar oil juga bagus untuk melembabkan kulit kepala.
- Rambut sentiasa segar dan tidak berbau.

papaya perfect hair info

Sangat banyak kebaikan shampoo PPH ni kan. Bahan utama shampoo PPH ini adalah ekstrak betik, ekstrak bunga raya dan minyak lavendar. Okkey, Betik? Bunga Raya? Seriously bahan dia macam kampung sangat kan? Tapi result selepas dah guna shampoo PPH ni tersangatlah best.

Kenapa Mesti Beli dan Guna Shampoo PPH?

1. Bahan utama yang digunakan sangat bagus untuk rambut. Kalau anda ada masa lapang, try Google. Betik, bunga raya dan lavendar oil sangat bagus untuk kulit kepala dan rambut.

2. Sumber bahan mentah Halal. Alhamdulillah untuk itu. I believe, dekat pasaran memang banyak shampoo yang dijual. Dalam banyak-banyak tu, berapa yang kita betul-betul pasti status halalnya itu? Okey, sila jawab dalam hati. Hehe. Tak nak bincang banyak bab ni, pilihan di tangan sendiri. Kalau yakin, ya guna tanpa was-was. Tapi nak bagi tau, shampoo PPH ni bahan mentah dari sumber Halal. Dikilangkan di Darulaman Homeophatic Laboratories (M) Sdn. Bhd. , kilang Homeopati pertama di Malaysia dan Asia Tenggara. Homeolab telah mendapat GMP dan lesen daripada Biro Kawalan Farmasi Nasional,  Kementerian Kesihatan Malaysia. KKM - NOT151106835K

3. Bebas kimia dan selamat. Yeay! Inilah shampoo yang dicari-cari. Tiada ragu-ragu lagi dah nak guna shampoo PPH ni. Natural ingredients. Tengok la bahan dia pun kan, betik, bunga raya. Mana nak cari shampoo ada bahan macam ni kan. Rare sangat! Yang penting berkesan. Hehe.

4. Boleh diguna setiap hari. Boleh diguna seisi keluarga. Memandangkan shampoo PPH ini dari bahan semulajadi/ naturals ingredients, maka ia sesuai untuk digunakan setiap hari tidak mengira peringkat umur. Semua boleh guna. Mak ayah, kakak abang, adik, atuk nenek. Baby pun boleh pakai shampoo PPH ini. Jangan risau ya, tiada kesan jangka panjang, sebab kita pakai bahan natural.

5. Tiada campuran warna tiruan. Shampoo PPH ini, bertekstur gel pekat tanpa warna. Guna sedikit sahaja. Tak perlu buih banyak-banyak.

6. 2 in 1 Shampoo & Conditioner. Okey, yang ni best. Dalam satu botol shampoo PPH ni dah lengkap sekali shampoo dengan conditioner. Dah tak payah nak pakai perapi, minyak rambut, serum dan lain-lain. Satu botol dah complete untuk penjagaan rambut dan kulit kepala.

7. Harga yang berpatutan/ reasonable. Satu botol (250ml/bottle) beharga RM50. Satu botol boleh tahan sehingga 2-3 bulan guna. Untuk penyelesaian segala masalah rambut dengan Papaya Perfect Hair, harga berpatutan dengan kebaikan dan kehebatan shampoo. All in one penyelesaian masalah rambut. Kelumumur, rambut gugur, rambut rapuh, uban, kepala berbau, kutu, gatal kepala, rambut kusut, kering dan banyak lagi. Boleh setel punya. Dengan izin Allah dan penggunaan konsisten. Lagipun, bahan natural kan, memang pricey sikit. Yang penting berkesan dan best.

papaya perfect hair

Review Shad : Penggunaan Papaya Perfect Hair/ PPH 

I am grateful sebab jumpa shampoo Papaya Perfect Hair. Hebat dan best sangat-sangat. Tiap-tiap kali shampoing, senyum saja. Wangi. Tiap kali usap-usap rambut, senyum lagi. Lembut sangat. Rasa sejuk kepala bila guna shampoo PPH ni. Maybe sebab ada ekstak bunga raya kot kan. Itu yang sejuk tu. Rasa fresh setiap kali shampoing.

Dah tak risau dah kalau-kalau rambut/kepala ada bau yang tak best. Wanita bertudung, yeah memang boleh sembunyi kalau rambut mengerbang macam hantu kak limah, tapi bab rambut berbau kurang enak ni tak daya nak sembunyi. Kenapa nak tuju orang bertudung ni? Probability tinggi kot. Ye lah sebab rambut basah, pakai tudung. Terperap, mau tak berbau. Makanya, jom sama-sama kita pakat pakai shampoo PPH. Selesai masalah rambut/kepala berbau. Tapi pun, sila lah ikut juga tips penjagaan rambut yang sebetulnya. Eloknya, biar rambut betul-betul kering dahulu sebelum nak pakai tudung. Baru rambut tak berbuah, ye dak.

Time mula-mula pakai, dalam seminggu-dua minggu awal, waktu shampoing, rambut rasa macam agak kasar sikit. Lepas tu buih pulak macam nak tak nak buih aje. This is healing crisis. Oke, rambut pun ada healing crisis jugak kan. Ya tak ya, sebelum ni kan dah macam-macam letak dekat kepala, rambut dalam proses pemulihan bila guna shampoo PPH. Hanya apply sikit aje (boleh la tahan sampai 3 bulan lebih kan), jangan bazir. Sebab PPH pakai natural ingredients, jadi tak perlu letak banyak. Tak perlu buih banyak.

Dalam sebulan guna, memang nampak perubahan ketara. Rambut gugur pun dah kurang sangat. Lepas pakai shampoo PPH, macam boleh dibilang dengan jari bilangan rambut yang gugur tu (yang perasan lah, yang tak perasan gugur tu tak kira lah, hehe). Hebat sangat shampoo PPH ni. Gigih kan Shad bilang. Sebab dulu memang rambut gugur teruk sangat. Sekarang dah happy bila sikat rambut. Kurang dah rambut gugur. Yeay! Terima kasih PPH sebab bantu kuatkan akar rambutku. Hehe.

Lagi yang teruja, rambut lembut dan lembut sangat. Best yang amat. Tak kusut. Lepas tu nampak macam bersinar-sinar je rambut. Tak tau lah perasan sendiri ka apa. Tapi memang nampak makin sihat dari dulu. Rambut mengerbang pun dah makin okey. Dulu sebab rambut kering sangat, memang mengerbang teruk. Lepas dah guna shampoo PPH ni, alhamdulillah ada nampak perubahan positif. Maybe ambil masa sikit lah kan nak rambut idaman. Akan terus setia dengan shampoo PPH ni.

Kebotakan di sebahagian kepala. Siapa pernah ada pengalaman ni? Shad pernah. Dulu jerawat selalu naik dekat bahagian ubun-ubun kepala. Bila jerawat selalu naik dekat tempat sama, kepala macam botak sikit dekat bahagian tu. Lepas dah guna shampoo PPH ni, dah nampak dah anak rambut makin tumbuh dengan jayanya dekat tempat botak tu. Shampoo PPH ni sesuai jugak untuk baby yang lambat tumbuh rambut.

Alhamdulillah, rambut dah makin sihat. Kulit kepala dah makin sihat lepas amalkan shampoo PPH ni. So, kepada anda yang ada masalah rambut, jom cuba shampoo PPH ni. Teruja sangat result positif. Benda bagus, kenalah share. Alhamdulillah, positif feedback dari pengguna shampoo PPH yang lain. Okey, nak bagitau lagi, entry ni bukan sekadar nak promot produk ya. Ya lah, orang selalu cakap, "Alaaaa, dah kau jual produk tu, mestilah cakap benda yang best aje kan.". Tapi seriously, Shad guna dan Shad jual. Ternyata hasilnya luar biasa best sangat. Tak rugi pun cuba. Smile.

papaya perfect hair

Papaya Perfect Hair/ PPH
Shampoo & Conditioner 2 in1
Formula 2 in 1 syampu dan perapi paling sempurna untuk rambut dan kulit kepala sihat bebas kimia. Kombinasi ekstrak buah betik, ektraks bunga raya dan lavendar oil dipilih bagi memberi kesan yang optimum dalam penjagaan rambut.
_______________________________________________
Boleh diguna seisi keluarga
Boleh diguna setiap hari
Tiada kesan jangka panjang
Bebas kimia dan selamat
Tiada Campuran warna tiruan
Sumber bahan mentah Halal
______________________________________________
Cara Guna:
Langkah > Basahkan rambut, Shampoo seperti biasa, biarkan seketika, bilas bersih.
Kesan seawal 7 hari.
_______________________________________________
Papaya Perfect Hair/ PPH
Isipadu : 250ml/ bottle
KKM - NOT151106835K
Harga : RM50
Postage : SM RM7 /SS RM11

SMS/ WhatsApp Shad : 013 408 9328

Kepada yang berminat nak dapatkan shampoo Papaya Perfect Hair/ PPH ini, boleh terus whatsapp Shad ya. Mencari yang natural itu baik. Mencari yang Halal itu lebih baik. Semoga bermanfaat untuk semua. Kalau nak tengok testimoni pengguna, boleh klik SINI.

Thank you for reading this long entry. Hehe.

You Might Also Like

3 Comment

  1. Macam best. Dulu rambut boleh tahan gugur teruk juga la. Tapi lepas dah potong rambut ni, tak perasan pula kalau ada rambut gugur.. hehe ~

    ReplyDelete
  2. Whoa, agak pricey sikit.. tapi tengok bahan lah kan, semua natural extractions. :D :D

    ieyra h. | blog

    ReplyDelete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Heart 1

Travel & Beauty Blog

Sponsored