Calendula Skin Juice Hand & Body Serum | Review

4:49 PM

Greetings and Assalamualaikum to all

Calendula Skin Juice Hand & Body Serum | Review . Selamat bulan Ogos 2016 all. Cepatnya alahai masa berlalu. Rite. How's life? Hoping for a better life. With more happiness coming onward. Aminn. Whatever happened, keep smiling. Life is not what we expect it to be. But we have to believe that God created us for something. He gave us trials and tribulations to make us strong and achieve something greater. Rite. Bersangka baik dengan Allah. May Allah bless us all. 

Okey, enough for the touching intro, back to the main topic. I'm back with a new awesome product ever. Yeay. Eheh, awesome product ever here. Like always eh, tak pernah tak cakap awesome, best and bla bla bla time buat review (tapi kalau perasan, before this, ada jugak entry review produk yang ada perkataan 'regret buying'. Heee, entry mana? Opps sila pi cari tahun-tahun lepas punya entry ye). But this one is super duper best. Worth trying and worth buying. Introducing to all, super duper best hand and body serum, Calendula Skin Juice (CSJ) from WR Empire. 

Calendula Skin Juice

Sebelum kita cerita panjang apa yang bestnya serum ni, segala kebaikan serum, elok lah selit sikit intro. Calendula? What is that? Ada yang pernah dengar tak, hehe. Kalau nak tahu Calendula (sebutan betul ialah ka-len-du-la bukan sya-len-du-la) ini adalah sejenis bunga. Nama lain Calendula ialah marigold, pot marigold. Try Google, tengok rupa bentuk dan warna dia. Kuning nak orange warna dia. 

Love to mention, this flower have been used for medicinal purposes since at least the 12th century. Calendula has high amounts of flavonoids, plant-based antioxidants that protect cells from being damaged by unstable molecules called free radicals. Calendula appears to fight inflammation, viruses, and bacteria. - credit (http://umm.edu/health/herb/calendula). Nak lagi banyak info, boleh try Google ya. Hehe. Bunga Calendula ini memang sangat bagus untuk fight bakteria. 

Calendula Skin Juice

CALENDULA SKIN JUICE ( CSJ ) 

UV Protect. Hand and Body Serum enriched with Calendula Extracts, Vitamin B and Vitamin E. CSJ adalah serum yang direka khas untuk kulit badan yang sering terdedah dengan persekitaran dan pencemaran udara. Kulit yang sering terdedah persekitaran terutama pancaran sinaran matahari akan cepat matang dan rosak.

Tanda-tanda kulit badan yang rosak ialah:

- kulit kusam
- warna kulit tidak sekata
- kedut
- kasar dan kering
- warna kulit badan lebih gelap dari muka dan peha
- parut lama susah pudar
- berpeluh masam ketika peluh
- cepat terbakar apabila keluar rumah
- kaki kering dan kulit bersisik
- siku lutut leher dan celah peha gelap
- buku lali merekah
- kulit disekitar kuku kering dan terkopek

Calendula Skin Juice

Jika anda mempunyai salah satu tanda penuaan kulit seperti diatas, I would like to recommend you to try out this hand and body serum. Penggunaan Calendula Skin Juice yang konsisten selama sebulan akan menjadikan kulit badan lebih sihat dan melambatkan penuaan kulit. Warna kulit lebih sekata dan lebih cerah.

Manfaat lain ektraks Calendula adalah :
  • menyembuhkan luka kecil.
  • sangat bagus untuk mengecutkan jerawat badan dan ruam panas.
  • melicin dan menghaluskan kulit sekaligus menghilangkan kulit kusam.
  • kulit lebih licin dan glowing.
  • antiseptic semulajadi. CSJ boleh disapu apbila terkena gigitan serangga atau nyamuk.
  • melindungi dari sinaran matahari yang menjadi faktor utama kulit rosak.
  • bole di sapu pada kulit sensitif, ekzema serta kulit yang alergik.
  • kandungan anti oksidan boleh membantu melambatkan proses penuaan kulit, menjadikan kulit sentiada anjal dan lembap sepanjang hari.
  • boleh menggantikan deodoran, di sapu pada ketiak dan badan yang kuat berpeluh.
  • juga boleh menghilangkan bau badan dan bau kaki berpeluh.
  • selain itu, Calendula Skin Juice juga bole digunakan sebagai krim selepas cukur, ia dapat mebasmi bakteria dan merawat luka ketika bercukur.
Paling istimewa, Calendula Skin Juice diformulasikan khas untuk semua peringkat umur, boleh digunakan seisi keluarga, halal dan boleh dibawa solat.

Calendula Skin Juice

Cara penggunaan CSJ

Sapu di bahagian badan selepas mandi atau pada bila-bila masa. Apply all over the body, ideally after shower. Focus on stressed or dry areas such as elbow, heels, knee. Can be use as deodorant or after shave. For uv protection, apply 15 minutes before sun expose. Daily. Anytime. Anywhere.

Calendula Skin Juice Review

Serum tanpa bahan pewarna ini pekat dan bewarna putih cerah and a bit light yellow. Ada a bit yellow sikit tu sebab warna natural lepas proses dari bunga Calendula yang a bit yellow-orange I suppose. Jangan kata bahan kimia, bahan pewarna pun tak dicampur di dalam serum ni. Memang 100% naturals. Kalau ada yang kenal Homeopati, mesti teruja kalau tau semua produk WR dikilangkan di Homeolab. Kilang yang diiktiraf ISO, GMP and IMP. Complete. Selain berdaftar KKM, semua produk WR juga telah melalui ujian makmal di Kedah BioResources Corporation. Result - Negatif merkuri. Dan juga, telah dibuktikan betul betul natural selepas berjaya melepasi saringan Malaysian BoiTechnology Corporation. Selamat diguna, tak ragu ragu dah. Best!

Packaging yang memudahkan and hygiene. Paling best sekali serum Calendula Skin Juice ini water-based, cepat menyerap dan langsung tak melekit selepas apply dekat kulit badan. Bau serum ni pun wangi. Nice smell. Dah jimat tak payah beli perfume dah. Hehehe..  

Shad ada masalah besar dekat bahagian siku. Siku kasar dan gelap. Since study dekat Uni dulu lagi. Lepas pakai serum CSJ ni, dah jadi lembut dan makin cerah dah siku. Happy yang amat. Kena rajin lagi sapu sapu serum ni, bagi dapat kulit yang diidamkan.  

Jujurnya, sangat teruja dan tak percaya yang serum ni boleh dijadikan alternatif kepada deodorant. Berpeluh pun bau wangi saja. Seriously wangi.. Tak pernah Shad jumpa losyen/serum yang boleh apply dekat ketiak. Very recommend kepada anda yang mungkin ada masalah bau badan. Satu lagi, yang terujanya lagi, sangat bersyukur tak tau nak cakap apa. Alhamdulillah. Serum ni hebat sangat sampai boleh sembuhkan luka kecil dengan cepat. Pernah sekali kena gigit dengan serangga apa tak tau, dekat kaki. Gatal dan pedih sangat. Lepas apply ja serum CSJ ni, rasa kurang sikit gatal tu. Dan dalam tiga hari tu, ehhh kulit kulit bekas gigitan tadi, macam tinggal kuping dan gugur sendiri kuping tu. Terkejut and happy sangat time tu. Calendula flower ni memang best! 

Overall
Very recommend. No harmful chemical substances, enriched with vitamin B and E and also have Calendula extract as main ingredients that have UV protection and with so many benefits stated above, how can I resist? It is a-must-have hand and body serum for those who love to pamper your skin. Dan sarankan sangat kalau satu rumah ada satu serum ni, baby kena gigit nyamuk pun boleh apply this serum. Serum CSJ ni multi-function. Sangat.

Calendula Skin Juice

CSJ/ Calendula Skin Juice
Made from : Malaysia
Isipadu : 100ml
Bahan : Calendula, Vitamin B & Vitamin E
Kegunaan : Hand and Body
Harga : RM45 tidak termasuk postage. Postage SM RM7/SS RM11
Exclusive Distributor : WR Empire Sdn. Bhd
Where to buy : Walk-in at BioShoppe Kedah, City Plaza, Alor Setar.
Buy Online dengan Shad, bole whatsapp 013-408 9328
For more info and testimoni : Here

Thank you for reading and visiting.

You Might Also Like

2 Comment

  1. wahhhh local product :D
    macam best je semua sebab banyak kebaikan. :)
    tertarik nak beli yg extract tu.

    ReplyDelete
  2. nice share.. pastikan produk yg dah berdaftar dengan KKM yer.. boleh check sama ada produk tu dah berdaftar kalau ada notification number (no. NOT xxxxx) pada produk atau boleh check kat npra.gov.my :)

    ReplyDelete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Heart 1

Travel & Beauty Blog

Sponsored