Replace Your Maybank Debit Card via M2U

1:52 AM

Greetings and Assalamualaikum to all.

Replace Your Maybank Debit Card via M2U. How's your day. Wishing you have a great day even in a hectic daily life. This is life. Right. Concerning to the title of this blogpost, I bet many of you have change your bank card to debit card. Me is baru sempat nak tukar. Tu pun baru buat semalam. Nasib baik ada Maybank2U, setel dah satu akaun bank. For those yang ada account Maybank, dan ada M2U, boleh lah ganti kad sedia ada kepada Maybank Debit Kad melalui M2U.


So, this is step by step cara nak replace your Maybank Debit Card via M2U. Hope that it is helpful. Dah tak perlu nak beratur dekat bank lagi dah.

Step 1
Login to your Maybank2U account macam biasa. Kemudian pilih Card Management dan klik.


Step 2
Lepas klik Card Management, pilih ATM/Debit Card. Klik dan akan keluar paparan informasi ATM Card Number. xxxx-xxxx-xxxx-1234 (contoh). 

Step 3
Dah check semua, klik Replace Card. 


Step 4
Isi alamat anda untuk tujuan pengeposan kad. Kalau tiada perubahan alamat, just biar macam tu aje. Terus tick I accept the Terms and Conditions. Kemudian klik Continue untuk teruskan.*Noted that, tak perlu letak nama dekat bahagian alamat tu. Just alamat sahaja. 


Step 5
Anda diminta untuk memasukkan TAC number. Sila klik Request for TAC. TAC akan dihantar terus ke mobile phone number anda. Like usual, macam selalu buat tu lah. hehe. Then Klik Confirm.


Siap dah. Your request to replace ATM/DEBIT card is successful. Card will be sent within 14 working days. Print receipt untuk simpanan anda. Dan tunggulah surat sampai ke rumah anda. Mudah. Cepat. Efficient. Kalau yang belum tukar kad tu, dan ada M2U, boleh lah buat secara online ya. Save masa tak payah pergi bank dah. Hehe. 

Shad,
Thank you for reading.

You Might Also Like

3 Comment

  1. Hai..a very useful info. Thanks!

    klu sudi boleh jenguk & follow blog saya juga..hee:

    https://hyheejabs.blogspot.my/

    TQ!

    ReplyDelete
  2. Betul kad baru kita boleh ltk gambar pada kad atm tu

    ReplyDelete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Informative

Travel & Beauty Blog

Sponsored