Handsock Curly by Cahaya Mina | Review

1:51 AM

Greetings and Assalamualaikum to all. 

Handsock Curly by Cahaya Mina | Review. I've got a pair of handsock here. Okey kejap, ada yang tak tau ka apa itu handsock? Handsock atau stokin lengan ini adalah antara accessory inside wear untuk dipakai di lengan. For Muslim's women, hands is a part of 'aurah' (part of women's body that should be cover and cannot be seen by 'ajnabi'). Ajnabi - people who doesn't have blood relation with (Senang cerita, ajnabi ini adalah orang yang tidak ada pertalian darah dan boleh kahwin dengannya). So, wearing handsock is a simple and convenient way to cover aurah. For example, when you need to wear a short sleeve outside, simply put on handsock to cover your hands. 

handsock curly

Instead of short sleeve, I think many of Muslims's women prefer long sleeve right. But when it come to 'no choice' for some circumstance that you need to wear that short sleeve (maybe going for an outdoor activity@occasions - the organizer just prepare a short sleeve) keep calm, just relax and put on your handsock. Settle. Hehe. Not just for Muslim, everyone can wear handsock. For non-Muslim, I think it is a need too when wearing a short sleeve during outdoor activities. Wearing handsock can cover your hand from the sun rays. 

There are lots of handsock in the market. Instead of just a simple and ordinary black handsock, sellers come out with an attractive and even more colorful handsock with more suitable fabrics used. 

Handsock Curly by Cahaya Mina

Good Material. Fabric atau material yang diguna ialah jenis moos crepe (memeri). Best sangat sebab fabric used is very nice, lembut, sejuk dan selesa bila pakai. Material moos crepe ni tebal tetapi ringan. Super duper selesa. Lagipun material jenis ni tak mudah membesar. So, boleh tahan lebih lama(bentuk asal). Okey, tak reti nak explain. Faham tak part yang jenis material tak membesar tu? Hehe. 

handsock moos crepe

Comfortable. Paling penting sekali selesa dan tak jarang. Kalau Shad sendiri, selesa dalam konteks memakai handsock means, bila pakai tu tak rasa terlalu ketat sangat (not too tight) dekat bahagian atas. Tak lah rasa tercekik lengan tu kan. Selalu handsock yang Shad beli, dia ada getah dekat both side. Tapi Handsock Curly ni tak guna getah, sebab material yang diguna dah bersifat memeri. So memang lebih selesa. Comfortable. 

handsock curly

Most of handsock dekat pasaran memang sifat dia melekat di lengan (memeri). Jadi memang untuk pakai di dalam fungsinya. Time bila nak pakai handsock ni? Contohnya bila pakai dress yang hole sleeve jenis besar dan terbuka, so wear handsock (to cover aurah, cover warna kulit), ataupun blouse yang datang dengan jenis lengan tiga suku ataupun bila pakai baju kurung /jubah dan seumpamanya. Opps, nampak macam kecik je kan saiz handsock Shad ni. Hehe. Lengan I slim gitu you, sesuai lah saiz kecik. Hehe. Tapi jangan risau, Handsock Curly by Cahaya Mina ada dua size. S and L. Nak yang besar sikit ambik saiz L ya. 

Apart from that, they are so many color to choose. Ada 18 pilihan warna semuanya. Ini best sebab colorful. Banyak pilihan gitu. Boleh lah pilih warna handsock yang sesuai untuk dipadankan dengan color baju yang bewarna-warni uolls itu. Matching color gitu. Hehe. Opps, baru teringat nak mention, shad punya handsock ni Code warna no8 ya. 

moos crepe handsock

Affordable Price. RM8 untuk sepasang handsock. Harga mampu milik. For a comfortable handsock with a good material used, for me the price is affordable and reasonable. Should try one. Handsock Curly by Cahaya Mina ni antara handsock yang best pernah Shad guna. Thank you Mina for the gift. Overall, memang best pakai handsock ni. Sangat selesa. Worth buying. 

mos crepe handsock curly

Handsock Curly by Cahaya Mina
Material : Moos crepe
Color: They have 18 color to chose 
Size : S and L
Price: RM8/ sepasang
Where to buy: Whatsapp Mina 017.7915.961
More info: Facebook : https://www.facebook.com/nyna.mina

You Might Also Like

3 Comment

  1. nampak mcm selesa handsock ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat selesa, zie.. sebab dia tak pakai getah, jadi tak ketat dekat bahagian lengan bahagian atas.. best..

      Delete
  2. Comelnya nanti. Usha gak la.. Wahhh header baru terre

    ReplyDelete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Informasi

Travel & Beauty Blog

Sponsored