If You Wear Good Shoes, They will Take You To A Good Places

1:58 AM

Greetings and Assalamualaikum to all.

If you wear good shoes, they will take you to a good places. Hoyeayh, penggemar dan pengumpul kasut tegar (I don't know kalau ada specific word for those yang gila membeli mengumpul kasut ni), mesti sebab this sentence, "If you wear good shoes, they'll take you to a good places". Kan. Kan. ehe. 

Everyone have their own passion and interest on something right. Ada yang suka kumpul kasut, cap, mug, barang antik, novel, lipsticks, handbag, kereta dan macam-macam lagi. Dari yang limited edition, customize, handmade, sampai yang beli dekat pasar malam pun ada semuanya. Kereta tak adalah jual dekat pasar malam k. Haha. Minat punya pasal kan. Kadang-kadang tu tak sure apa yang bestnya pun dengan gemar mengumpul benda-benda cenggini ni. Just because. Suka sebab no reason. Betul lah kot, sama macam kita tak perlukan sebab yang spesifik untuk jatuh cinta. Kan. Hehe.

credit image : christyngshoes

Dan tak mustahil, dengan minat mengumpul ini boleh menjana pendapatan jugak. Contohnya? Korang suka sangat beli handbag especially yang branded kan. Nak nak lagi limited edition punya. Beli tahun ni maybe harga dia 5k. Korang simpan cantik cantik and tunggu lah berapa tahun akan datang pulak, nilai dia boleh jadi 10k, 15k tau. Tak menjana pendapatan lagi ke tu? Ada orang nak beli ke? Yes, ada. Sebab benda rare and limited edition right. Orang memang sanggup keluar duit sebab passion and minat tadi lah. Hehe. 

Nampak macam scale besar sangat kan. Okey ambil contoh minat beli, kumpul dan baca novel. Limited edition ofcoz lah grab kan. Contoh novel limited edition karya Acik Lana, tajuk PYPAC - Perempuan Yang Paling Aku Cinta, penggemar novel tegar memang sanggup je keluar duit nak dapatkan this novel kalau ada yang nak let go. Harga boleh cecah RM100-RM200 tau untuk sebuah novel ni.

credit image : https://mdreams.com.my/

Kemana dah tajuk entry kita pergi ni ya. Hehe. If you wear good shoes, they'll take you to a good places. Bila pakai kasut yang bagus, confirm nak melangkah pun jauh kan. Kaki tak sakit sebab pakai kasut bagus kan. Hehe. Lagi, confidence level ada rasa macam up tak bila wear a good shoes ni. Mungkin ada. Yang paling penting sekali adalah niat. Niat yang baik-baik dan melangkahlah ke tempat yang baik-baik dengan perasaan yang baik-baik juga. Maksudnya, jangan rasa riak okey, kalau uolls pakai kasut harga sejuta pun. Hehe. Berani ka nak pakai kasut harga sejuta keluar pergi mall jalan-jalan?  



Dah alang-alang kita share pasal shoes ni, nak lah jugak tau jenis-jenis kasut yang ada. So many of them with different types, different purpose and different name of course. Dan semestinya, kena pandai pilih kasut yang sesuai untuk match dengan occasions. Formal, smart casual, casual dan lain-lain.

Antara jenis kasut ini termasuklah platform, mary jane, stiletto, flip flops, wedge, ankle strap, open toe, espadrilla, loafer, clog, mocassin, ballerina, converse, oxford dan lain-lain. Sangat banyak kan. Sama banyak macam jenis-jenis handbag jugak. Heehe. Bila ada banyak macam ni, baru rasa macam best nak pilih kan. Apa-apa pun, pakailah kasut yang anda rasa selesa dan yakin bila melangkah dengannya. Ceeewah.


Ops, satu lagi, pakailah kasut yang bersesuaian dengan bajet anda. Hehe. Nak kasut branded mahal-mahal tapi boleh save bajet? Jomlah berbelanja time ada sale. It is Black Friday. Apa lagi, cepat-cepat terjah shopping site sekarang. Tengah musim sale kan sekarang ni. Lazada. Zalora. *Black Friday : (in the US) the day after Thanksgiving, noted as the first day of traditional Christmas shopping, during which crowds of consumers are drawn to special offers by retailers.

Sekali-sekala boleh nak berbelanja lebih sikit, untuk reward diri sendiri maybe. Nak belikan hadiah untuk someone special ka kan? Menghargai gitu (salah satu cara). Menghargai ni bukan hanya dengan bagi hadiah saja. Kannn.. Nah lah ♡♡♡ sebagai tanda saya menghargai anda yang tengah membaca entry ni sampai habis. Hehe. 

Thank you all for reading this random post. Have a nice day. And happy holiday kepada adik-adik yang bersekolah. Mak ayah pun holiday jugak (ambik cuti), nak bawak anak-anak jalan-jalan kan. Hehe. Till then yaah..

You Might Also Like

0 Comment

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Heart 1

Travel & Beauty Blog

Sponsored