Review | NEW Digital LCD Tempered Glass Weighing Scale

2:13 AM

Greetings and Assalamualaikum to all.

Review | NEW Digital LCD Tempered Glass Weighing Scale 26cm 180kg. Apa khabar semua. This is another shopping stuff here. Betul lah orang cakap, bila sekali dah terjebak, mesti akan jadi berkali-kali. Terutama sekali bila ada duit lebih sikit di dalam akaun bank. Especially yang ada online bank-in. Memang tak secure bila tengah ada sale. Shad pun dah terjebak. Sekali sekala tak apa lah kan. Lagipun tengah sale kan. Hehe, ayat sedapkan hati.

So, untuk kali ni, Shad nak buat short review untuk satu produk yang Shad beli online di 11street.my baru-baru ini. I've got myself the NEW Digital LCD Tempered Glass Weighing Scale for RM9.90 only. Kalau anda perasan, for those yang memang selalu bukak online shopping site sure you know, most of the shopping site baru je dimeriahkan dengan super great deal. Tarikh 12.12 memang ramai tunggu kan. Even sekarang pun ada lagi sale. Year End Sale, sale sempena Christmas Day, clearance stocks and more.

NEW Digital LCD Tempered Glass Weighing Scale
NEW Digital LCD Tempered Glass Weighing Scale
Dan untuk Weighing Scale ini, Shad dapat semasa '1 Day Only' Sale di 11street.com pada tarikh 7 December 2016. Harga satu unit NEW Digital LCD Tempered Glass Weighing Scale hanya RM9.90 on that day (Normal Price: RM69). Shipping fee RM5. Total Shad bayar RM14.90. And thank you 11street.com and supplier for the good service, good product and fast delivery. Shad terima barang pada 9 December 2016 with a good condition. Hope you sell a lot. And thanks kepada Abang Skynet juga. 

NEW Digital LCD Tempered Glass Weighing Scale


Key features of the NEW Digital LCD Tempered Glass Weighing Scale 

Basic Standard

  • Capacity: 2.5kg - 180kg
  • Graduation: 0.1kg
  • Display: 4 Digits LCD
  • Battery: 3V Cr2032Li
  • Temp: for work: 10 - 35°C
  • Weighing automatic
  • Unit: Kg/Lb
  • Auto turn off after 10seconds
  • Hint of low-tension: "L o"
  • Hint of wrong "_ _ _"
  • Hint of out: "OL"
NEW Digital LCD Tempered Glass Weighing Scale

Operate Explain

  • Use the switch at the bottom of the scale. You can change the unit "kg-off-lb" in turn.
  • When you start the machine in the air, it shows "0.0". Please put the scale on a flat surface and restart weighing after it shuts- off automatically in 10 seconds.
  • Stand on the scale in balance start weighing, when the weight is set, the figure will flash and then you can read it.
  • The figure will keep flashing for 10 seconds and the scale will switch off.
  • Replace the battery of the screen display "Lo-".
  • Try again if the screen shows "_ _ _".
  • Keep it dry and don't touch water.
NEW Digital LCD Tempered Glass Weighing Scale

Attention

  • When unused, the scale should be left unloaded to avoid over assumption of power and failure to work.
  • Try to stand in the middle place to avoid slip.
  • Stand on the scale in good balance to avoid failure of lock and in correct illustration.
  • No heavy knock on the scale.
  • Keep it away from water and don't wash it with water.
  • A battery has been included. 
Boleh check this product out at Lazada, 11street, Shopee and many more shopping site. Ada banyak pilihan shopping site yang menawarkan barang ni. So boleh kita tengok dan buat pilihan. One more thing, jangan lupa untuk view ShopCoupon, Shopback untuk dapatkan coupun diskaun dan cashback.

NEW Digital LCD Tempered Glass Weighing Scale

Untuk NEW Digital LCD Tempered Glass Weighing Scale 26cm 180kg, first reason Shad beli of cause sebab dapat harga murah. Hehe. Next is, design penimbang berat ni yang menggoda. Nampak seksi gitu kan. Third, sebab ada digital LCD untuk bacaan berat. It is much easier right. Walaupun nanti, kena tukar bateri baru lah nampaknya bila baterinya dah habis. Tak cepat habis rasa baterinya tu, bukannya tiap hari nak monitor berat pun. Hehe. Untuk harga RM9.90, it is worth buying.

Overall. Memang best shopping di 11street.my, fast delivery with good services. Product pun berkualiti. Bagi Shad, lagi satu best 11street ni, sebab selalu jugak ada menawarkan coupon diskaun. Coupon free shipping pun ada. Just kena rajin sikit lah kalau nak betul-betul nak jimat. Sebenarnya, this is my second purchase dekat 11street.my for this month. Alhamdulillah, semua puas hati. Rezeki jugak ni kan, dapat trusted seller.

Okey, siap short review pepagi ni kan. Siapa pernah shopping dekat 11street.my, sila angkat tangan. Hehe. Siapa dah terjebak shopping online sila senyum. Hehe. Kita sama.. Happy weekend all. Have a nice day. Thank you for reading. 💛💛💛

You Might Also Like

2 Comment

  1. Saya pun terjebak beli jugak scale ni masa sale hari tu .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoyeayh.. sama la kita.. hehe.. selamat menimbang yee.. 😍

      Delete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Informasi

Travel & Beauty Blog

Sponsored