Ada Apa Dalam Handbag | Day 4

12:39 PM

Greetings and Assalamualaikum to all. 

Ada Apa dalam Handbag. Ohho, ini best. Thanks #jdtbloggingchallenge for the awesome idea. Sesi terjah ada apa di dalam bag! Lagi luas ruangan beg, lagi banyak nak sumbat kan. Woman lah macam ni. Sesetengahnyalah. Ada jugak yang jenis tak suka kelek handbag. Malas nak bawak sana sini. Smartphone and wallet masuk poket seluar/ baju. Siap. Done. And for a mother, kadang-kadang tu, handbag dialah ada segala macam barang baby. Pampers, bedak, botol susu, baju baby spare dan macam-macam lagi lah. Thank you to all mother out there. You are awesome. 

inside my handbag

For a single girl like me, yang bila datang keayuannya sometimes, baru ada handbag di sisi. Almost all the time memang malas nak bawak handbag. Kalau jalan jauh sikit baru bawak. Kalau setakat nak keluar pekan beli barang, memang bawak smartphone and wallet je. Siapa sama macam saya, sila senyum k. Hehe. Okey, jom tengok ada apa dalam handbag Shad.

identification

Wallet semestinya.
Identification Card, Driving License, Debit Card dan banyak lagi kad-kad yang memenuhkan ruangan dan ada duit sejuta sen of course. Haha.

Another small bag inside. Dalam ni Shad letak personal things. Ada BB Cream, Sunblock, CCO, Lipstick and small size perfume. Hand and Body Lotion. Ada UV protection. Kemestian bila keluar rumah. Boleh apply anytime bila perlu. Wangi tu dah confirm-confirm dah. 

makeup

Note book and a pen. Reading book. Perempuan, suka sumbat macam-macam dalam handbag kan. Fahamkan sajalah. A smartphone is a must, together with powerbank. Gula-gula. Tiada dalam gambar. This one, kalau nak keluar jalan jauh, memang Shad akan spare gula-gula. Hacks selalunya. Yang berangin gitu. Kasik segar sikit kan. 

Okey, rasanya, tu je lah kot yang ada dalam handbag Shad. Thank all for reading this short entry. 

You Might Also Like

16 Comment

  1. bersih beg sis haha beg saya penuh resit hihihi
    http://mellyacrayola.blogspot.my/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. I'm not kaki shopping.😂😂 Sebab tu susah nak jumpa resit kot. Hehe. Fhatin boleh buat imbas memory, bila tengok resit tu. Bulan lepas beli apa yeee.. hehe..

      Thank you dropping by. 😘

      Delete
  2. Okey, done senyum. Bila tak bawak bag boleh je bawak dompet dgn phone je. Tp, sekali bawak bag terus sumbat semua barang. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kan.. 😚😚 Kenapa mesti macam tu ek? Hehe. Kuantiti barang mempengaruhi luas beg..

      Thank you dear drop by.

      Delete
  3. http://muslimahsejati96.blogspot.my/2017/01/31-days-challenge-day-4.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you dear, singgah sini. Done visit back. 😘😘

      Delete
  4. wah... saya ada buku #88 love life tu juga ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Buku cute2 itu memang sangat menggoda. 😘😘 High five dua kali.

      Delete
  5. syoknya tgok brg dia.... kemas je..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, itu je benda yang ada pun Wa, lepastu jarang bawak handbag. Sebab tu macam nampak tak ada sampah.. hehehe. 😀😎

      Delete
  6. Teraturnya barang2 Shad...suka tgk..dan suka juga baca cerita Shad :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Teratur sebab nak snap gambar je kak. Hehehe. 😋😋😊 Rajin shad susun, kan. Hehe.
      Thank you kak Linda, sudi baca entry shad. Suka visit blog akak jugak.. 😘😘

      Delete
  7. kak ekin banyak gak barang hahahhaha...

    ReplyDelete
  8. sumbat selagi boleh. hehehe. Fina notebook and pen bawak ikut mood. hahaha


    http://edrinazulkafli.blogspot.my/2017/01/day-4-ada-apa-dalam-beg-oo.html

    ReplyDelete
  9. If you would like an alternative to randomly picking up girls and trying to figure out the right thing to do...

    If you would rather have women chase YOU, instead of spending your nights prowling around in noisy bars and night clubs...

    Then I encourage you to view this eye-opening video to unveil a weird little secret that might get you your very own harem of sexy women:

    FACEBOOK SEDUCTION SYSTEM...

    ReplyDelete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Informasi

Travel & Beauty Blog

Sponsored