Seseorang Yang Membanggakan | Day 9

11:58 PM

Greetings and Assalamualaikum to all.

Seseorang Yang Membanggakan | Day 9. Good night all. Happy weekend and have a nice day. Today is the 9th day of the blogging challenge from jdtblogger. I am impressed of myself by doing this challenge coz I am still on the track. Hoyeayh. The timeline is not missing a single day. Yet. Hopefully can make it to the final day. The 31st day. More entry, coming soon. For today, I'm gonna talk about someone that I proud of. Just gonna be a short entry tonight. 

Seseorang Yang Shad Banggakan : My Father. Ayah Saya


Kasih ibu membawa ke Syurga. Kasih ayah bekorban apa saja. I am proud of my father. Thank you Allah for giving me a responsible father. A loving father. I bet, most of you will feel the same way like I did. Sebab apa shad cakap 'most' bukan 'all'? Yeayh, I am giving a consideration for those who don't feel like having 'a father'. Sorry, I am not being biased here. I'm not being prejudice too. I don't hate those yang bernama lelaki. But I hate lelaki yang tak bertanggungjawab. I have seen enough. So, that's a full stop on that topic, I might end up burning in angry if I continue the story. The rest is history.

Sambung topik utama kita malam ni. Saya bangga dan sayang Ayah saya. Ayah memang jarang nak tunjukkan kasih sayang melalui percakapan. But action speak louder that words right. Hari-hari ayah keluar mencari rezeki buat kita satu keluarga. Itu cara ayah tunjukkan kasih sayang. I love you ayah.

Saya bangga ada seorang ayah yang I can depend on. Yeah, I am a girl with so much clueless about things-that-almost-guy-good-at contohnya, about car. Like seriously, memang Shad tak pernah sentuh langsung components dekat bahagian enjin my cute Kelisa. Setakat tengok saja boleh lah. If someone said this "Perempuan, memang pandai bawak kereta saja..repair? kelaut! Habuk satu benda pun tak tau.. (with the jerky face ala ala sinis nak perlekeh) to my face, I will be like 'buat muka innocent'. Memang tak tau pun. Haha. Tapi guys, tak semua perempuan macam shad ye. Ramai je perempuan yang jadi mechanic. So, conclusion ayahlah yang akan tolong shad kalau bab kereta semua ni. He is good at repairing. Thank you ayah. 

Saya respect dan bangga dengan ayah saya. Sebab ayah saya bila azan, bila baca Quran, sura ayah sedap sangat. Thank you ayah, sebab ayah guru pertama yang mengajar along apa itu Alif, Ba, Ta. Terima kasih ayah, sebab ayah along pandai baca Quran. Subhanalllah. I will miss suara ayah forever. Can't imagine perasaan mereka yang dah kehilangan orang tersayang. Tabahlah duhai hati. Semoga Syurga buat ayah dan ibu kita semua. Amin. I am tearing. Emotional pulak malam-malam ni. Jadi, for those yang masih ada ayah dan mak, berbaktilah dan sayangilah mereka. 

Saya bangga dengan ayah saya sebab, ayah saya pandai bertukang. I am living in my lovely house yang ayah saya buat sendiri. I am landing on my katil, yang ayah saya buat sendiri. Ayah saya, ayah yang paling hebat di mata saya. He is good at everything in my eyes. You must feel the same way right. 

Terima kasih kepada semua yang bergelar ayah, bapa, papa, abi dan semuanya. Jasamu tiada ternilai. Kami sayang ayah. Kami bangga dengan ayah. May Allah bless. May Allah grant us Jannah. Thank you all for reading. Sorry if I make you tearing. Till then, see you tomorrow on next entry.

You Might Also Like

2 Comment

  1. memang inilah pilihan setiap anak :)

    done komen...
    jemput baca dan komen entry wawa
    http://www.wawaashiharaa.com/2017/01/31-days-challenge-by-jdt-blogger-day-9.html

    ReplyDelete
  2. all the time. always. :)


    http://edrinazulkafli.blogspot.my/2017/01/day-9-seseorang-yang-membanggakan.html

    ReplyDelete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Informasi

Travel & Beauty Blog

Sponsored