Siapakah Saya? Single Girl | Day 1

9:30 PM

Greetings and Assalamualaikum to all.

Siapakah Saya? Single Girl | Day 1. Thursday it is. So this is the first day of #31dayschallengebyjdtblogger #jdtblogger I mention in my previous blog post. Jarang sangat nak bercerita tentang diri sendiri dalam entry blog. Macam weird sikit. Tak tau nak cerita apa sebenarnya. Tak ada yang specianya pun. Hehe. Rendah dirinya Shad. Memang ketinggian dalam golongan rendah pun. Agak-agak kalau consume Height Up, ketinggian bertambah seiring dengan level confidence tak. Haha. So this is me, kalau tak ada points nak bercerita. Mula nak merepek. I'll just listing a short introduction about myself. 


Siapa Saya?
I am a servant. وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنْسَ إِلَّا لِيَعْبُدُونِ. “Tidaklah Aku menciptakan jin dan manusia melainkan agar mereka beribadah kepada-Ku.” (QS. Adz-Dzariyaat [51]: 56). The sole reason of our creation, untuk kita beribadah kepada Maha Pencipta. Semoga dipermudahkan jalan-jalan kita menuju ke Syurga-Nya. Amin. 

Siapa Saya?
I am my parent's daughter. Saya permata sulung kesayangan Hj Shohimi dan Puan Rohaya. 56.46.26. So sweet kan angka umur ayah, mak dan saya. Sayalah juga kakak yang garang tapi dalam hati ada taman kepada 4 orang adik beradik yang banyak ragam. Being happy and thankful with my little family. Always I am. 


Siapa Saya?
I am a dreamer. Impian. Cita-cita. Harapan. Semua benda ini tak akan tercapai hanya dengan angan-angan. Angan-angan mesti seiring dengan perbuatan. Usaha. Doa. Tawakkal. Eh kejap, kenapa entry ni rasa macam serious and macam tazkirah. Hehehehe. 

Siapa Saya?
I am graphic designer. Graphic design is my passion. Orang cakap, benda yang susah akan jadi mudah with passion. Kan. Dan kadang-kadang tu kita hanya mampu merancang, selebihnya Dia-lah yang menentukan. Follow the flow. Be the flow. Kalau ada yang berminat nak buat header blog, boleh email shad k. sitinorsharifah@gmail.com. 


Siapa Saya?
I am a single girl. Shad nama panggilan. Real name Siti Norsharifah (jangan buat muka terkejut okey. Shad tu nama glemer hakak. Hehe). Umur 26 tahun. Jitra, Kedah. Single. Dah gaya macam perigi cari timba pulak. Omomo.. 

Siapa Saya?
I am a Blogger. Minat menulis tapi macam lagi banyak suka spill out je dekat blog ni. Entah. Hoho. Write about beauty, books and lifestyle. Love to share the things that I love here in my dear diary. PR and Advertorial boleh email shad ya. sitinorsharifah@gmail.com

Okey, rasanya tu sajalah kot buat masa sekarang ni. Like seriously, me is lebih suka hide my identity gitu. Macam penulis misteri. Misterilah sangat kan. Thank you kepada penganjur segmen kerana berjaya mendedahkan sedikit rahsia saya. Hehe. Just kidding. Thank you all for reading my mumblings.

You Might Also Like

7 Comment

  1. selamat berkenalan

    http://muslimahsejati96.blogspot.my/2017/01/31-days-challenge-day-1.html

    ReplyDelete
  2. another single girl datang jalan-jalan sini. kekekkeke


    * a visit from: http://edrinazulkafli.blogspot.my/2017/01/day-1-siapakah-saya.html

    ReplyDelete
  3. akak datang singgah sini..salam perkenalan..:D

    ReplyDelete
  4. laaa, oghang utagha. sy study kat kedah dulu. salam kenal 😄

    ReplyDelete
  5. Hai dari org kedah jgk. hehe. nnti bila2 boleh jumpa. :)

    ReplyDelete
  6. Hai orang kedah, hehehehehe. Best juga challenges mcm ni,rasa nk join pula.

    ReplyDelete
  7. If you'd like an alternative to casually picking up girls and trying to figure out the right thing to say...

    If you would prefer to have women pick YOU, instead of spending your nights prowling around in noisy bars and restaurants...

    Then I urge you to watch this short video to find out a shocking secret that has the potential to get you your personal harem of hot women:

    FACEBOOK SEDUCTION SYSTEM...

    ReplyDelete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Informative

Travel & Beauty Blog

Sponsored