Single or Married? | Day 10

10:23 PM

Greetings and Assalamualaikum to all.

Single or Married? | Day 10. I love this topic. Single. I am 26 years old and I am not alone in my single life. Hehe. I still have loving family and good friends beside me. Just, don't found Mr.Right je lagi. I am not brave enough to be like seperti 'perigi mencari timba'. Hehe. Tengoklah kalau agak-agak hujung tahun ni pun still tak ada bau-bau nasik minyak, mau jugak kena jadi perigi ni. Haha. Nampak terhegeh-hegeh sangat pulak tak? I'm not that desperate. Mehhh. But I do feel jealous sometimes. They have someone to talk to. They have someone to share things they like with. They have someone they can lean on. And the list goes down. Ohhoo. 

Flower girl

Tapi tak apa, I have my parents whom I love. Anak manja umur 26 years old. And I still have friends that cherish me. Hoho. You are in a denial mood Shad! Bila masuk bab 'mak cik sebelah rumah yang busy body tanya itu ini', memang kau akan pikir benda ni sampai tak lena tidur. What a complicated topic with so many people yang terover caring. Thank you for asking me 'bila nak kawen?', 'dah ada yang punya ka?'. Kalau mak cik ada calon yang baik budi pekertinya, solatnya pun terjaga, bertanggungjawab, hormat orang tua, ada sumber pendapatan, mai la recommend dekat saya seorang. 

Flower girl

And that moment will surely come at the right time, with the right person. Ikan di laut, Asam di darat, dalam periuk, bertemu jua. Ada jodoh, tak ke mana. Jika umur panjang. Amin. Not follow-the-flow but be-the-flow. Kita yang tentukan arah tuju perjalanan hidup kita. Try our best. InsyaAllah, ada jalannya. And, Allah is the best planner. Things happened for a reason right? 

Single girl

Single is simple. Double is trouble. Triple is terrible. Multiple is Miracle.

Why I am still single? Shad pernah up entry ni suatu ketika dulu. Couple years back. Nak recap? Kinda tak berapa nak rajin sangat. Hehe. Kalau sudi, boleh lah terjah entry ni, Why I'm still single. Point setahun dua yang lalu, still valid. Sebab, tahun ni pun still single lagi. Hehehe. 😉😉

Thank you all for reading this short entry. Are you single? Don't worry, you're not alone. I'm here. Hehe. Done, blogging challenge untuk day 10. Thank you jdtblogger for organizing the awesome challenge. 

You Might Also Like

4 Comment

  1. kita geng shad. fina punya prince charming sesat jalan. hahaha. insyaAllah that day will come ^_^

    http://edrinazulkafli.blogspot.my/2017/01/day-10-single-vs-married.html

    ReplyDelete
  2. InsyaAllah..ada prince charming sedang tunggu awk..amin..akk suka "not follow the flow but be the flow"..nice!

    ReplyDelete
  3. Sementara kita masih single,moleklah kita cari peluang sama ada cari duit ke ilmu baharu ke pengalaman baru ke.. bila dah berdua belum tentu kita ada peluang walaupun kalau berteman itu lagi seronok. huhu.. sabarlah sis,saya pun 25 belum lagi merasa bercinta. sedih tu tak ada la sangat,jangan layankan sangat perasaan sedih.

    ReplyDelete
  4. Don't worry, I'm with you! Gonna be 27 this year yet still single and available. LOL. *sedih*, takpelah, sementara tu meh lah kita focus dengan kerjaya and benda yang nak kita capai ^___^

    ieyra h. | blog

    ReplyDelete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Informasi

Travel & Beauty Blog

Sponsored