Tempat Yang Ingin Dilawati | Day 20

10:30 AM

Greetings and Assalamualaikum.

Tempat Yang Ingin Dilawati | Day 20

Pulau Langkawi
Last time Shad pergi Langkawi kalau tak salah 15 tahun yang lalu. Teringinlah jugak nak pergi lagi sekali. Dulu kan tak ada cable car. Dulu tak ada akuaria. Part best is, nak menyoping chocolate banyak-banyak dekat Hj.Ismail Group sambil-sambil ushar pinggan mangkuk lelawa. 

Pulau 
Okey, Shad memang suka pantai. Rindu nak snorkeling lagi, kayaking, jungle trekking. How I wish I have a buddy to go and play around the places. Mungkin suatu masa nanti. Kalau pergi sensorang, kinda macam tak best je. I wish I have someone to talk and chit chat with during the activities. Tak kisah lah pulau memana pun kan.

pantai

Busan, Korea
Kena pecahkan tabung baru boleh nak pergi one more time. Hehe. Dulu masa pergi Korea, sempat jelajah Seoul sahaja and tak sempat nak menyoping sakan. Haha. Korea kan kaya dengan skincare product. InsyaAllah, kalau berkesempatan suatu masa nanti, boleh melawat lagi. I've got a buddy to accompany me. Hoyeayh! Actually I want to experience the snow. Hehe. 

Karambunai 
Asalkan ada pantai yang cantik, that's enough for me. I will be excited just to hear the word pantai. Anyone yang suka pantai? Kita sama. Hehe. Kalau boleh semua pulau nak jelajah.

laut

Makkah 
Subhanallah. Alhamdulillah. Allahuakbar. Semoga dipermudahkan jalan untuk menziarah ke Makkah suatu masa nanti. InsyaAllah. 

Okey, cukup dulu 5 tempat yang nak pergi buat masa sekarang. Marilah kita menabung dan pecahkan tabung. Hehe.

You Might Also Like

0 Comment

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Informative

Travel & Beauty Blog

Sponsored