Menu Sarapan | Day 29

9:00 AM

Greetings and Assalamualaikum to all.

Menu Sarapan | Day 29. Sedia maklum breakfast ataupun sarapan pagi memang penting untuk setiap individu. Lagi-lagi kalau ada yang tengah diet nak kurus. Diet bukan beerti skip meal harian ya. Makan tu makan jugak, tapi kena pantau makan. Makan makanan yang seimbang. Bayangkan kalau kita skip breakfast, nanti lunch mesti nafsu makan tu melampau. Dah tak jadi nak diet. Tips Shad mudah sahaja kalau nak back to shape, disiplin paling penting. Lepastu kurangkan kuantiti pengambilan makanan, contohnya sebelum ni setiap kali makan mesti 4-5 senduk nasi, so boleh kurangkan jadi dua-tiga senduk. Dan jangan lupa untuk bersenam. 

Ada sesetengah orang, jenis tak naik badan walaupun makan banyak pun. Jenis badan kering gituu. Bestnya lahai kalau macam tu. Tapi kalau kering keding sangat pun macam tak lawa je. Like papan, sekeping je tengok, tak ada bentuk, macam kurang lawa je. Hahaha. Apa-apa pun beauty is in the eye of beholder. Right. Okey, sebenarnya nak up entry menu sarapan tadi. 

kek coklat

Here we goes, kek coklat and buah betik.

Yes, beberapa potong kek (saiz kecil amat) and buah betik my favorite for me. Semenjak dua menjak ni memang berat badan Shad susut banyak. Nak kata tak makan, hari-hari makan. Mungkin sebab dah kurangkan separuh kuantiti makanan agaknya. Dekat uni dulu berat memang atas dari 45kg. Sekarang 39kg-40kg saja. Loss 5kg. Wuhuu. How I wish my height pun boleh naik dengan mudahnya macam how fast I loss weight. Walaupun weight loss by 5kg, tapi kenapa lengan tak nak kempis ye. I assume that, lemak berkumpul dekat lengan and peha. Stress lah macam ni. Any suggestions nak pakai produk apa yang boleh kempiskan lengan dan peha dengan berkesan? Kalau boleh nak yang sapu-sapu. Thank you in advance for the recommendation. 

Okey, dah siap entry menu sarapan pagi tadi. Thank you all for reading this blogging challenge.

You Might Also Like

1 Comment

  1. New Diet Taps into Revolutionary Concept to Help Dieters Lose 12-23 Pounds within Just 21 Days!

    ReplyDelete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Informasi

Travel & Beauty Blog

Sponsored