Welcome 2018 Welcome Happiness

1:36 PM

Greetings and Assalamualaikum to all.

Welcome 2018 Welcome Happiness. Alhamdulillah, masih berkesempatan untuk masuk tahun baru. This is a new beginning to me. Sebelum ni happy-happy je duduk rumah sambil layan blog, layan Kdrama. Sekarang dah tak boleh nak senang lenang sangat sebab now I am a worker. Been a month now jadi Personal Assistant and I am grateful that I survived. Ada tanggungjawab yang lebih. Hari-hari going to work, lewat petang baru balik rumah, got very tired and then tidur awal. The next day wake up and doing the same routine. Now I know the feeling of being an employee. Fighting Shad. Semoga ia menjadi ibadah dan punca rezeki yang diberkati.


Why am I writing this blogpost? Nah, to celebrate the new year of course. Nak perbaharui azam? Walaupun I tau nobody read this. Haha. Jom perbaharui niat. 

[CADANGAN AZAM 2018]
Kepada yang belum lagi ada azam tahun baru, di sini ada beberapa idea untuk semua. 

Sebelum tu, follow langkah di bawah: 
1 - NIAT kerana Allah
2 - PILIH #azamXXX (boleh pilih semua)
3 - USAHA kan... 

#azam001 
Solat Sunat Dhuha sekurang-kurangnya 2 rakaat setiap pagi
#azam002 
Solat Witir sebelum tidur setiap malam
#azam003
Selawat minimum 100x sehari semalam
#azam004 
Istighfar 70x setiap pagi dan petang
#azam005 
Puasa sunat pada hari Isnin atau/dan Khamis dan hari yang disunatkan.
#azam006 
Membaca al-Quran & terjemahan minimum 2 muka surat sehari (604 mukasurat) 
#azam007 
Sedekah di tabung surau masjid atau mana-mana sahaja dengan niat menabung untuk tunai haji/umrah. InsyaAllah tabungan itu akan lebih cepat berganda, sila catat (jika perlu)

Okey, dapat dah idea azam tahun baru? Let's beramal. Semoga tahun ni lebih baik dari tahun lepas. Amin. Target atau azam tahun lepas yang belum terlaksana, kita boleh carry forward ke tahun ni. Tiada salahnya pun, as long as kita mampu dan mahu mencuba untuk achieve target kita tu. Work hard in silence and let your accomplishments make the noise. Life is too short to be waste for eh. 


Thank you so much for reading this sampai habis. I do have the long list of azam tahun baru (wrote in my planner), and I know you had one too. Let's be positive and happily capai that target. Last but not least happy new year and wishing you a great year. 

You Might Also Like

4 Comment

  1. Saya baca sampai habis !
    Semoga lebih berjaya dan bahagia ya Shad !
    All the best for 2018..semoga menjadi lebih baikk..
    Wish me luck too ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aww, you're so sweet. Thank you sebab baca smpai habis. All the best to u too pretty.

      Delete
  2. Salam perkenalan. GV follow blog akak ya. Wah, bagus azam akak. Semuanya boleh dapat pahala. GV doakan semoga semua urusan akak dunia dan akhirat dipermudahkan. InsyaAllah. Aamin. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih GV. Will terjah ur blog soon. Aminn, may Allah bless us all.

      Delete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Informative

Travel & Beauty Blog

Sponsored