Shopping di Lazada 11.11 Shopping Festival | Wishlist

9:00 PM

Greeting

Shopping di Lazada 11.11 Shopping Festival | Wishlist. Dah masuk bulan 11 dah uolls. Bulan 11 memang bulan yang dinanti-nanti oleh online shopper. Salah satu platform shopping online yang Shad suka ialah Lazada. Lazada Malaysia akan mengadakan Lazada 11.11 Shopping Festival bermula 1 November hingga 11 November 2018. Korang tunggu tak? Shad memang tunggu. Mau tak tunggu, tarikh 11.11 tu memang sangat banyak sale kot. Masa inilah kita nak berjimat pun. Belanja sakan time sale ni bijak! Tapi jangan boros okay. So memandangkan 11.11 dan tak lama, Shad nak list awal-awal apa nak beli nanti. Mudah, nanti dah 11.11, terus masuk cart, bayar dengan happy sebab harga diskaun dan tunggu barang sampai. Yayyy.

Lazada 11.11 Shopping Festival
11 November 2018

Kalau sebelum ni, Shad banyak shopping beauty product, handbag (you know, woman. haha), phone accessories (I even bought smartphone dekat Lazada, alhamdulillah masih elok sampai sekarang), dan banyak lagi barang-barang lain. So, untuk kali ni, Shad nak shopping barang-barang untuk short vacation (percutian pendek) ke Pualau Pangkor awal bulan depan, barang-barang untuk camping, jungle trekking dan mandi-mandi pantai. It is school holiday! Masa untuk jalan-jalan makan angin. Yahooo. Kalau korang nak tahu, start dari 1 November baru ni, Lazada dah offer barang terpilih dari RM1, diskaun hingga 90% dan voucher terkumpul hingga RM11,000,000. So, jom tengok list apa yang Shad nak beli semasa Lazada 11.11 Shopping Festival.

1. Camping Tent/ Khemah

Warbase Waterproof 3-4 Person Large Automatic Instant 2 Second Rapid Open Camping and Outdoor Tent - 7206
Harga: RM63.00

Yeah, nak pergi camping mestilah ada camping tent kan. Harga dia berpatutan sangat sebab saiz besar. Khemah ni muat untuk 3-4 person dan sesuai untuk hiking, camping dan aktiviti pengembaraan (outdoor adventures). Semestinya Shad pilih yang waterproof. Nanti hujan, tak payah susah-susah cari tempat perlindungan lain kan. Satu lagi berdasarkan keterangan info dan review pengguna, ramai cakap tent ni mudah nak pasang. Dua minit je siap. This is absolutely a tent for me. Haha. Mudah, cepat dan tak complicated. 

2. BBQ Grill
Portable Outdoor Folding Barbeque Charcoal BBQ Grill
Harga: RM30.90

Dah pergi berkhemah, picnic tepi pantai, aktiviti wajib ialah BBQ. Yehaa, baru meriah. Sambil makan sambil layan angin tepi pantai, layan bunyi cengkerik. Hihi. Shad pilih BBQ Grill ni sebab dia mudah alih (portable), boleh lipat jadi mudah untuk bawa dan jimat ruang, mudah digunakan dan semestinya saiz yang awesome (berat ringan) sesuai untuk bawak picnic dan camping.   

3. Muslimah Swimming Suite/ Baju Renang Muslimah

Sokano Fashion Ladies 5587 Muslimah Women Swim Suit Wear Sport Clothing - Blue
Harga: RM65

Jumpa pantai, takkan nak tengok saja kan? Hihi. Semestinya nak mandi-manda. Muslimah pun boleh. So, Shad decide untuk beli baju renang Muslimah dari Sokano Fashion. Nampak sopan dan menutup aurat. Selain mandi pantai, boleh jugak pakai baju renang muslimah ni untuk aktiviti sukan air lain seperti berkayak, snorkeling, naik banana boat dan lain-lain lagi. Wuu bestnya. 

4. Sneakers

ZASHION Sport Casual Women Sneakers Women Shoes Running Shoes
Link: https://www.lazada.com.my/products/zashion-sport-casual-women-sneakers
Harga: RM25.00

Kalau nak pergi bercuti yang memerlukan kudrat kita untuk berjalan, Shad memang suggest pakai sneakers/sport shoes. Beli yang selesa, supaya tak sakit kaki dan percutian kita berjalan lancar, smooth je. So, Shad pilih sport shoes dari ZASHION. Design cantik, harga pun berpatutan. Yang penting comfortable bila nak berjalan.

Okay, setakat ni, inilah 4 barang yang Shad nak beli di Lazada 11.11 Shopping Festival. Kalau korang perasan, harga pada tarikh 11 Nov nanti ada tanda soal, "?". Harga sekarang dah jimat, nanti pada 11.11 lagi bertambah jimat. I am soo happy. Kepada korang yang nak shopping tu, apa kata layari Lazada Malaysia sekarang hingga 11 November 2018 sempena Lazada 11.11 Shopping Festival untuk rebut diskaun hebat. Setahun sekali je tau. Jom shopping! 

You Might Also Like

4 Comment

  1. Akak berkenan yang bbq tu hahaha berangan nak bbq gak ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, kann.. Shad pun dah lama teringin nak beli bbq grill tu. Feeling bbq, kat rumah pun jadi nih..

      Delete
  2. belom usha usha lagi lazada, japgi time lunch nak usha la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom ushar, shad pun time lunch jugak. Tapi waktu lunch ni bahaya, sbb lapar. Bila lapar kuasa beli tu jadi naik lak. Pelik nau.. Hihi

      Delete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Informative

Travel & Beauty Blog

Sponsored